Προαίσθημα: Έρευνα δείχνει πώς μπορούμε να αντιληφθούμε συμβάντα πριν αυτά συμβούν

Προαίσθημα: Έρευνα δείχνει πώς μπορούμε να αντιληφθούμε συμβάντα πριν αυτά συμβούν

⍆Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει μια σημαντική και αξιοσημείωτη ποσότητα....
επιστημονικής έρευνας, η οποία παρέχει αποδείξεις για την ύπαρξη της ανθρώπινης προαίσθησης και τη δυνατότητα όλοι να κατέχουμε τη δυναμική της – ανάμεσα σε άλλες εκτεταμένες ανθρώπινες ικανότητες.

Χάρη σε έρευνες από διάφορους επιστήμονες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο, οι εκτεταμένες αυτές ικανότητες αρχίζουν να φεύγουν από τη σφαίρα της προκατειλημμένης σκέψης, ψευδαίσθησης και του παραλογισμού και να βρίσκουν το δρόμο τους στον κόσμο των επιβεβαιωμένων φαινομένων. Αναφορές για προαίσθηση ή «μελλοντολογία» έχουν γίνει καθ΄ όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας σε σχεδόν κάθε κουλτούρα και περίοδο.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ενθουσιαζόμαστε τόσο με αυτές τις έννοιες, είναι ενσωματωμένες στην ποπ κουλτούρα μας όπως στις ταινίες – κάτι που βέβαια είναι αντιπαραγωγικό δεδομένου του γεγονότος ότι αναμιγνύονται με φανταστικές ιστορίες και γεγονότα. Όπως και με τα εξωγήινα φαινόμενα, η εγκυρότητα αυτών των εννοιών φαίνεται να συρρικνώνεται λόγω του γεγονότος ότι είναι «απλά ταινία».

Αν και οι ιστορίες που συνοδεύουν αυτά τα είδη φαινομένων στις ταινίες είναι κατά βάση αμφιλεγόμενες, οι έννοιες έχουν κάποια εγκυρότητα. Ας εξετάσουμε την αλήθεια πίσω από την προαίσθηση και τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Η επιστήμη

Τι είναι ακριβώς η προαίσθηση; Είναι βασικά η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε ένα μελλοντικό συμβάν που δεν θα μπορούσαμε αλλιώς να καταλάβουμε ότι θα γίνει μέσω κάποιας άλλης γνωστής διαδικασίας. Είναι η επίδραση ενός μελλοντικού γεγονότος που δεν έχει ακόμα λάβει χώρα, αλλά εμφανίζει κάποια αντίδραση στο άτομο.

Αυτές οι αποκρίσεις μπορούν να εμφανιστούν στο σώμα/ αισθήσεις, μπορεί να είναι συνειδητές αποκρίσεις ή μη συνειδητές, των οποίων το άτομο δεν έχει επίγνωση (που συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων) και άλλες. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό Frontiersin Human Neuroscience εξέτασε έναν αριθμό πειραμάτων, σχετικών με το φαινόμενο αυτό, που διεξήχθη από αρκετά διαφορετικά εργαστήρια.

Αυτά τα πειράματα υποδεικνύουν ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί πράγματι να εντοπίσει τυχαία ερεθίσματα 1- 10 δευτερόλεπτα πριν συμβούν. Με άλλα λόγια, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται να αντιλαμβάνεται ένα συμβάν και να αντιδρά σε ένα συμβάν πριν αυτό συμβεί. Αυτό που συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα πριν από αυτά τα συμβάντα είναι οργανικές αλλαγές που μετρούνται μέσω της επιδερμίδας, του νευρικού συστήματος και του καρδιο – αναπνευστικού.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτά τα είδη αποκρίσεων σε μελλοντικά γεγονότα που μετρώνται στο σώμα αποτελούν ασυνείδητες αποκρίσεις, που σημαίνει ότι το υποκείμενο δεν έχει επίγνωση ότι όντως του συμβαίνουν. Επομένως, είναι μια μορφή προαίσθησης, αλλά μη συνειδητής.

Το γεγονός ότι η φυσιολογική μας δραστηριότητα στο αυτόνομο νευρικό σύστημα αλλάζει και προετοιμάζεται για μελλοντικά γεγονότα είναι αξιοσημείωτη και το γεγονός ότι πρόκειται για «ασυνείδητη προαίσθηση» δεν πρέπει να μας κάνει να αγνοούμε το γεγονός ότι μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το φαινόμενο της συνειδητής προαίσθησης υπό επιστημονική έννοια. Ακόμα αναμένουμε την επιστήμη να προλάβει τα γεγονότα και να μας παρέχει μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο.

