ΚΑΦΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - Δείτε τι κάνει στο Σώμα και στον Εγκέφαλό μας μέσα σε 6 ώρες

ΚΑΦΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - Δείτε τι κάνει στο Σώμα και στον Εγκέφαλό μας μέσα σε 6 ώρες

⍆«Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες τα άτομα που πίνουν καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες... να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2, Parkinson και άνοια· παράλληλα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από ορισμένες μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων»-WebMD.

Μετά το νερό, ο καφές είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο, ενώ το καφεόδεντρο και οι κόκκοι του επεξεργάζονται σε περισσότερες από 70 χώρες. Όλοι μας έχουμε γοητευτεί από τη μυρωδιά και τη γεύση του καφέ που μας ξεσηκώνει τις αισθήσεις, είτε το πίνουμε το πρωί για να μας ξυπνήσει, είτε το βράδυ για να μας κρατήσει ξύπνιους πάνω από ένα ανοιχτό βιβλίο!

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά την κατανάλωση καφέ; Λοιπόν, γνωρίζουμε ότι μας αναζωογονεί μας γεμίζει ενέργεια τις πρώτες πρωινές ώρες – αλλά γιατί;

Ας δούμε μαζί τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και το σώμα μόλις πιούμε καφέ, αλλά και ποια είναι τα αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

Γεμίσατε την κούπα σας; φύγαμε!

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ!

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι πίνουν καφέ είναι για να βρίσκονται σε εγρήγορση, να μπορούν να συγκεντρωθούν και να ενισχύσουν τη διάθεσή τους. Τι λέει η επιστήμη;

– Ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καφέ διασχίζουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

– Οι ουσίες αυτές παρεμποδίζουν τη δραστηριότητα της αδενοσίνης, του νευροδιαβιβαστή που μας κάνει να νιώθουμε υπνηλία.

– Η μετάδοση της ντοπαμίνης αυξάνεται, οπότε βελτιώνεται η διάθεσή μας, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η ικανότητα εγρήγορσης.

– Τα επίπεδα της ακετυλοχολίνης αυξάνονται επίσης, γεγονός που βελτιώνει τη μυϊκή δραστηριότητα.

– Ο καφές αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, χαρίζοντάς μας ενέργεια, χωρίς εντάσεις, χαλαρά και ήρεμα.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν τα πιθανά μακροπρόθεσμα οφέλη του καφέ στον εγκέφαλο, όπως η βελτίωση της μνήμης, ο μειωμένος κίνδυνος κατάθλιψης, η αντιγηραντική προστασία του εγκέφαλου και η πρόληψη του εγκεφαλικού εκφυλισμού που σχετίζονται με διάφορες νόσους.

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν καφέ για τα οφέλη που προφέρει στο νευρικό σύστημα, ο καφές διαθέτει επίσης ορισμένες ιδιότητες που βελτιώνουν κι άλλες λειτουργίες του σώματος. Πιο συγκεκριμένα:

– Ο καφές αυξάνει τον μεταβολικό μας ρυθμό, ο οποίος επιταχύνει την καύση του λίπους.

– Οι χημικές ουσίες του καφέ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις φυσικές μας επιδόσεις και τη δύναμή μας.

– Ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών (ενώσεις που καταπολεμούν τις ασθένειες).

– Ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει 11%, 2% και 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμινών Β2, Β3 και Β5 αντίστοιχα.

– Οι ιδιότητες του καφέ φαίνεται ότι έχουν προστατευτική επίδραση στο ήπαρ.

– Ο καφές βοηθά στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων.
εχει παρενερεγειες;

Ας συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες και ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει από τη στιγμή που ρουφάμε την πρώτη γουλιά καφέ, μέχρι την αποβολή των ουσιών του καφέ από το σώμα:

10 λεπτά: Η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας αύξηση της πίεσης του αίματος και της καρδιακής συχνότητας.

20 λεπτά: Συντελούνται δύο από τις προαναφερθείσες νευροχημικές αντιδράσεις. Κατ ‘αρχάς, η καφεΐνη δεσμεύει την εγκεφαλική χημική ουσία αδενοσίνη, η οποία εξουδετερώνει την κόπωση ενώ αυξάνει την ενέργειά μας. Τα επίπεδα ντοπαμίνης στη συνέχεια αυξάνονται, γεγονός που παρέχει την αίσθηση εγρήγορσης και εστίασης.

