================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έρευνα: Οι χρήστες κάνναβης έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν εξαπατημένοι και αποξενωμένοι

⍆Πολλοί τη συστήνουν για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες, ενώ κάποιοι άλλοι προειδοποιούν... για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η χρήση της.

Όπως και να έχει η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ψυχική μας υγεία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες του ναρκωτικού αυτού, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν διάφορα αρνητικά συναισθήματα, με κυριότερο αυτό της αποξένωσης από τους άλλους.

Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κάνουν χρήση μαριχουάνας είναι πολύ πιθανόν να αισθάνονται ότι οι άλλοι επιθυμούν να τους βλάψουν ή να τους εξαπατήσουν. 

Οι κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στους εγκεφάλους των χρηστών έδειξαν ότι το ναρκωτικό «διεγείρει» τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένες με την ψύχωση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κατάθλιψη.

Οι έφηβοι χρήστες κάνναβης επηρεάζονται περισσότερο από το ναρκωτικό αυτό, καθώς ο εγκέφαλός τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, το 44% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν κάνει χρήση κάνναβης κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές, από το National Institute on Alcoholism and Alcohol Abuse στη Bethesda του Maryland, εξέτασαν 60 άτομα, τα μισά από τα οποία είχαν εξάρτηση από την κάνναβη.

Οι συμμετέχοντες της μελέτης κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για πιθανά συναισθήματα στρες, επιθετικότητας, αντίδρασης και αποξένωσης.

Οι ειδικοί της μελέτης εξέτασαν, επίσης, κλινικά και τους εγκεφάλους των συμμετεχόντων.

Σχέση μεταξύ κάνναβης και ψυχικής υγείας

Ο συντάκτης του περιοδικού Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience και Neuroimaging, όπου δημοσιεύθηκε η μελέτη, Dr. Cameron Carter, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα δεδομένα εικονικής απεικόνισης εγκεφάλου μας προειδοποιούν ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των συστημάτων του εγκεφάλου που εμπλέκονται με την ανταμοιβή, την ψυχοπαθολογία και τη χρόνια κακοποίηση και η συχνή χρήση αυτού του δημοφιλούς φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και σ' άλλες ακόμα πιο σοβαρές μορφές ψυχικής ασθένειας».

Το διάβασα στο protothema.gr
Έρευνα: Οι χρήστες κάνναβης έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν εξαπατημένοι και αποξενωμένοι Reviewed by PLOUMISTOS on 10:03 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.