Περισσότερα από 40 πειράματα έχουν διεξαχθεί ως προς αυτό το φαινόμενο τα προηγούμενα 36 χρόνια. Η μετα – ανάλυση αυτών κατέληξε στο ότι: «Η προβλεπτική φυσιολογική πρόβλεψη πραγματικά τυχαία επιλεγμένων και απρόβλεπτων μελλοντικών συμβάντων βρίσκεται υπό διερεύνηση για πάνω από τρεις δεκαετίες και μια πρόσφατη μετα – ανάλυση υποστηρίζει ότι το φαινόμενο είναι πραγματικό».

Ένα άλλο πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο μέσω του Journal of Personality and Social Psychology από τον καθηγητή Daryl J. Bem στο Πανεπιστήμιο του Cornell υποστηρίζει ότι η προαίσθηση πιθανότητα να είναι πραγματική. Ο Dr Bern είναι κοινωνικός ψυχολόγος και το έργο του είναι ευρέως αποδεκτό. Οπότε και το συμπέρασμά του αυτό σχετικά με την προαίσθηση είναι ένα σημαντικό και μεγάλο βήμα.

Μια άλλη έρευνα από τον Dean Radin, ενός από τους πολλούς συγγραφείς που αναφέρονται στην πρώτη έρευνα που χρησιμοποιείται σε αυτό το άρθρο διεξήγαγε τέσσερα τυχαιοποιημένα, διπλά-τυφλών πειραμάτων που επίσης δείχνουν ότι κάποιο είδος διαίσθησης, η οποία μετρήθηκε από τις διακυμάνσεις στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, περιλαμβάνει την ασύνειδη αντίληψη μελλοντικών συμβάντων που δεν έχουν ακόμα συμβεί και τα πειράματα στήριξαν αυτή την ιδέα.

Άλλες αναλύσεις παλαιότερων πειραμάτων «επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός μικρού, αλλά στατιστικά σημαντικού φαινομένου προαίσθησης. Το φαινόμενο φαίνεται να είναι επαναλαμβανόμενο και να επηρεάζει διάφορες εκφάνσεις της ζωής ενός ατόμου.

Γιατί η προαίσθηση είναι ασυνείδητη; Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συνειδητή;

Όπως προαναφέρθηκε, η επιστήμη πίσω από την προαίσθηση αναφέρεται στην ασυνείδητη προαίσθηση. Αυτό σημαίνει ότι η απόκριση σε μελλοντικά γεγονότα πριν αυτά συμβούν αξιολογείται μέσω αλλαγών στη φυσιολογία και αυτό φαίνεται να είναι αρκετά ξεκάθαρο.

Αλλά γιατί είναι έτσι; Αν το σώμα μας (μέρη του νευρικού μας συστήματος) μπορεί να αποκτήσει πληροφορίες για γεγονότα δευτερόλεπτα πριν συμβεί το μέλλον, γιατί να μην έχουμε την ικανότητα να κάνουμε αυτές τις πληροφορίες συνειδητές; Ίσως, δυστυχώς, και να μην έχουμε.

Οι ερευνητές της πρώτης αναφερόμενης έρευνας υποστηρίζουν ότι αυτή η αδυνατότητα ίσως υπάρχει, επειδή οι πληροφορίες δεν μας είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα, όπως και με την πλειοψηφία των πληροφοριών που συνήθως επεξεργάζεται το ασυνείδητό μας. Επίσης, ισχυρίζονται ότι το συνειδητό μας πιθανότατα να μην έχει την ικανότητα να πάρει τόσο γρήγορες αποφάσεις. Αναφέρουν ότι «μπορεί να είναι εξελικτικά ευνοϊκό για το ασυνείδητο να επεξεργαστεί μελλοντικά γεγονότα, να τα φιλτράρει και ύστερα να ενημερώνει το συνειδητό, σε περίπτωση που συμφέρει το άτομο».

Το διάβασα στο deanradin.com - frontiersin.org - enallaktikidrasi.com

=================================

Στ. Πλουμιστός 
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης - 
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί 
συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach),
συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες,
Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης,
και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες 
www.globalattract.gr 
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Προαίσθημα: Έρευνα δείχνει πώς μπορούμε να αντιληφθούμε συμβάντα πριν αυτά συμβούν
Προαίσθημα: Έρευνα δείχνει πώς μπορούμε να αντιληφθούμε συμβάντα πριν αυτά συμβούν
Προαίσθημα: Έρευνα δείχνει πώς μπορούμε να αντιληφθούμε συμβάντα πριν αυτά συμβούν
https://c.pxhere.com/photos/49/84/black_white_bw_blanc_noir_bn_penycwm_pembrokeshire-461453.jpg!d
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/06/1-10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/06/1-10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content