================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Ενεργειακοί λίθοι - Η γείωση που επιφέρει ευνοϊκά αισθήματα

⍆Όταν κάποιος είναι "ενεργειακά γειωμένος" θα πει πως αισθάνεται κεντραρισμένος,...
δεν νιώθει οτι απλά κυλάει μηχανικά από την μία κατάσταση στην επόμενη. Νιώθει ισορροπημένος και καλά με τον εαυτό του, αισθάνεται συνδεδεμένος με τον κόσμο γύρω του καθώς η αλληλεπίδραση με αυτόν τον κόσμο είναι κάτι το φυσικό που δεν απαιτεί προσπάθεια.

Όταν είμαστε γειωμένοι νιώθουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και είμαστε ικανοί να παίρνουμε σωστές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές.

Γειώνομαι επίσης σημαίνει «κατανοώ τους νόμους που διέπουν την φυσική μου πραγματικότητα και συμβαδίζω μαζί τους». Αυτή η κατανόηση είναι που δίνει ουσιαστική σοφία για το ποιοί είμαστε, πώς λειτουργούμε, τι μας ενισχύει και τι όχι.

Ενεργειακοί λίθοι 
Η ενέργεια των κρυστάλλων προσφέρει πνευματική, ψυχική και πνευματική θεραπεία, «ξεμπλοκάροντας» πρακτικά την ενέργεια στο ανθρώπινο σώμα και βοηθώντας την να ρέει ελεύθερα. Σε μοριακό επίπεδο τόσο το ανθρώπινο σώμα όσο και οι ενεργειακοί λίθοι παρουσιάζουν χημικές ομοιότητες και γι αυτό πολλοί θεωρούν ότι ανταποκρινόμαστε στις δονήσεις που εκπέμπουν και στην ενέργεια που αποθηκεύουν και μεταδίδουν. Μοντέρνες θεραπευτικές μέθοδοι αποσκοπούν στο να ευεργετήσουν το ανθρώπινο σώμα μέσα από κρυστάλλους που τοποθετούνται απευθείας πάνω του.

Κάθε τέτοια μικρή «αποθήκη « ενέργειας» μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για να θεραπεύσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και να έχουμε την πολυπόθητη ισορροπία για την οποία όλοι μιλούν, μέσα στο ταξίδι της ζωής μας.

Η γείωση επιφέρει ευνοϊκά αισθήματα, όπως αυτά της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης, της αποφασιστικότητας, δημιουργικότητας, σύνδεσης με τα άτομα γύρω μας, αίσθηση ευεξίας και ζωτικότητας, νοητική διαύγεια και εστίαση, ικανότητα ολοκλήρωσης καθηκόντων, επαφή με τα συναισθήματα χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.

Οι παλαιότερες αναφορές σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων είναι γραμμένες σε αρχαίους Αιγυπτιακούς παπύρους. Σχετικά κείμενα συναντούμε στο Ινδικό θεραπευτικό σύστημα Αγιουρβέδα, στην Κινεζική Ιατρική, στην Αρχαία Ελληνική θεραπευτική, σε συνταγές των Σαμάνων του Περού και των Μάγιας. Επίσης αρκετές ιστορίες αναφέρουν για την περίοπτη θέση που κατείχαν οι κρύσταλλοι μεταξύ των θεραπευτικών εργαλείων των Κρυσταλλοθεραπευτών της Ατλαντίδος.

Η γενική θεώρηση από όλες τις ιστορικές αναφορές και παραδόσεις καταλήγει στο εξής: «Οι κρύσταλλοι που είναι Ορυκτά έχουν μεταφυσικές ιδιότητες».Για τους αναζητητές προτείνουμε κείμενα του Διοσκουρίδη, του Ορφέα, του Θεόφραστου, του Ιπποκράτη, του Γαληνού, του Πλίνιου, την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, κείμενα από Εκκλησιαστικά και Αυτοκρατορικά πρωτόκολλα.

Στα αρχαία φάρμακα εστίασαν επιστήμονες κατά τη διάρκεια της «3ης Αμφικτυονίας Εταιρειών και Συλλόγων Ιστορίας και Ηθικής – Δεοντολογίας» που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2011 από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στην Κω. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ιδρύματος καθηγητής Χειρουργικής κ. Στέφανος Γερουλάνος, για την παρασκευή των αρχαίων φαρμάκων χρησιμοποιούνταν ως επί το πλείστον ορυκτά, βότανα και φυτά.

Με την αυγή της νεολιθικής εποχής δηλαδή από το 8.000 π.χ. αρχίζει να αναπτύσσεται μεταλλευτική δραστηριότητα στο νησί της Μήλου, ένα νησί πλούσιο σε ορυκτά. Τα χρόνια εκείνα σημειώνεται μεγάλη εξόρυξη και εμπορία ποικιλίας ορυκτών, κάποια από τα οποία έχουν φαρμακευτικό ενδιαφέρον όπως Θείο, Καολίνης, Μπεντονίτης, Περλίτης και Αλουνίτης.

