================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σεμινάριο στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου, «Ο χορευτής ως αθλητής»

⍆Η Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.... Δήμου Βόλου, αγκαλιάζοντας τις νέες σωματικές τεχνικές και ακλουθώντας τις εξελίξεις στην επιστήμες που βοηθούν στη αρτιότερη διδασκαλία αλλά και στην βελτίωση της τεχνικής των μαθητών της διοργανώνει ένα σεμινάριο στις 26 και 27 Μαΐου με τίτλο ο «Χορευτής ως αθλητής» με εισηγητή τον Παναγιώτη Πετρογιάννη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το σώμα αποτελεί για τον χορευτή το μέσο για να εκφραστεί. Η καθημερινή και εντατική ενεργοποίηση αλλά και καταπόνησή του αντιστοιχεί σε εκείνη ενός (πρωτ)αθλητή με τον οποίο ο χορευτής έχει πολλά κοινά. Μοιράζονται αυξημένες απαιτήσεις ευκαμψίας, δύναμης, ισορροπίας, αντοχής, ελέγχου της κίνησης. Η Dance Medicine and Science, η Επιστήμη του Χορού, είναι ένα ειδικό διεπιστημονικό πεδίο που χρησιμοποιεί τις γνώσεις για τους νόμους που διέπουν την ανθρώπινη κίνηση από τον υψηλό αγωνιστικό αθλητισμό και την αθλητιατρική για να τις προσαρμόσει και εξειδικεύσει στην τέχνη του χορού (dance specific). Επιμέρους επιστήμες όπως η κινησιολογία, η εμβιομηχανική, η προπονητική, η νευρολογία, η κινητική μάθηση, η αποκατάσταση, χρησιμοποιούνται για να αναλυθεί, να αξιολογηθεί και να βελτιωθεί η χορευτική κίνηση.

O Παναγιώτης Πετρογιάννης αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Είναι κάτοχος Master in Health and Exercise Science, University of Bristol. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Παρουσίασε συστηματικά στο ευρύ κοινό της Επιστήμη του Χορού (Dance Science) στην Ελλάδα και τα συστήματα ποιοτικής αξιολόγησης Functional Movement Screen, Stuart McGill. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού και μέλος του International Association of Dance Medicine and Science. Έχει συνεργαστεί με το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ και διατηρεί σταθερή συνεργασία με σχολές και ομάδες χορού. Εστιάζει στην εφαρμογή προγραμμάτων διορθωτικής-νευρομυϊκής γυμναστικής μυοσκελετικών κακώσεων και στην αξιολόγηση-βελτίωση χορευτών, αθλητών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Διδάσκει αναπτυξιακή γυμναστική σε παιδιά. Επιμελείται τη στήλη «υγεία και χορός» στο Dancetheater.gr. Εισηγείται τα σεμινάρια “Beyond Stretching”, «Ο Χορευτής ως Αθλητής» και διευθύνει τη Synaskisi στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Παλιά Ηλεκτρική) και στο τηλέφωνο 24210-54244
Σεμινάριο στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου, «Ο χορευτής ως αθλητής» Reviewed by PLOUMISTOS on 10:13 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.