================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σε «οριακή κατάσταση» το Γηροκομείο Βόλου λόγω οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από το 2012

⍆Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας... και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γηροκομείο Βόλου, λόγω οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.

Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται ως εξής: «Σε αγώνα δρόμου έχει καταδικαστεί το Γηροκομείο Βόλου προκειμένου να μη βάλει λουκέτο και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη κοινωνία. 

Η Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου κάνει λόγο για «οριακές καταστάσεις», καθώς λόγω των υπέρογκων ποσών που τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις. Η προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων καθυστερεί ενώ απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ για το χρονικό διάστημα 2012-2015 οφείλει στο Γηροκομείο Βόλου 260.000 ευρώ, ενώ για το χρονικό διάστημα 2016-2017 οφείλει το ποσό των 200.000 ευρώ, στο σύνολο δηλαδή 460.000 ευρώ.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκηση και το προσωπικό, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Γηροκομείου και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δυστυχώς, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι οριακή. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αιτήσεις για φιλοξενία ηλικιωμένων, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες και να τους κρατήσουν στα σπίτια τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ακόμα αποπληρώσει τις οφειλές του προς το Γηροκομείο Βόλου;

2. Πότε σκοπεύει ο ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει στο σύνολο τις οφειλές του προς το Γηροκομείου Βόλου;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Σε «οριακή κατάσταση» το Γηροκομείο Βόλου λόγω οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από το 2012 Reviewed by PLOUMISTOS on 10:29 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.