Επιδείνωση με νέα πτώση τζίρου για 6 στις 10 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Μαγνησίας

Επιδείνωση με νέα πτώση τζίρου για 6 στις 10 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Μαγνησίας

⍆Πτώση τζίρων και ανεργία μαστίζουν την αγορά της Μαγνησίας, σύμφωνα... με τα πορίσματα της νέας, πέμτπης κατά σειρά έρευνας αποτύπωσης της οικονομικής πραγματικότητας, που διεξήγαγε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.).

Αναλυτικότερα, 
νέα πτώση τζίρου σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση κατέγραψαν στο πρώτο τετράμηνο του 2018 οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Μαγνησίας, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει επίσης επιδείνωση της ρευστότητάς του και οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις – συγκεκριμένα ποσοστό 77% - εκτιμούν ότι δεν θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στο επόμενο τετράμηνο, παρά το ότι αυτό περιλαμβάνει την τουριστική θερινή περίοδο. 

Την ίδια ώρα, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά των ερωτώμενων μικρομεσαίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών-μελών της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών – ποσοστό 81%, δηλαδή οκτώ στους δέκα - να μην λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Μεγάλα κενά και ανάγκες διαπιστώνονται από το δείγμα της έρευνας στον τομέα των παροχών Υγείας.

Η 5η έρευνα της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. διεξήχθη με την οικονομική υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, αφορά το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018 και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 244 επιχειρήσεων επί συνόλου 1.270 επιχειρήσεων.

«Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα - όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Μ., κ. Τρύφων Πλαστάρας, κατά την παρουσίαση της έρευνας σε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο - είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση μετά την «καθαρή έξοδο» της χώρας από τα Μνημόνια που υπόσχεται για τον Αύγουστο, πρέπει να δώσει βάρος στην καταπολέμηση της Ανεργίας και την συνακόλουθη ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, ώστε να «πιάσει τόπο» η υπερφορολόγηση των μνημονιακών ετών σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή μας, που είναι μια από τις περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας».

Όπως εξάλλου επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Μ., η ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι της Μαγνησίας αποδεικνύεται ξεκάθαρα και από τη σημαντική μείωση των μελών της Ομοσπονδίας από 1.500 σε 1.270 την τελευταία διετία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
-Συνολικά 6 στις 10 επιχειρήσεις της Μαγνησίας-μέλη της ΟΕΒΕΜ δηλώνουν επιδείνωση της κατάστασης ρευστότητας, παρά την ευνοϊκότερη οικονομική συγκυρία.

-Τα προβλήματα οικονομικών υποχρεώσεων παραμένουν υψηλά. Συγκεκριμένα, ποσοστό 57%, δηλαδή έξι στις δέκα επιχειρήσεις-επαγγελματίες εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στο επόμενο τετράμηνο.

-Οι προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο τετράμηνο διατηρούν έντονα αρνητικό πρόσημο, αλλά παρουσιάζουν βελτίωση. Ποσοστό 77% των επιχειρήσεων εκτιμούν ότι δεν θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στο επόμενο τετράμηνο, έναντι ποσοστού 80% στην προηγούμενη έρευνα (Μάϊος-Αύγουστος 2017) και αντίστοιχου ποσοστού 64% στην τρίτη έρευνα (Ιανουάριος-Απρίλιος 2017).

-Το ποσοστό προσλήψεων μερικής απασχόλησης παραμένει υψηλό και υπάρχει σταθερή διάθεση μη απόλυσης προσωπικού. Οι 9 στις 10 μικρομεσαιες επιχειρήσεις δεν προτίθενται να απολύσουν προσωπικό, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

-Ποσοστό μόνο 14% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να επενδύσει το επόμενο τετράμηνο.

-Το 37% των νοικοκυριών έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο άνεργο και 3 στα 4 άνεργα άτομα δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

-Τα 3 έως 4 στα 10 νοικοκυριά έχουν ένα μέλος στην οικογένεια που εργάζεται για λιγότερα χρήματα από τον επίσημα καθορισμένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ (490 ευρώ καθαρή αμοιβή).

-Για να λειτουργήσουν αποδοτικά οι φόροι («να πιάσουν τόπο») οι πολίτες θεωρούν ότι θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες από την κυβέρνηση στον τομέα υγείας, την εκπαίδευση και την τόνωση της απασχόλησης και των επενδύσεων.

-Αισθητή η άποψη για την δύναμη του τουρισμού και τις θετικές επιπτώσεις, που μπορεί να φέρει στο Νομό Μαγνησίας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο πάντοτε της έρευνας, οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Μαγνησίας προτείνουν-ζητούν:

-Διατήρηση της προστασίας της κύριας κατοικίας.

-Μέριμνα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης και των λοιπών παγίων των επιτηδευματιών.

-Δυνατότητα εξαγοράς ή άμεσης επαναγοράς του δανείου που έχει αποδοθεί σε ταμεία, disturbs funds, από τον δανειολήπτη σε τιμές αντίστοιχες της αρχικής αγοράς από τα funds.

-Απαλοιφή υπολοίπων οφειλής έπειτα από οικειοθελή και συνενωτικό πλειστηριασμό ακινήτου. Θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση χρέους πρώην επαγγελματίες συνταξιούχοι.

-Μέριμνα για τους εγγυητές, συνοφειλέτες, επαγγελματίες συνταξιούχους σε περίοδο κρίσης όταν δεν τεκμαίρεται επί τη αρχής δολιότητα στη μη αποπληρωμή οφειλών και θα πρέπει αυτή να αποδεικνύεται μέσα από την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη.

-Θεσμοθέτηση ενός μοναδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ανά επιχείρηση τουλάχιστον σε μεταβατικό επίπεδο 5 ετών, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης και του οποίου οι τεχνικές παραμετροποιήσεις δύνανται να υπόκειται σε κάποια κριτήρια όπως ο κύκλος εργασιών ύψος οφειλών.

-Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο, άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους χωρίς προαπαιτούμενα, φορολόγηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων με την κλίμακα των μισθωτών των μικρών, καθιέρωση αφορολόγητου για όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και άμεση αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου.
Η επαφή μας με τους Αρχαγγέλους και πως μπορούν να μας βοηθήσουν
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,344,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1683,ΑΠΟΨΕΙΣ,9,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,15,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,537,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,9,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,583,ΒΙΝΤΕΟ,139,ΒΟΛΟΣ,11,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1758,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,18,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΛΛΑΔΑ,95,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,6,ΕΡΕΥΝΕΣ,10,ΖΩΗ,25,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,1,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,28,Κόσμος,9007,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,11,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1465,Πολιτική,6751,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5648,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,950,Τοπικά,11646,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2222,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,14,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,9,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,405,Eco-News,2625,GP - info,5,voice healing therapy,10,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιδείνωση με νέα πτώση τζίρου για 6 στις 10 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Μαγνησίας
Επιδείνωση με νέα πτώση τζίρου για 6 στις 10 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Μαγνησίας
Επιδείνωση με νέα πτώση τζίρου για 6 στις 10 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Μαγνησίας
http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_50399/krax-sto-xrimatistirio-athinwn.w_l.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/06/6-10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/06/6-10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content