================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εντοπίστηκαν στο δηλητήριο της οχιάς σάκχαρα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών

⍆Η οχιά Bothrops insularis που ζει στην Κεντρική και Νότιο Αμερική διαθέτει ένα πολύ ισχυρό... δηλητήριο που ανάμεσα στα άλλα καταστρέφει τους νεφρούς και προκαλεί εγκεφαλικό. Το δάγκωμα αυτής της οχιάς πολύ συχνά είναι θανατηφόρο.

Τα περισσότερα δηλητήρια φιδιών είναι ένα μείγμα πολλών πρωτεϊνών που είναι συχνά τοξίνες διαφόρων ειδών (π.χ νευροτοξίνες).

Ομάδα ερευνητών από την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μελέτησαν το δηλητήριο από οκτώ είδη αυτής της οχιάς και ανακάλυψαν ότι στις πρωτεΐνες του δηλητηρίου τους βρίσκεται μια ομάδα σακχάρων.

Οι ερευνητές προχώρησαν σε αναλύσεις για να διαπιστώσουν ποια σάκχαρα είναι αυτά, ποια είναι η δομή τους και πώς συνδέονται με τις πρωτεΐνες. Τα ευρήματα τους αναμένεται τώρα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων αποτελεσματικών αντίδοτων στο δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού.

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια δηλητήρια φιδιών χρησιμοποιούνται σε διαφόρων ειδών ιατρικές θεραπείες η νέα ανακάλυψη μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και σε αυτόν τον τομέα.
Εντοπίστηκαν στο δηλητήριο της οχιάς σάκχαρα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών Reviewed by PLOUMISTOS on 6:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.