================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

NASA: Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι» - Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του αιώνα

⍆Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη Σελήνης του αιώνα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ...
της Παρασκευής 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τη NASA.

To εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» καθώς το χρώμα του φεγγαριού που λάμπει παίρνει μια πορτοκαλο-κοκκινωπή απόχρωση.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο το οποίο θα είναι ορατό σχεδόν από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και από κάποια μέρη της Νότιας Αμερικής.

Η NASA αναφέρει ότι το φεγγάρι θα υποστεί την ολική έκλειψη για 1 ώρα και 43 λεπτά και είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2100.

Μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να διαρκέσει έως και μερικές ώρες και η έκλειψη αυτού του μήνα υπόσχεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη του 21ου αιώνα.

H επόμενη σεληνιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική, στις 21 Ιανουαρίου 2019, θα διαρκέσει μόνο μία ώρα και δύο λεπτά.
NASA: Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι» - Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του αιώνα Reviewed by PLOUMISTOS on 9:55 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.