================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Αχ. Μπέος: Εντός του Αυγούστου η εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ- Αιχμές κατά δικαστών, Πειραιώς - ΕΡΓΗΛ

⍆Εντός του Αυγούστου θα έρθει το θέμα της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ... στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να περάσει στο Δήμο Βόλου, όπως ανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, που για άλλη μια φορά τα έβαλε με τους δικαστές και την Τράπεζα Πειραιώς, που απέδωσε 1,4 εκ. € από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ, παράνομα.

Όπως είπε, την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα ληφθεί απόφαση για εκκαθάριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και Δευτέρα 27 Αυγούστου, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αποφασίσει αν η Επιχείρηση θα μπει σε εκκαθάριση «ώστε να σωθεί η εταιρία από τα δόντια των νταβατζήδων». Ο ίδιος είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει τη λύση και θα τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και οι αντιπολιτεύσεις πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον της πόλης.

Ο Αχ. Μπέος τα έβαλε ακόμη μια φορά με τη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ απολαμβάνει προνόμια του Δημοσίου και είναι λυπηρό και ντροπή μεγάλη για τη Δικαιοσύνη, επίορκοι δικαστές να μην μπαίνουν στην ουσία όταν αυτή έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον αλλά συγχρόνως και τη δημόσια υγεία, όπως στην περίπτωση αυτή.

«Το ένα σκέλος δικαστών δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, και απλά τηρεί νόμο χωρίς να μπαίνει στην ουσία. Στην πόλη κινδυνεύει να μείνει ο κόσμος χωρίς νερό και να μην λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός. Αν αυτό δεν είναι ουσία και δημόσια υγεία, τότε τι είναι», διερωτήθηκε.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την Τράπεζα Πειραιώς την πιο διαπλεκόμενη της Ελλάδας και είπε ότι κατά την άποψή του άνοιξε παράνομα τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ και έδωσε τα χρήματα στην ΕΡΓΗΛ, μια εταιρία σκάνδαλο, που χειρίστηκε το γράμμα του νόμου και εκμεταλλεύτηκε πολλά κενά και παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων να λεηλατήσει τα ταμεία. «Δεν έπρεπε να το κάνει. Ο Δήμος Βόλου κλείνει κάθε λογαριασμό και συνεργασία με την πιο διαπλεκόμενη τράπεζα στην Ελλάδα. Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης να κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο Αχ. Μπέος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι έγιναν ποινικά αδικήματα από την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΡΓΗΛ, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, ανταποδοτικά τέλη και μισθοδοσία να πειραχτούν. Ο δήμαρχος διερωτήθηκε αν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης δεν είναι ανταποδοτικά, τότε τι είναι και δήλωσε ότι λυπάται για τους δικαστές που χειρίστηκαν τις υποθέσεις και δεν ξεκαθάρισαν ότι αυτά δεν μπορούν να πειραχτούν γιατί είναι ανταποδοτικά και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αναφερόμενος στο ιστορικό του θέματος είπε ότι έχει ξεκινήσει αγώνας από 2014 μέχρι σήμερα απέναντι σε εξωθεσμικά συμφέροντα και η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αποτρέψει την εισβολή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και των πολιτών. «Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε κρατώντας ψηλά τη σημαία στην διαπλοκή. Οι νομικοί σύμβουλοι της Επιχείρησης ξεκίνησαν αγωγές και μηνύσεις κατά ΕΡΓΗΛ και τράπεζας Πειραιώς και στο τέλος η σημερινή δημοτική αρχή για λογαριασμό των πολιτών θα βγει κερδισμένη», τόνισε.

Ο Αχ, Μπέος είπε ακόμη ότι αν την υπόθεση χειριστούν δικαστές με ήθος, ακεραιότητα και δικαστική συνείδηση, θα βγούμε νικητές, αλλά αν πέσει στα χέρια επίορκων, που συνεργάζονται με διαπλοκή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, διότι στέκονται στο γράμμα του νόμου και όχι στην ουσία του θέματος.

Οι ιδιώτες δίνουν δώρα

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι στο Ελληνικό κράτος ο Δήμος είναι σε δυσμενή θέση, απέναντι στους ιδιώτες «καθώς ο Ιδιώτης μπορεί να δώσει δώρα σε άγνωστο τόπο και χρόνο… για να κερδίσει κάτι. Σε αυτή την περίπτωση μειονεκτεί ο δήμος και το δημόσιο. Έχουμε πετύχει να πάρουν αναστολή μέχρι να τελεσιδικήσουν τα ασφαλιστικά…. το δώρο σε άγνωστο πρόσωπο είναι υπαρκτό με την Πειραιώς, γι αυτό την χαρακτήρισα τράπεζα διαπλοκής»….

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σε ανάλογες κινήσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και οι άλλες τράπεζες και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γενικώς, αλλά και πολλές ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Θα κριθούμε όλοι
Αναφορικά με την επίσκεψη του υπουργού υγείας Κ. Γαβρόγλου στο Βόλο, ο δήμαρχος είπε ότι προσωπικά απέχει από το 2014 από συναντήσεις με πολιτικούς απατεώνες, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

«Εμένα η δύναμή μου είναι ο Ελληνικός λαός και η επιβράβευση από τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες. Οι εξελίξεις και όλα αυτά που συνέβησαν το λιγότερο που μπορώ να τους αποκαλέσω είναι πολιτικοί απατεώνες. Και αν μικρό ποσοστό τους αδικώ, ζητώ συγνώμη. Νομοθετούν για ιδιωτικά συμφέροντα και όχι για την πατρίδα μας. Δε μπορεί να μας προσφέρουν τίποτε, μόνο αέρα και τώρα τελευταία πολύ αέρα έχει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι δεν πήρε χρίσμα και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση του Βολιώτικου λαού, που αν κρίνει ότι ο τρόπος λειτουργίας και το έργο είναι ικανοποιητικό θα τον εμπιστευτούν ξανά, ενώ αν δεν είναι ευχαριστημένοι όλοι θα πάνε στο σπίτι τους με ψηλά το κεφάλι.

Το διάβασα στο thessaliatv.gr
Αχ. Μπέος: Εντός του Αυγούστου η εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ- Αιχμές κατά δικαστών, Πειραιώς - ΕΡΓΗΛ Reviewed by PLOUMISTOS on 7:53 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.