================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ιερά Σύνοδος: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο Μακεδονία για την ΠΓΔΜ

⍆«Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα... της Μακεδονίας και γι΄ αυτό δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ΄΄Μακεδονία΄΄ ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους», αναφέρει σε υψηλούς τόνους η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ.

Λίγο μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, ήρθε η επίσημη τοποθέτηση των ιεραρχών για το θέμα, οι οποίοι δηλώνουν εμφατικά πως δεν θα δεχθούν τη λέξη «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ.

«Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 ανακοίνωσής της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της για να προσθέσει.

«Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ΄΄Μακεδονία΄΄ ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ΄΄Μακεδονίας΄΄.»

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί την κυβέρνηση να κατανοήσει την ανησυχία της, που είναι – όπως τονίζει - και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.

Μάλιστα η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Το διάβασα στο news.in.gr
Ιερά Σύνοδος: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο Μακεδονία για την ΠΓΔΜ Reviewed by PLOUMISTOS on 3:43 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.