Η γείωση είναι απαραίτητη

Μπορείτε να την εφαρμόσετε μόνοι σας τοποθετώντας κρυστάλλους στο σώμα σας ή στον χώρο σας. Μερικά από τα οφέλη θα είναι ηρεμία, χαλάρωση, διαύγεια, ευεξία, ποιοτική σωματική ενέργεια, αφύπνιση, διαίσθηση, δημιουργία, προστασία, αφθονία και γείωση. Η τοποθέτηση λίθων στο σώμα δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια.

Η γείωση είναι απαραίτητη για κάποιον που ασχολείται πολύ με την ενέργεια, για κάποιον που δουλεύει ως διαισθητικός καθώς για κάποιον που είναι στη φάση της ανάπτυξης των ψυχικών του αισθήσεων, η αν έχει ξεκινήσει την αφύπνιση του και την σύνδεση του με τον δημιουργό - θεό. 

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές πνευματικής γείωσης που μπορεί να εξασκήσει κάποιος για να εξισορροπήσει τη σωματική και την πνευματική ενέργεια που τον συνδέουν με την γη.

Η διαδικασία της γείωσης συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους, εξαιτίας των οφελών υγείας που αποκομίζει, αλλά ειδικότερα στους θεραπευτές και τους εργάτες ενέργειας που πρέπει να είναι ισορροπημένοι. 

Η διαρκής ενασχόληση με ενεργειακή και πνευματική εργασία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική χρήση ενέργειας μέσα στο σύστημά σας, άρα σας προτείνεται να εξασκήσετε τεχνικές γείωσης για να αποφύγετε κάποιες αισθήσεις και συναισθήματα όπως τη ζαλάδα, τη λιποθυμία, την κούραση, το τρέμουλο κ.α. 

Η πνευματική γείωση, βοηθάει στην διατήρηση της συγκέντρωσης, της αίσθησης της ευεξίας, της ισορροπίας και της σύνδεσης με τον κόσμο γύρω μας.

Όταν είμαστε γειωμένοι, νιώθουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, νιώθουμε να έχουμε περισσότερο τον έλεγχο αυτών που συμβαίνουν γύρω μας και το καλύτερο από όλα γινόμαστε πιο ικανοί στο να κάνουμε καλύτερες αποφάσεις κατά τη διάρκεια των προσπαθειών μας. 

Ιδού μερικά σημάδια του αν είσαι ενεργειακά γειωμένος 
 • Αντιμετωπίζετε την αβεβαιότητα με σταθερότητα 
 • Αισθάνεστε αυτοπεποίθηση και είστε βέβαιοι για τον εαυτό σας 
 • Είστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι 
 • Κάνετε πράξεις που δημιουργούν έμπνευση 
 • Ξεκινάτε και ολοκληρώνετε διάφορα έργα 
 • Έχετε ψυχική διαύγεια και συγκέντρωση 
 • Αισθάνεστε συνδεδεμένος με τους γύρω σας 
 • Αισθάνεστε υγιής και ζωτικός 
 • Είστε σε επαφή με τα συναισθήματα σας και γίνεστε πιο συναισθηματικός 
 • Κοιμάστε εύκολα την νύχτα 
 • Ξυπνάτε εύκολα το πρωί 
Όλα αυτά είναι καλά και κομψά αλλά και εσείς και εγώ ξέρουμε πως στο σημερινό κόσμο είναι εύκολο να νιώσεις αβάσιμος- μη γειωμένος. Η πολύ δουλειά και η ελάχιστη ξεκούραση απλά φαίνονται να περνούν και εσείς προσθέτετε τη ζωή, την οικογένεια, το σχολείο και ζωντανεύοντας αυτό το μείγμα, έχετε την συνταγή για την καταστροφή. 

Οπότε ποια είναι η λύση; 

Γειωθείτε! 
Πως θα το κάνετε; 

Οι κρύσταλλοι είναι αρκετά ισχυροί και χρησιμοποιούνται στην γείωση για πολλά χρόνια. Είναι επίσης εύκολη η χρήση τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ή να κρατήσετε έναν ή να τον φορέσετε και είστε έτοιμοι. 

Οι 5 πιο θεραπευτικοί κρύσταλλοι για να γειωθείτε και να μείνετε ήρεμοι 

Ιασπις : Αυτή τη γήινη πέτρα είναι γνωστή για την θεραπευτική και γειωμένη της ενέργεια. Ειδικότερα κουβαλά μια πολύ ισχυρή ενέργεια Γης, που σας βοηθά να εμβαθύνετε την προσωπική σας σύνδεση με την Γη. 

Μπορεί να φορεθεί ή να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Υπάρχουν διάφορα χρώματα αλλά το καθένα από αυτά κουβαλούν ισχυρή ενέργεια της Γης. 

