================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Παρουσίαση στο Βόλο του βιβλίου της εικαστικού Χρ. Νάκου "Ιστορίες της Τέχνης για παιδιά με διάφορους τρόπους"

⍆Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και οι Εκδόσεις Άγρα, σε συνεργασία.... με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μαγνησίας, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού Χριστίνας Νάκου "Ιστορίες της Τέχνης για παιδιά με διάφορους τρόπους", το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση, θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον χώρο του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο.

Μια πρωτότυπη και δημιουργική μέθοδος για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τις ιστορίες και τον κόσμο της Τέχνης.

Προϊστορικές σπηλαιογραφίες, αιγυπτιακά ανάγλυφα, ερυθρόμορφα αγγεία, η Στήλη του Τραϊανού, βυζαντινά ψηφιδωτά, βιτρό, το ινδικό έπος της Μαχαμπχάρατα, ο πήλινος στρατός του Κιν Σι Χουάνγκ Τι, αλλά και το πέρασμα από τα μεσαιωνικά χειρόγραφα στην εφεύρεση της τυπογραφίας και τη μετάδοση της γνώσης σε περισσότερους ανθρώπους. Μια διαδρομή στο χρόνο και τις δημιουργίες της τέχνης γεμάτη χρώματα, σχήματα, ιδέες και υλικά.

Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα εργαστήρια που οργανώθηκαν τη σχολική χρονιά 2010-2011. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά 5-10 χρονών.

Τα έργα των παιδιών που παρουσιάζονται στο βιβλίο έχουν παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Πάρκο Ελευθερίας", στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας ενώ κάποια έργα εκτέθηκαν επίσης το 2011 στην Διπλάρειο Σχολή στα πλαίσια της 3ης Biennale της Αθήνας.

Ένα έργο τέχνης πριν φτιαχτεί υπάρχει στη φαντασία του καλλιτέχνη.
Ύστερα, υπάρχει σαν εικόνα στη φαντασία του θεατή.
Όποιος το επιθυμεί μπορεί να αφιερώσει χρόνο στο να κοιτάξει τα έργα της τέχνης, να αναρωτηθεί για το νόημά τους και να πειραματιστεί με τα υλικά και τις τεχνικές τους. Κάθε καλλιτέχνης μιλάει μέσα από το έργο του, με τον δικό του τρόπο. Μερικές φορές αναζητεί το διάλογο και άλλες φορές αρκείται στην απόλαυση της δημιουργίας. [ ... ]

Χ. Ν.


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Χριστίνας Νάκου

Η Χριστίνα Νάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1990-1996). Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2000 εκπροσώπησε την Ελλάδα ως ζωγράφος στο 18ο ετήσιο Μεσογειακό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας της Νότιας Γαλλίας Les Rencontres Méditerranéennes , ενώ το 2013 παρουσίασε το έργο της Fear,στο CCCB στην Βαρκελώνη, προσκεκλημένη στο Art and Crisis Residency του Tramod. Το 2014 παρουσίασε το έργο της «Θάλασσα» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού, στο Αrchitekturzentrum Wien στη Βιέννη.

Από το 2010 έχει οργανώσει εικαστικά προγράμματα για παιδιά, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Μπουζιάνη, την πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, την Σχολή Χιλλ και άλλους φορείς. http://www.christinanakou.gr/

Φωτογραφίες από το βιβλίο
Παρουσίαση στο Βόλο του βιβλίου της εικαστικού Χρ. Νάκου "Ιστορίες της Τέχνης για παιδιά με διάφορους τρόπους" Reviewed by PLOUMISTOS on 10:50 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.