================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου για ταινία κινούμενων σχεδίων

⍆Την παρέμβαση του Άρειου Πάγου προκάλεσε η ταινία κινούμενων σχεδίων ....με τίτλο Death Note. 

Τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια που κυκλοφόρησαν φέτος στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εξωτερικό για την επιρροή που έχουν στους μαθητές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο Άρειος Πάγος λοιπόν παρήγγειλε στην Εισαγγελία Βόλου να παρέμβει και να ζητήσει ενημέρωση μαθητών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τη έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς.

Η ταινία αφορά σε έναν μαθητή λυκείου, τον Γιαγκάμι Λάιτ, ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του.

Διάφορα τέτοια τετράδια με τίτλο Death Note, με ονόματα μαθητών ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε σχολεία στο εξωτερικό. Η κυκλοφορία του κινούμενου σχεδίου απαγορεύτηκε σε πόλεις της Κίνας, όπως στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν, όταν βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια.

Η πιο σημαντική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άντρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν δύο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα (κινούμενο σχέδιο). Ο φόνος αυτός έγινε γνωστός στη χώρα με το όνομα "Mangamoord" (Φόνος του Manga).

Αναλυτικά το Death Note είναι σειρά ταινιών ιαπωνικών κόμικς (manga), σε σενάριο Όομπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπάτα. Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή λυκείου Γιαγκάμι Λάιτ ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του. Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειές του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μία «κοινωνία που σαπίζει» και να γίνει ο ίδιος κριτής και «θεός ενός νέου κόσμου» οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδιά του στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του «L».

Το διάβασα στο taxydromos.gr
Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου για ταινία κινούμενων σχεδίων Reviewed by PLOUMISTOS on 1:12 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.