================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τι λένε οι επιστήμονες για τον μίνι-κυκλώνα «Medicane» που σχηματίζεται πάνω από τη Μεσόγειο

⍆Ένας μίνι-κυκλώνας - ο «Medicane» σχηματίζεται πάνω από τη Μεσόγειο,... όπως γράφει ο ξένος Τύπος σχολιάζοντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν τη χώρα μας και μπορεί να απειλήσουν τις επόμενες ώρες την Τουρκία και τη Λιβύη.

Πρόκειται για το ίδιο φαινόμενο που προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές στην Τυνησία το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως σχολιάζουν οι Γάλλοι μετεωρολόγοι.

Στη δυτική Μεσόγειο κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2011 στα «Χρυσά Νησιά» της Γαλλίας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Παρατηρητήριο Aνεμοστρόβιλων και Έντονων καταιγίδων «Keraunos».

Le risque de développement d'un en deuxième partie de semaine et le WE prochain entre et est significatif. Le modèle d'ensemble européen suggère un creusement non négligeable, avec des scénarios parfois assez virulents.
Οι συνέπειες από την επέλαση του «μίνι κυκλώνα» πάνω από τη Μεσόγειο παραμένουν αβέβαιες, ωστόσο, όπως επισημαίνει το γαλλικό παρατηρητήριο μερικές φορές μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα καταστροφικές.

Γαλλική εφημερίδα «Var Matin»
Aπό την αρχή της εβδομάδας, οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν τον σχηματισμό στη Μεσόγειο ενός υποτροπικού κυκλώνα, γνωστού ως «medicane».

«Αυτό το κλιματικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη στην κεντρική Μεσόγειο, ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία, γράφει η γαλλική εφημερίδα.
mesa_12
Καθώς περνούν οι ώρες, κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα.Οι συνέπειές του για τον πληθυσμό, από πλευράς ανέμου και βροχής, παραμένουν αβέβαιες», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Var Matin».Είναι αυτό το ίδιο φαινόμενο που ήταν η αιτία των καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξε την Τυνησία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο υποτροπικός κυκλώνας που σχηματίζεται μέχρι στιγμής μεταξύ Ελλάδας και Σικελίας έχει εντοπιστεί από το Γαλλικό Παρατηρητήριο για ανεμοστρόβιλους και έντονες καταιγίδες (Keraunos). Θα μπορούσε να πλήξει εκτός από τη χώρα μας τη Λιβύη καθώς και την Τουρκία το Σαββατοκύριακο. Οι συνέπειές του είναι προς το παρόν απρόβλεπτες αν και το γαλλικό παρατηρητήριο «Keraunos» κάνει λόγο «σενάρια τα οποία μερικές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικά».

Το φαινόμενο «medicane» από τις λέξεις «Méditerranée» (Μεσόγειος) και «hurricaine» καταιγίδα, δημιουργείται από το «κενό» που σχηματίζεται όταν ο ψυχρός πολικός αέρας συναντά ζεστό αέρα της Μεσογείου», όπως εξηγεί ο Πατρίκ Νότερμαν,μετεωρολόγος στο Météo-France Sud-Est.

«Η θερμοκρασία της θάλασσας αυξάνεται όλο το καλοκαίρι και παραμένει υψηλή το φθινόπωρο, ένα φαινόμενο που ενισχύεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Έτσι δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος για να μετατραπούν σε μίνι-κυκλώνες», προσθέτει.

Un potentiel bien mieux structuré et puissant que celui de la semaine dernière pourrait se développer en mer méditerranée ces prochaines heures entre l' et la avec un risque de frapper la Grèce ce Week-End.
🆕NOUVELLES CARTES ➡️ http://www.meteociel.fr/modeles/arpege.php?ech=86&mode=11&map=350 

Το Νοέμβριο του 2011 είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στη δυτική Μεσόγειο, στα νησιά Hyères- γνωστά και ως «Χρυσά Νησιά». 

Πρόκειται για σύμπλεγμα τριών νησιών ανατολικά της Τουλόν στη Γαλλία. Τότε, σ΄ένα από αυτά, το Porquerolles, η ταχύτητα των ανέμων είχε ξεπεράσει 154 χιλιόμετρα την ώρα.
 
Image satellite prévue issue du modèle ARPEGE run 12H. en France. samedi AP sur les Pyrénées.
Formation du (mini ) dans le golfe de Sirte et atterrissage sur le Péloponnèse samedi. http://www.meteolab.fr/modele/sat.html 
Γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundshau»
Οι έντονες καταιγίδες στο Αιγαίο παραλύουν τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Οι τουρίστες στην Ελλάδα που είχαν συνηθίσει την καλοκαιρία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με σφοδρή καταιγίδα», προσθέτει.

Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Γερμανία
Στη Μεσόγειο, πιο συγκεκριμένα το Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, θα μπορούσε να σχηματιστεί το καιρικό φαινόμενο «Medicane». Είναι παρόμοιο μ΄έναν τροπικό κυκλώνα, όπως ένας τυφώνας.

«Ολόκληρη η διαδικασία ξεκινά από ένα σύστημα χαμηλής πίεσης σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, το οποίο εξελίσσεται ξαφνικά σε υψηλό», γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το διάβασα στο protothema.gr
Τι λένε οι επιστήμονες για τον μίνι-κυκλώνα «Medicane» που σχηματίζεται πάνω από τη Μεσόγειο Reviewed by PLOUMISTOS on 12:35 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.