Από την αυτοτιμωρία... στην αυτοφροντίδα

Από την αυτοτιμωρία... στην αυτοφροντίδα

⍆Η αυτοφροντίδα αναδύεται αφού αναγνωρίσουμε το βαθμό στον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή...
αυτοτιμωρούμαστε.

Αφού αποδεχτούμε ότι εμείς είμαστε οι ίδιοι οι θύτες και αφού μάθουμε πώς να θρέφουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας – να αγαπάμε κάθε κύτταρο του σώματος, της ύπαρξής μας.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε πιο αυτομωρητικοί απ’ ότι συνειδητοποιούμε οι περισσότεροι ή θέλουμε να παραδεχτούμε, επειδή η κακοποίηση έχει δικαιολογηθεί από τον ίδιο μας τον εαυτό, από τα μέσα και από την κοινωνία ως όλον. Ενθαρρύνεται από πολλές μεγάλες βιομηχανίες μέσω τροφών, ποτών, του αλκοόλ, των φαρμάκων, των αισθητικών επεμβάσεων και της μόδας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας προσπαθούμε να φροντίσουμε το σώμα μας με τον τρόπο που η κοινωνία και τα μέσα προωθούν ως υγιές. Εργαζόμαστε σκληρά, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας, την ευελιξία μας, την ψυχολογία μας. Επιπλέον, τρώμε και πίνουμε αυτά που πιστεύουμε ότι είναι ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη στην διατροφική πυραμίδα.

Και ακολουθούμε πιστά αυτό τον τρόπο, χωρίς να αφουγκραζόμαστε τον οργανισμό μας. Τι μας λέει το σώμα μας. Απλά πιστεύουμε ότι νοιαζόμαστε και φροντίζουμε απόλυτα το σώμα μας. Μέσα από αυτές τις πρακτικές, όμως, πολλές φορές υποβάλλουμε το σώμα μας σε βασανιστήρια. Τον παρακούμε, τον αγνοούμε και τον πιέζουμε. Και τον τιμωρούμε, όταν δεν τα καταφέρνει.

Και έρχεται η στιγμή που φτάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε: Γιατί νιώθω καούρες κάθε φορά που καταναλώνω καφέ ή κρασί; Γιατί έχω τόσους μυϊκούς πόνους σε όλο μου το σώμα; Γιατί νιώθω στρες συνέχεια; Γιατί ξοδεύω όλο μου το μισθό σε καινούρια ρούχα και σε προϊόντα ομορφιάς; Γιατί νιώθω τόσο άδειος/α;

Στην πορεία, αποδεικνύεται ότι πολλά από αυτά που κάναμε και νομίζαμε ότι ήταν αυτοφροντίδα, ήταν στην ουσία, κακοποιητικά για το σώμα μας. Προσπαθούμε να φτάσουμε μια ψευδαίσθηση, μια πλαστή εικόνα απόλυτης υγείας που να γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία. Και ξαφνικά έρχεται μια μέρα (και εύχομαι να έρθει σε όλους αυτή η μέρα) που νιώθουμε σαν να ξυπνάμε από βαθύ ύπνο.

Συνειδητοποιούμε ότι το αλκοόλ και/ή ο καφές δεν είναι καλά για το σώμα μας. Συνειδητοποιούμε ότι τα προϊόντα και οι επεμβάσεις ομορφιάς απλά μας παίρνουν από το χέρι και μας απομακρύνουν από την αλήθεια, από την αντιμετώπιση άλλων βαθύτερων πληγών και τραυμάτων. Εξάλλου, φαίνεται ότι η σύγχρονη κοινωνία αναλώνεται στα είδη των τροφών και όχι στο πώς αυτές συλλέγονται, πώς προετοιμάζονται και πώς φτάνουν στο τραπέζι μας. Ξεχνάμε ότι όλοι οι παράγοντες έχουν σημασία.

Το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική. Στόχος δεν είναι να φτάσουμε ένα κάποιο πρότυπο. Το σώμα μας δεν επιθυμεί αυτό• επιθυμεί να νιώθει καλά και υγιές. Να μπορεί να χαίρεται τη ζωή. Γι΄ αυτό, αυτοφροντίδα σημαίνει σύνδεση με το ίδιο μας το σώμα. Όσο περισσότερο εμβαθύνουμε την αυτοφροντίδα μας, χτίζουμε την παρουσία και την επίγνωση του ίδιου μας το σώματος και του τι συμβαίνει γύρω μας, νιώθουμε περισσότερο συνδεδεμένοι με το Σύμπαν.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Από την αυτοτιμωρία... στην αυτοφροντίδα
Από την αυτοτιμωρία... στην αυτοφροντίδα
Από την αυτοτιμωρία... στην αυτοφροντίδα
https://christiantoday.com.au/static/files/2018/May/heart-3147976_640.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_202.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_202.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content