================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση ΕΛΤΑ - ΔΕΗ

⍆Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η παρακράτηση των λογαριασμών της ΔΕΗ... από τα ΕΛΤΑ, μετά και την χθεσινή επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε για την υπόθεση ο εισαγγελέας. Το κλίμα στην αγορά παραμένει αρνητικό, την ώρα που στην κυβέρνηση επιχειρούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, παρέχοντας στηρίγματα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Χθες, αιφνιδίως στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, κλήθηκε ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νίκος Μπουλαξής, επίσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με την προσπάθεια διαχείρισης της πολύκροτης υπόθεσης που έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στα ταχυδρομεία και πλέον απειλεί την βιωσιμότητα της εταιρείας. Είχε προηγηθεί η διαταγή για την προανακριτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και η εντολή για κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της Αρχής, σχετικά με την εποπτεία της αγοράς.

Κατά πληροφορίες από τα ΕΛΤΑ, εισπράττονται ετησίως περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους καταναλωτές για να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Εάν τα ελληνικά ταχυδρομεία απολέσουν υπό το βάρος του σκανδάλου, την δυνατότητα είσπραξης που τους έχει εκχωρηθεί ως πιστοποιημένο ίδρυμα, τότε αυτομάτως απειλούνται με αφαίρεση ενός σημαντικού ετήσιου εσόδου.

Από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οφείλουν να διερευνήσουν το επόμενο διάστημα κατά πόσο τα ΕΛΤΑ έχουν συμμορφωθεί με τις συστάσεις της, για λογιστικό διαχωρισμό μεταξύ των ταχυδρομικών υπηρεσιών και του τομέα της εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν διαπιστωθεί για παράδειγμα ότι ο διαχωρισμός αυτός δεν έχει επιτευχθεί, όπως πολλοί εικάζουν, τότε κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράνομη κρατική ενίσχυση σε βάρος τρίτων καθώς μέσω της ΔΕΗ και των καταναλωτών επιδοτούνταν στον τομέα της εμπορίας ενέργειας.

Το διάβασα στο newmoney.gr
Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση ΕΛΤΑ - ΔΕΗ Reviewed by PLOUMISTOS on 10:46 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.