================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βράβευση της Ομάδας Audi-o-Mentia του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


⍆Βράβευση της ομάδας Audi-o-Mentia του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας... (Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική) σε διεθνή διαγωνισμό του IEEE Region 8 (αφορά 54 χώρες). 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που διακρίθηκαν είναι οι Λένα Μπούμπα, ο Αργύρης Γκογκίδης, η Ιωάννα Χαραλάμπου και η υποψήφια διδάκτωρ Εύη Κοκκίνου, ενώ συμμετέχει και η Αργυρώ Νταλιάνη (τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιά). 

Επίσης μέντορας της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Αθανάσιος Κακαρούντας. Η πρόταση της ομάδας αφορά την ανάπτυξη ενός οικιακού συστήματος υποστήριξης ατόμων με άνοια και των οικείων τους, και βασίζεται στις αρχές της μουσικοθεραπείας, επεκτείνοντας τα εργαλεία που έχουν οι λειτουργοί της υγείας σε χώρους εκτός της κλινικής και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. 

Η τεχνολογία στηρίζεται σε έξυπνα ηχεία και μια υπηρεσία συσχέτισης ατόμων με εύληπτους ήχους/μουσική από τον πάσχοντα από την άνοια. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε χρηματικό έπαθλο $750 και μια χρηματοδότηση $10.000, μέσω του EPICS, προς τους φοιτητές για την υλοποίηση της ιδέας τους. 

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί και στη συνδρομή του επιστημονικού σύμβουλου Δρ.Δρ. Βασίλειου Κόκκινου (Department of Neurosurgery, Medical School, University of Pittsburgh, PA, USA) ο οποίος συνεισέφερε σημαντικά στην επιστημονική τεκμηρίωση της ιδέας. Να αναφερθεί ότι η Audi-o-Mantia είναι ομάδα-μέλος της δημιουργικής ομάδας A2rTEST που αποτελείται από περίπου 50 φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (και όχι μόνο) και συμμετέχει με έργα της σε πλήθος εκθέσεων και διαγωνισμών.
Βράβευση της Ομάδας Audi-o-Mentia του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Reviewed by PLOUMISTOS on 11:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.