Στην Ελλάδα ο κυκλώνας Ζορμπάς

Στην Ελλάδα ο κυκλώνας Ζορμπάς

⍆Με άγριες διαθέσεις και μανιασμένους ανέμους πλησιάζει στη χώρα μας ο κυκλώνας... «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του διημέρου με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΜΥ
Ο καιρός σήμερα, Σάββατο
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σημειώνονται αρχικά στο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς την Αττική. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί 8 με 10 μποφόρ που σταδιακά θα επικρατήσουν από το νότιο Ιόνιο και στα υπόλοιπα νότια πελάγη.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 13 και 21 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 σταδιακά 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη ανατολική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο νότιο Ιόνιο 9 τοπικά 10 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και βαθμιαία και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες θα είναι ισχυρά.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 και στα νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια της χώρα και από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, βαθμιαία θα σταματήσουν, ενώ στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 και στα νότια πελάγη τοπικά 10 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Πώς να προστατευθείτε από τα έντονα φαινόμενα
Με ένα πρωτότυπο βίντεο, με κινούμενη εικόνα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέλεξε να ενημερώσει τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, τους προτρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας, όπως να αποφεύγουν να περπατούν δίπλα σε πινακίδες αλλά και σε μεγάλα δένδρα που μπορεί να προκληθεί πτώση, ενώ επισημαίνεται πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες σε θάλασσες και ακτές.

Αν ξεσπάσει σφοδρή καταιγίδα ενώ οδηγεί κανείς, θα πρέπει να σταθμεύσει σε ασφαλές σημείο, έξω από το δρόμο, μακριά από δένδρα και στη συνέχεια αφού ανάψει τα αλαρμ του αυτοκινήτου να εξέλθει.

Παράλληλα, τους προτρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας, όπως να αποφεύγουν να περπατούν δίπλα σε πινακίδες αλλά και σε μεγάλα δένδρα που μπορεί να προκληθεί πτώση, ενώ επισημαίνεται πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες σε θάλασσες και ακτές.

Αν ξεσπάσει σφοδρή καταιγίδα ενώ οδηγεί κανείς, θα πρέπει να σταθμεύσει σε ασφαλές σημείο, έξω από το δρόμο, μακριά από δένδρα και στη συνέχεια αφού ανάψει τα αλαρμ του αυτοκινήτου να εξέλθει.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τίθενται σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς ανακύψουν. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις τεχνικές της υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές.

Δείτε το βίντεο:
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στην Ελλάδα ο κυκλώνας Ζορμπάς
Στην Ελλάδα ο κυκλώνας Ζορμπάς
Στην Ελλάδα ο κυκλώνας Ζορμπάς
https://katohika.gr/wp-content/uploads/2018/09/se-pliri-ekseliksi-vrisketai-o-kyklonas-zormpas-sto-kokkino-kai-i-attiki.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/09/blog-post_189.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/09/blog-post_189.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content