Στ. Πλουμιστός: Όταν ακούτε για την "ψυχή" και το "πνεύμα", τι σκέφτεστε;

Στ. Πλουμιστός: Όταν ακούτε για την "ψυχή" και το "πνεύμα", τι σκέφτεστε;

⍆Οι Έλληνες φιλόσοφοι, όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, διατύπωσαν ότι...
η ψυχή πρέπει να έχει μια λογική ικανότητα, η άσκηση της οποίας είναι πιο θεϊκή των ανθρώπινων πράξεων..."Ο μόνος τρόπος για να ενισχύσει κανένας το πνεύμα του είναι να μη βγάζει αποφάσεις για τίποτε, ν’ αφήνει τον νου του να είναι ανοιχτός δρόμος για όλες τις σκέψεις". Πολλοί πιστεύουν ότι αυτές οι λέξεις σημαίνουν κάτι αόρατο και αθάνατο που υπάρχει μέσα μας.

Η ψυχή και το πνεύμα δεν είναι το ίδιο πράγμα. 

Το σώμα χρειάζεται το πνεύμα όπως ένα ραδιόφωνο χρειάζεται τον ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει. Για να επεκτείνουμε αυτό το παράδειγμα, σκεφτείτε ένα φορητό ραδιόφωνο. Όταν βάζετε μπαταρίες στο φορητό ραδιόφωνο και το ανοίγετε, ο ηλεκτρισμός που είναι αποθηκευμένος στις μπαταρίες δίνει ζωή στο ραδιόφωνο, σαν να λέγαμε. Χωρίς μπαταρίες, όμως, το ραδιόφωνο είναι νεκρό. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλου τύπου ραδιόφωνα όταν βγουν από την πρίζα. Παρόμοια, το πνεύμα είναι η δύναμη που δίνει ζωή στο σώμα μας. Επίσης, σαν τον ηλεκτρισμό, το πνεύμα δεν έχει αισθήματα και δεν μπορεί να σκεφτεί. Είναι απρόσωπη δύναμη. Αλλά χωρίς αυτό το πνεύμα, δηλαδή τη δύναμη της ζωής, τα σώματά μας «εκπνέουν».

Η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ψυχή είναι θνητή
  • η λέξη "ψυχή", σημαίνει την βιολογική ζωή, ή καμιά φορά μπορεί να σημαίνει και το άτομο ως ζωντανό οργανισμό,
  • το συστατικό του ανθρώπου που τον διατηρεί στη ζωή, καλείται «πνοή ζωής», ή "πνεύμα" στην Αγία Γραφή, αλλά ποτέ "ψυχή",
  • το πνεύμα του ανθρώπου, δε διαφέρει σε τίποτε από αυτό των ζώων, δηλαδή αφενός είναι η απρόσωπη δύναμη της ζωής και όχι και φορέας της προσωπικότητας του ανθρώπου και αφετέρου, ότι ως απρόσωπη δύναμη ζωής που είναι, όταν φεύγει κατά τον θάνατο, τότε ο άνθρωπος, ή αλλιώς η ψυχή του ανθρώπου όπως λέγουν εκμηδενίζεται και εξαφανίζεται.
Όπως αναφέρετε στο oodegr.com, η λέξη «ψυχή», παράγεται από το ρήμα ψύχω, που και αυτό, όπως και το πνέω, σημαίνει κυρίως φυσώ, αναπνέω. Όμοια λοιπόν και η λέξη "ψυχή", όπως άλλωστε και οι λέξεις "πνεύμα" και "πνοή", είναι πάρα πολύ φυσικό που χρησιμοποιήθηκε γενικότερα στη γλώσσα, αλλά και ειδικότερα από την Αγία Γραφή, για να δηλώσει το φύσημα και την αναπνοή, αλλά και κατ’ επέκταση το αόρατο αίτιο που κινεί και ζωοποιεί το σώμα και το κάνει να αναπνέει. 

Η ψυχή ή ισοδύναμα η πνοή ζωής ή το πνεύμα είναι το αόρατο εκείνο συστατικό που ενωμένο με το σώμα, το ζωογονεί και έτσι έχουμε τους ζωντανούς οργανισμούς. Όταν αυτό δόθηκε για παράδειγμα στον άνθρωπο, τότε ο άνθρωπος έγινε ζωντανός και όταν φεύγει, όπως είναι άλλωστε φυσικό, επέρχεται ο βιολογικός θάνατος και το σώμα νεκρώνεται και επιστρέφει στη γη απ’ όπου και ελήφθη και διαλύεται. Τότε λέμε ότι το σώμα κείτεται «άπνουν» και «άψυχο». Τι εννοούμε; Αυτό που λένε ακριβώς αυτές οι ισοδύναμες λέξεις. Δηλαδή, χωρίς πνοή = ά-πνουν, ή χωρίς ψυχή = ά-ψυχο.Αντίστοιχα, όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει βιολογικά, λέμε ότι «εξέ-πνευσε», από το εκπνέω, που σημαίνει ότι, του φεύγει η τελευταία πνοή, ή το πνεύμα του, ή «εξέ-ψυξε», από το «εκψύχω», που στα νεοελληνικά λέμε ότι «ξεψύχησε». 

