================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βρέθηκε μουμιοποιημένος λύκος ηλικίας 50.000 ετών

⍆Στο παγωμένο Γιούκον του Καναδά, οι ανθρακωρύχοι έκπληκτοι ανακάλυψαν....
έναν μουμιοποιημένο λύκο και ένα καριμπού από την εποχή των παγετώνων πριν από 50.000 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, το μεγαλύτερο μέρος του Καναδά ήταν καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα πάγου, όχι όμως και το Γιούκον που διέφυγε από τους παγετώνες, με αποτέλεσμα οι λύκοι και τα καριμπού να περιπλανιούνται μαζί με τα μαμούθ.

Ο λύκος είναι ένα πλήρες δείγμα, με τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της γούνας και της ουράς του, άθικτα, ενώ το καριμπού δεν έχει σωθεί σε τόσο καλή κατάσταση.

«Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, πρόκειται για τον μοναδικό μουμιοποιημένο λύκο της εποχής των παγετώνων που βρέθηκε ποτέ στον κόσμο» ανέφερε στον καναδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CBC ο κυβερνητικός παλαιοντολόγος Γκραντ Ζαζούλα.

«Είναι πανέμορφο. Η γούνα, τα χαριτωμένα πόδια, η ουρά του, το κυρτό άνω χείλος που δείχνει τα δόντια του. Είναι εκπληκτικό» πρόσθεσε.

Και τα δύο, σύμφωνα με αναλύσεις, χρονολογούνται σε περίοδο μεγαλύτερη από 50.000 χρόνια πριν.

Οι ερευνητές θα μελετήσουν τα μουμιοποιημένα ζώα για να δουν τι μπορούν να μάθουν για τους προγόνους των λύκων και των καριμπούμέσω γενετικών εξετάσεων. Επιπλέον, μπορούν να μάθουν τις διατροφικές συνήθειες των ζώων, μελετώντας την χημική σύνθεση των οστών τους.

Βρέθηκε μουμιοποιημένος λύκος ηλικίας 50.000 ετών Reviewed by PLOUMISTOS on 1:29 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.