Προσωπικά προτιμώ τον κόκκινο Ίασπι, καθώς το κόκκινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα αλλά επίσης επειδή έχει μια αναζωογονητική επίδραση στο σώμα.

Αιματόπετρα: Κάποιες φορές αναφέρεται ως Ματωμένος Ίασπις. Δεν είναι στην πραγματικότητα Ίασπις, είναι περισσότερο σκούρος πράσινος Χαλκηδόνιος Λίθος με στίγματα χρώματος κόκκινου προς το καφέ. Η ενέργεια του είναι γνωστή για τον καθαρισμό και χρησιμοποιείται ευρέως από ανθρώπους που είναι στην απεξάρτηση ή προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια υγιεινή διατροφή. 

Δίνει επίσης την αίσθηση ζωτικότητας και δύναμης, συμπόνιας και κουράγιου. Σαν κρύσταλλος, οι δυνάμεις του είναι της προστασίας και της καλλιέργειας. 

Αιματίτης: Αυτός ο κρύσταλλος θα σας βοηθήσει να γειώσετε πλήρως την ενέργεια σας στην γη καθώς θα ενδυναμώσει και την σύνδεση σας με αυτή. Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, διεγείρει το μυαλό, ενισχύει την μνήμη και προκαλεί βαθύτερες σκέψεις. 

Οι κρύσταλλοι έχουν υψηλά προστατευτική ενέργεια και είναι θαυμαστοί για την εξάλειψη κάθε αρνητικής ενέργειας στο σώμα και στο ενεργειακό σας πεδίο. Απλά αγγίξτε την πέτρα και αφήστε την να απορροφήσει την αρνητικότητα από μέσα σας. 

Σεπτάρια: Αυτός ο κρύσταλλος είναι από τους πιο ενδιαφέροντες , καθώς δεν υπάρχουν δύο ίδια κομμάτια του. Θεωρείται ένας από τους πιο προστατευτικούς κρυστάλλους αφού παρέχει και γείωση και προστασία του φυσικού, ψυχικού και του συναισθηματικού σώματος. 

Επίσης, έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιείται σε ομάδες για να αυξήσει την συναισθηματική κατανόηση και τη σύνδεση. 

Επιπλέον, αποκαλείται η Πέτρα της Ομιλίας γιατί ενισχύει την επικοινωνία σε πολλά επίπεδα. 

Πρασιολίτης: Συχνά αναφέρεται ως Πράσινος Αμέθυστος, αλλά είναι ένας πολύ διαφορετικός κρύσταλλός όταν συγκρίνεται με την πραγματική μωβ πέτρα που όλοι ξέρουμε ως Αμέθυστο. 

Είναι εξαιρετική πέτρα και στην θεραπεία και στην γείωση του εαυτού σας στην ενέργεια της Γης. Κρατήστε την πέτρα ενώ διαλογίζεστε ή απλώς αφήστε τη κάπου στο χώρο στον οποίο περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας ώστε να ενδυναμώσει την σύνδεση σας με την Μητέρα Γη. 

Επιτρέψτε στις πέτρες με τις ισχυρές θεραπευτικές τους ενέργειες να κυλήσουν από τα πόδια σας μέχρι την καρδιά σας. Οπότε, αν ποτέ δεν νιώθετε γειωμένοι, τότε δώστε στους κρυστάλλους μια ευκαιρία! Είναι πολύ ισχυροί, χρωματιστοί και είναι απίστευτα εργαλεία στην γείωση.

Χαλαζίας: Μια από τις πιο αποτελεσματικές πέτρες για γείωση και ρίζες, ενώ ταυτόχρονα ανυψώνει τις δονήσεις κατά το διαλογισμό. Καταπληκτικό αντίδοτο για το στρες, φέρνει συναισθηματική ηρεμία και βοηθά στην αποδοχή του φυσικού, υλικού σώματος. Επίσης διευκολύνει το διαλογισμό μετατοπίζοντας το νου από τη φάση άλφα σε βήτα. Εξαιρετικός για θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με ακτινοβολίες.

Ανακουφίζει τους πόνους και τους πονοκεφάλους, τους φόβους και την κατάθλιψη. 

Οι κρύσταλλοι που βοηθούν στην γείωση είναι: Αζουρίτης, Αιματίτης, Αμέθυστος, Αχάτης Μαύρος, Γαληνίτης, Γρανάτης, Ίασπις κερατόλιθος, Καπνίας, Μαγνητίτης, Μάτι Τίγρης, Μπότζι Boji, Όνυχας Μαύρος, Οψιδιανός Μαύρος, Σουγγλίτης - Λουβολίτης, Τουρμαλίνη, Χαλαζίας.

Διαβάστε την φιλοσοφία που διέπει το Ploumistofylakto και τις ιδιότητες του ΕΔΩ
Στ. Πλουμιστός: Ενεργειακοί λίθοι - Η γείωση που επιφέρει ευνοϊκά αισθήματα Reviewed by PLOUMISTOS on 12:52 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.