================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι Βόλου

⍆Με το βιβλίο μου «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» θέλησα να ζωντανέψω... τα στενά σοκάκια του αρχαίου αυτού οικισμού με χαρούμενες φωνές παιδιών που τρέχουν, παίζουν, γελούν και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία.

Ο αρχαιολογικός χώρος γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής κι όλα στροβιλίζονται σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Μελετώντας τη Νεολιθική Εποχή στο Σέσκλο και στο Διμήνι, κάθε φορά θαυμάζω αυτόν τον απίστευτα λαμπρό πολιτισμό,  αναφέρει η συγγραφέας στο εισαγωγικό της.

Οι Εκδόσεις Πηγή, το Public Βόλου, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου "Προμηθέας" και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη σάς προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ιδιαίτερη παρουσίαση του παιδικού μυθιστορήματος με τίτλο "Το Ταξίδι της Νεφέλης στο Προϊστορικό Διμήνι", στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου "Προμηθέας", την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 19:00.

Ακολουθώντας το πνεύμα του βιβλίου και με αφορμή το κάλεσμα αυτό, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας "Ιππόκαμπος", η αθλητική ακαδημία "ΑΤΛΑΣ" Βόλου, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (ΕΟΣ) θα πλαισιώσουν την παρουσίαση με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βασισμένες στη θεματική "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ".

Από το οπισθόφυλλο

Και τι δεν θα ‘δινε ο Κεραυνός για να μπορούσε να πετάξει!
Καθόταν με τις ώρες και παρατηρούσε το πέταγμα των πουλιών και τα παιχνιδίσματά τους. Τα θαύμαζε, ονειρευόταν την ελευθερία τους. Ζήλευε τον αετό που ζούσε ψηλά στις κορυφές, τους γλάρους που παίζανε στον αφρό της θάλασσας, τα χελιδόνια που ταξίδευαν για κάπου, ποιος ξέρει πού, και ξανάρχονταν με τις ζέστες. Ακόμα και τις μέλισσες ζήλευε, που αν κι ήταν τόσο μικρές, είχαν φτερά για να πετάξουν.

Μια μέρα το ‘βαλε πείσμα. Είπε: «Εγώ θα πετάξω!».
Πήρε υφάσματα από το σπίτι, βελόνες και δεσίματα, και πήρε τους δρόμους να βρει τον φίλο του, τον Άνεμο. Είχαν συνεννοηθεί αποβραδίς να πάνε στη Γλίστρα, ένα μέρος λίγο έξω απ’ το χωριό, όπου μαζεύονταν όλα τα παιδιά και… γλιστρούσαν. Εκεί υπήρχε ένας μεγάλος βράχος, πλατύς κι απότομα κατηφορικός, που ήταν ό,τι έπρεπε για να πάρει φόρα και να πετάξει.
Με σύμμαχό του τον Άνεμο, σίγουρα θα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα!

Η Νεφέλη επισκέπτεται με την τάξη της το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου θα τους ξεναγήσει η Αγγελική, που ξετυλίγει μυστήρια και ζωντανεύει ιστορίες.

Εκεί, θα ταξιδέψει με τη φαντασία της στο προϊστορικό Διμήνι, που μαζί με τους φίλους της μιας άλλης εποχής, με τον Κεραυνό και την Ηλιαχτίδα, θα βρεθεί σε άγνωστα μέρη, θ’ ανακαλύψει κρυμμένα μυστικά και θα ζήσει απρόσμενες περιπέτειες.

Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 12:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.