Να θυμάστε ότι η ψυχή, δεν μπορεί να σκοτωθεί, όπως το σώμα, αλλά μόνο να «απωλεσθεί». Και απώλεια δε σημαίνει «εκμηδένιση», αλλά «χάσιμο», δε σημαίνει «ανυπαρξία», αλλά ύπαρξη σε άλλο τόπο.

Στο σύμπαν υπάρχει μία αιώνια συνείδηση, πηγή άπειρης σοφίας χάρη στην οποία υφίσταται όλη η Δημιουργία και η οποία προσδίδει ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις της πλάσης!

Αυτή η Συνείδηση είναι συνδεδεμένη με όλα της τα δημιουργήματα, άψυχα και έμψυχα, με τα δέντρα, τα φυτά τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους. Η Δύναμη αυτή αν θέλετε η οποία στήνει το πέπλο της διασύνδεσης μεταξύ των πάντων που μεταφέρει ενέργεια από και προς αυτήν και που νιώθουμε την παρουσία της μόνο και μόνο επειδή μπορούμε να αντιληφθούμε το θαύμα που λέγεται ζωή, ονομάζεται και Πνεύμα.. Έχει αναφερθεί έτσι από πολλές θρησκείες αλλά και από πολλούς σοφούς ανθρώπους που με το πέρασμά τους έμειναν στην ιστορία.

Το Πνεύμα υπάρχει παντού στο σύμπαν δεν εξαρτάται από την καμπυλότητα του χωροχρόνου, είναι άπειρο και αιώνιο..Το Πνεύμα είναι η ενέργεια η οποία πηγάζει μέσα από το ίδιο του το μεγαλείο. Καθώς λοιπόν η συνείδησή του είναι συνδεδεμένη με τα πάντα έτσι είναι και με τη δική μας συνείδηση... Και όταν λοιπόν ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του πνεύματος τότε αντιλαμβάνεται σχεδόν ακούσια αυτό το ζεστό συναίσθημα που όλοι μας νιώθουμε όταν σκεφτόμαστε την υπόσταση της ψυχής μας.

Στην εποχή μας η λέξη «πνεύμα» χρη­σιμοποιείται με πολλές έννοιες όπως π.χ. νους, η δύναμη και ικανότητα να κατανοεί και αντιλαμβά­νεται κανείς και κατ’ επέκταση, η ευ­φυΐα, η ικανότητα του νοείν γρήγορα και λογικά. Πολλοί λένε έχει «εμπορικό πνεύ­μα», ή είναι «πνεύ­μα ανήσυχο», ή είναι στο «πνεύμα της εποχής». Η λέξη πνεύμα έχει ευρύτατο πεδίο εννοιών στην καθημερινή χρήση και όσο για την φιλοσοφική αντίληψη, η υποκειμενική απάντηση είναι με τις προσωπικές αντιλήψεις, πως πρόκειται για αιθέρια ουσία, ή ψυχή διανοού­μενη.

Η ψυχή είναι το πιο σημαντικό συστατικό της πνευματικής μας φύσης και καθορίζει το τι είμαστε και το τι θα γίνουμε στην πορεία..Όσα χρόνια και αν περάσουν τα χαρακτηριστικά και ο χαρακτήρας των ανθρώπων μπορεί να αλλάξει αλλά η ψυχή είναι η ίδια..

Η ψυχή είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε στο ταξίδι της ζωής και ενδεχομένως να συλλέγει πληροφορίες χρήσιμες για το σκοπό του Πνεύματος.

Η ανθρώπινη ψυχή σε βοηθάει να φτάσεις στην αυτοπραγμάτωση σου, να γνωρίσεις δηλαδή τον εαυτό σου και γίνεται σοφότερη και πιο καθαρή καθώς συμβαίνει αυτό! Για αυτό το λόγο και είναι το Α και το Ω της υπόστασής μας. Μας καθοδηγεί καθώς προσφέρει μία εσωτερική πυξίδα που μας κατευθύνει και φιλτράρει τις επιλογές μας μέσα από ένα πρίσμα ηθικών αξιών και ανιδιοτελούς αγάπης. Η ψυχή μας δίνει αυτό το διαισθητικό συναίσθημα ότι ζεις πολλά περισσότερα από ότι βιώνεις σε αυτήν την πραγματικότητα. Για αυτό και η ψυχή που υποφέρει είναι αυτή που έχει χάσει την πνευματική της αποστολή και καθοδήγηση! 

Η ψυχή έχει το δικαίωμα να βιώσει το θαύμα της Δημιουργίας του Θεού, και αν θέλετε το Πνεύμα της Δημιουργίας του Θεού είναι και η Ψυχή του!

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,264,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1252,ΒΙΝΤΕΟ,829,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1558,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Όταν ακούτε για την "ψυχή" και το "πνεύμα", τι σκέφτεστε;
Στ. Πλουμιστός: Όταν ακούτε για την "ψυχή" και το "πνεύμα", τι σκέφτεστε;
Στ. Πλουμιστός: Όταν ακούτε για την "ψυχή" και το "πνεύμα", τι σκέφτεστε;
https://web.universal.org/usa/wp-content/uploads/2015/09/XRay-of-our-soul.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_831.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_831.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content