"Μαγνήτων Κιβωτός": Δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας για ενήλικες

"Μαγνήτων Κιβωτός": Δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας για ενήλικες

⍆Ο φορέας πολιτιστικού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, ....για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας διευρύνει τον κύκλο προγραμμάτων σπουδών αυτή τη φορά στον τομέα της ιστορίας.

Ειδικότερα διοργανώνεται δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας για ενήλικες το οποίο θα διεξαχθεί δια ζώσης, ενώ παράλληλα θα υπάρχει υποστήριξη μέσω ειδικής ιστοσελίδας της Ακαδημίας και ειδικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (moodle).

Το Εργαστήριο Ιστορίας με τίτλο «Κάτω από το χαλί της ιστορίας: Πώς γράφεται και πώς κρίνεται ένα ιστορικό έργο» υλοποιείται με την επιστημονική συνδρομή του Αναπληρωτή Καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αντώνη Σμυρναίου και του Επίκουρου Καθηγητή Φυσικής και Συνεργατικών Περιβαλλόντων Μάθησης υποστηριζόμενα από Τ.Π.Ε. κ. Βασίλη Κόλλια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τον ψηφιακό σχεδιασμό του εργαστηρίου μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης έχει ο Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού», Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στόχος του Εργαστηρίου δεν είναι η παρακολούθηση ιστορικών διαλέξεων ή η προσφορά μιας οριστικής ιστορικής αφήγησης, αλλά η μύηση στην ιστορική επιστήμη και η συμμελέτη των διοργανωτών με τους συμμετέχοντες σε αυτό ζητημάτων που αφορούν την εν γένει προσέγγιση ενός ιστορικού θέματος, τη συγκρότηση του ιστορικού λόγου και την ιστορική κριτική. Πρόκειται για ένα περιβάλλον μάθησης ενηλίκων (το οποίο θα έχει και ψηφιακή διάσταση) και απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ιστορία/ιστοριογραφία και είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν, στο μέτρο του δυνατού, κάποιο χρόνο και κόπο γι’ αυτή την μύηση. Το κέρδος των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι η βαθύτερη και πλατύτερη κατανόηση της ιστορικής/ιστοριογραφικής διαδικασίας, αλλά και των ιστορικών δρώμενων εν γένει, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σταθεί αρωγός και στην κατανόηση της ιστορίας που διαδραματίζεται σήμερα και στο εγγύς μέλλον.

Σε αυτήν λοιπόν την προοπτική θα εξεταστούν ζητήματα, όπως οι παλαιές και οι σύγχρονες αντιλήψεις για την ιστορία, η συμβολή της φιλοσοφίας της ιστορίας στην ιστοριογραφία, η ιστορική γνώση, το ιστορικό γεγονός και τα κριτήρια επιλογής του, η έννοια της αντικειμενικότητας στην ιστορία, οι ομοιότητες και οι διαφορές της ιστορικής από τη λογοτεχνική αφήγηση, η μελέτη των ιστορικών πηγών και η χρήση τους στην ιστοριογραφία, η «ιστορική ενσυναίσθηση», ο ρόλος του ιστορικού στη συγκρότηση του ιστορικού λόγου, η ωφέλεια και οι χρήσεις της ιστορίας στις ανθρώπινες κοινωνίεςκ. ά.

Στο Εργαστήριο Ιστορίας, το οποίο θα προσφέρεται δωρεάν, είναι δυνατό να συμμετάσχουν μέχρι 25 ενήλικες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (με βασική γνώση Η/Υ) μετά από αίτησή τους (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε δεκαπενθήμερο και θα διαρκέσει από το Νοέμβριο του 2018 ως το Μάιο του 2019. Στο τέλος θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία έως την 22α Οκτωβρίου 2018, στη διεύθυνση http://learn.cultureacademy.gr/ και παράλληλα θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό στην διεύθυνση: folkacademia@gmail.com.

Μετά την τελική επιλογή των ενδιαφερομένων στο εργαστήριο, θα σταλεί μήνυμα αποδοχής της εγγραφής καθώς και σχετικές οδηγίες για το εργαστήριο και την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των εκπροσώπων των μέσων μαζικής επικοινωνίας και δι’ αυτών του κοινού, την προσεχή Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στις 12.00, στο Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, ο Σεβ Μητροπολίτης Δημητριάδος και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιος, ο εμπνευστής του Εργαστηρίου Ιστορίας. Αναπληρωτή Καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αντώνης Σμυρναίος και ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής και Συνεργατικών Περιβαλλόντων Μάθησης υποστηριζόμενα από Τ.Π.Ε. κ. Βασίλης Κόλλιας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: "Μαγνήτων Κιβωτός": Δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας για ενήλικες
"Μαγνήτων Κιβωτός": Δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας για ενήλικες
"Μαγνήτων Κιβωτός": Δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας για ενήλικες
https://magniton-kivotos.gr/wp-content/uploads/2018/01/20180212_e-learning_02.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_89.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_89.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content