30 λεπτά: Τα επινεφρίδια δουλεύουν σε υψηλή ταχύτητα και παράγουν περισσότερες ορμόνες. Η ίριδα διαστέλλεται και ενδεχομένως βελτιώνεται η όρασή μας για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

40 λεπτά: Το σώμα παράγει περισσότερη σεροτονίνη, η οποία βελτιώνει τη λειτουργία των νευρώνων εντός του νωτιαίου μυελού που ονομάζονται κινητικά νεύρα. Αυτό οδηγεί σε βελτιωμένη μυϊκή δύναμη και καλύτερο συντονισμό.

4 ώρες: Ο κυτταρικός μεταβολισμός αυξάνεται, προκαλώντας ταχεία καύση ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, το σώμα διασπά τα αποθηκευμένα λίπη, ενώ τα επίπεδα οξέος στο στομάχι αυξάνονται.

6 ώρες: Η καφεΐνη λειτουργεί διουρητικά, οπότε αποβάλλουμε υγρά μέσω των ούρων. Σε αυτό το στάδιο, αποβάλλεται περίπου το ήμισυ της καφεΐνης που εισήλθε στον οργανισμό νωρίτερα. (Αυτό ονομάζεται ημίσεια ζωή του φαρμάκου – ή ο χρόνος που απαιτείται ώστε η χημική του παρουσία στο αίμα να πέσει στο 50%).

ΠΡΟΣΟΧΗ!


Όπως βλέπετε, ο καφές προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Σε συναισθηματικό επίπεδο βελτιώνει τη διάθεσή μας και ανακουφίζει από την πλήξη. Σε γνωστικό επίπεδο, ενισχύει την εγρήγορση και την εστίαση και βοηθά στη λήψη αποφάσεων. Φυσικά, ο καφές προωθεί την καύση λίπους και βελτιώνει τον συντονισμό και τη δύναμη των μυών.

Ωστόσο, τα πιθανά μακροπρόθεσμα οφέλη του καφέ ενδεχομένως να είναι πιο εντυπωσιακά από τα βραχυπρόθεσμα. Οι έρευνες συνεχίζουν να αποδεικνύουν και να προβάλλουν τα οφέλη του καφέ κατά του καρκίνου, της κατάθλιψης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων σοβαρών παθήσεων.

Τέλος, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι ιδιότητες των κόκκων καφέ είναι εκείνες που παρέχουν τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα οφέλη. Ενεργειακά ποτά και πολλά άλλα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη είναι γεμάτα ζάχαρη, χημικές ουσίες και συντηρητικά. Το ίδιο ισχύει για τον καφέ που πωλείται έτοιμος!

Η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά τον περιορισμό πρόσληψης καφεΐνης σε 400 mg ή λιγότερο ημερησίως, ή σε περίπου 4 φλιτζάνια – (ένας μέσος ενήλικας καταναλώνει περίπου 200 mg). Επίσης, φροντίστε να συμπληρώσετε τον καφέ σας με άφθονο νερό και υγιεινή διατροφή για αποφυγή παρενεργειών (π.χ. καούρα).

Τι μας μένει λοιπόν;; Ας πιούμε ένα καφεδάκι!
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: ΚΑΦΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - Δείτε τι κάνει στο Σώμα και στον Εγκέφαλό μας μέσα σε 6 ώρες
ΚΑΦΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - Δείτε τι κάνει στο Σώμα και στον Εγκέφαλό μας μέσα σε 6 ώρες
ΚΑΦΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - Δείτε τι κάνει στο Σώμα και στον Εγκέφαλό μας μέσα σε 6 ώρες
http://2.bp.blogspot.com/-zjgRQyCQZFo/VNOQ-ap_d_I/AAAAAAAAQVA/wElx3O6tnz0/s1600/cats.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-zjgRQyCQZFo/VNOQ-ap_d_I/AAAAAAAAQVA/wElx3O6tnz0/s72-c/cats.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/02/6_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/02/6_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content