Μην αφήνεις την ενοχή να σου στερεί την ομορφιά της ζωής

Μην αφήνεις την ενοχή να σου στερεί την ομορφιά της ζωής

⍆Οι ενοχές είναι το μικρό τερατάκι που ξεπηδάει από μέσα μας κάθε φορά που αισθανόμαστε... ότι μία πράξη μας είναι αντίθετη από τα πιστεύω μας ή θα δεχτεί την αρνητική κριτική των άλλων. Η ενοχή ανήκει στα δευτερογενή συναισθήματα του ανθρώπου, διότι σε αντίθεση με τη λύπη, τη χαρά , τη θλίψη το άτομο τη μαθαίνει από τη συναναστροφή του με τους άλλους.

Η ενοχή συνδέεται με την ανάγκη μας για εκτίμηση και αποδοχή από τους άλλους με κατάλοιπα που μπορεί να έχει αφήσει μέσα μας μία τραυματική παιδική ηλικία, κυρίως οι ελλειμματικές σχέσεις με τη μητέρα.

Η ενοχή δεν υπονοεί σε καμία περίπτωση πως αυτό που πράξαμε είναι και υποχρεωτικά λάθος. Σε αντίθεση με την τύψη, η ενοχή ξεπηδάει μέσα μας με την παραμικρή αφορμή, διότι όταν είναι νοσηρή προσπαθεί να μπλοκάρει και να μειώσει την αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Οι ενοχές είναι έτοιμες να ‘’τρυπώσουν’’ μέσα μας με την παραμικρή αφορμή. Γιατί αργήσαμε στη δουλειά, γιατί μαλώσαμε με τη φίλη μας, γιατί φάγαμε γλυκό και άλλα χίλια δύο. Πώς μπορούμε να τις καταπολεμήσουμε;

Διάφορες σκέψεις που μπορούμε να κάνουμε σε μία κατάσταση που μπορεί να μας γεννήσει ενοχές

Έφαγα πάλι γλυκό: Πες στον εαυτό σου ότι μία μικρή παρασπονδία επιτρέπεται που και που. Δε χαλάμε τη δίαιτά μας , συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το στόχο μας. Ακόμα και οι διαιτολόγοι γνωρίζουν πως όλοι μας ακόμα και αν ακολουθούμε μία διατροφή για δίαιτα, θα πέσουμε αργά ή γρήγορα σε έναν πειρασμό.

Πήρα ένα ακριβό δώρο για εμένα: Αυτή είναι μία ενοχή που μας γεννάει η οικογένεια η οποία μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να ζητάμε πολλά πράγματα και να μην είμαστε άπληστοι. Πες στον εαυτό σου ότι έχεις δικαίωμα να τον ανταμείψεις με ένα δώρο και με χρήματα που είναι δικά σου και δεν τα στερείς από τίποτα και από κανένα. Σκέψου πως αφού τα χρήματα τα απόκτησες με τον κόπο σου, δικαιούσαι να κάνεις και ένα δώρο μία στο τόσο στον εαυτό σου.

Δε μίλησα σε ένα φίλο μου για ένα πρόβλημά μου: Δε χρειάζεται να τιμωρείς τον εαυτό σου τόσο σκληρά επειδή δεν επιθύμησες να μοιραστείς κάτι. Φιλία δε σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να λέω τα πάντα. Καλός φίλος είναι εκείνος που είναι στο πλευρό μας και αποδέχεται αυτό που είμαστε. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τα όριά του και να προστατεύει την ιδιωτική του ζωή.

Αγάπησα τον λάθος άνθρωπο: Αυτό είναι μία ενοχή καθαρά εξωτερική. Κανένας δεν μπορεί να ορίσει ποιος άνθρωπος είναι σωστός για εμάς και ποιος λάθος. Αν αισθανόμαστε ενοχές επειδή θεωρούμε πως αγαπήσαμε τον λάθος άνθρωπο , τότε αυτό είναι μία πεποίθηση που πότισαν μέσα μας η κοινωνία και η οικογένεια. Μία ενοχή που αφορά και τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό. Αυτή είναι μία ενοχή που οφείλουμε να αποτινάξουμε από επάνω μας. Ζητήματα που αφορούν το επάγγελμα που θέλουμε να ακολουθήσουμε ή τον άνθρωπο που θα επιλέξουμε δε χωράνε ενοχές διότι αφορούν αποκλειστικά εμάς.

Δεν πρόλαβα να δω τα email μου: Η σύγχρονη εποχή δε μας αφήνει κανένα περιθώριο να μην έχουμε επαφές με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Κινητά, αλληλογραφία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με το περιβάλλον μας. Και οι ενοχές παραμονεύουν. Αν αργήσουμε να δούμε ένα μήνυμα, αμέσως η ενοχή μας τριβελίζει. Πες στον εαυτό σου ότι μπορείς να ξεχαστείς και να μη δεις και ένα μήνυμα μερικές φορές. Ξεκαθάρισε στους δικούς σου ανθρώπους πως για μερικές μέρες μπορεί να μη θέλεις να σηκώνεις ούτε το τηλέφωνό σου.

Μερικά από ατελείωτα καθημερινά συμβάντα τα οποία μας γεμίζουν ενοχές. Ας πάρουμε απόφαση να λυτρωθούμε από αυτές και να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε, ακόμα και αν δεν αρέσει σε ορισμένα άτομα. Ας μην αφήνουμε τις ενοχές να μας στερούν τη χαρά της μίας και μοναδικής ζωής.

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη
Το διάβασα στο antikleidi.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,614,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,25,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9089,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,24,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2270,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Μην αφήνεις την ενοχή να σου στερεί την ομορφιά της ζωής
Μην αφήνεις την ενοχή να σου στερεί την ομορφιά της ζωής
Μην αφήνεις την ενοχή να σου στερεί την ομορφιά της ζωής
https://antikleidi.com/wp-content/uploads/2018/07/guilt_by_mare_of_night-d3a5szp.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_517.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_517.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content