================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πιο ευφυείς όσοι φορούν γυαλιά οράσεως

⍆Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε σχέση μεταξύ ευφυΐας και όρασης, μακροζωίας... και υπέρτασης.

Συνήθως τα άτομα που φορούν γυαλιά οράσεως γίνονται αντιληπτά από τον κοινωνικό περίγυρο ως λάτρεις του διαβάσματος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όσοι φορούν γυαλιά είναι πιο μορφωμένοι.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications, η διεθνής επιστημονική ομάδα μελέτησε στοιχεία από τις βάσεις CHARGE, COGENT και UK Biobank, που περιλαμβάνουν δεδομένα υγεία και γενετικής για πάνω από 300.486 άτομα.

Η ανάλυση αρχικά εστίασε σε 90 γενετικές περιοχές που παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι μπορεί να σχετίζονται ως κάποιο βαθμό με το γνωστικό επίπεδο και 58 άλλες που είχαν απομονωθεί στο πλαίσιο της έρευνας. Στη συνέχει να έγινε σύγκριση της νοημοσύνης με άλλους παράγοντες, όπως η μακροζωία, η υπέρταση και η όραση.

Από τη συνδυαστική ανάλυση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με υψηλότερο γνωστικό επίπεδο είχαν 28% περισσότερες πιθανότητες να χρειάζονται κάποιο διορθωτικό μέσο όρασης. Επίσης η ευφυΐα σχετιζόταν με άλλες μεταβλητές υγείας, όπως ο χρόνος αντίδρασης, η μακροζωία και η υπέρταση, που υπονοούν και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.
Πιο ευφυείς όσοι φορούν γυαλιά οράσεως Reviewed by PLOUMISTOS on 12:32 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.