================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εκδήλωση με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες, στον οικισμό Παλιουρίου Βόλου

⍆Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Νέας Ιωνίας – Αισωνίας και στόχο... την αναζωογόνηση του οικισμού του Παλιουρίου, ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Παλιουρίου «ο Άγιος Νικόλαος», διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο χώρο του παλαιού Ελαιοτριβείου Γαλάνη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το μουσικό σύνολο αποτελούμενο από τους Μαρία Αγγελοπούλου, Μιχάλη Καζινόπουλο, Νίκο Κερασιώτη και Απόστολο Μελαχροινάκη θα αποδώσει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες.

Το ελαιοτριβείο Γαλάνη, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, λειτούργησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Οι παλιές εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου αγοράσθηκαν και εντάχθηκαν σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης από τον Δήμο Αισωνίας για μουσειακή χρήση. Σήμερα έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Σε ότι αφορά το Παλιούρι πρόκειται για έναν οικισμό της Μαγνησίας που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα. Κάποιες χρονικές περιόδους είχε διοικητική αυτοτέλεια και κάποιες, όπως και τώρα, υπαγόταν διοικητικά στους κοντινούς μεγάλους Δήμους Παγασών, Μακρινίτσας, Αισωνίας, Βόλου. 


Οι κάτοικοί του, τους προηγούμενους αιώνες, δραστηριοποιήθηκαν κυρίως στον πρωτογενή τομέα δηλαδή την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ξακουστά είχαν γίνει τα ομώνυμα αχλάδια, τα οποία εξάγονταν σε πολλές χώρες της μεσογείου. Σήμερα ο οικισμός βρίσκεται σε μαρασμό.
Εκδήλωση με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες, στον οικισμό Παλιουρίου Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 3:09 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.