================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Πως να φτιάξετε σκέψεις που μπορούν να αλλάξουν την διάθεση σας

⍆Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από δύο ημισφαίρια το αριστερό και το δεξί,...
τα οποία λειτουργούν διαφορετικά.

Το αριστερό ημισφαίριο εξετάζει τη γλώσσα ενώ το δεξί ημισφαίριο εξετάζει τις συγκινήσεις.

Έρευνα έχει παρουσιάσει ότι εάν το αριστερό ημισφαίριο ενός ανθρώπινου εγκεφάλου καταστραφεί από έναν τραυματισμό ή κτύπημα τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει, μπορεί όμως να αισθανθεί. Ξέρει τι θέλει να πει, αλλά δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να «ντύσει» με λέξεις τις σκέψεις που θέλει να εκφράσει.

Στο παραπάνω παράδειγμα, εάν το δεξί ημισφαίριο καταστραφεί οσυγκεκριμένος άνθρωπος, είναι σε θέση να εκφράζει λέξεις, αλλά μιλά μονότονα, δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα ή συναισθηματική έκφραση σε αυτό που λέει.

Για να το επιτύχετε σκεφτείτε με αυτό τον τρόπο: έχετε δύο εγκεφάλους. 
Ο «δεξιός» εγκέφαλός σας είναι η πηγή ασαφών ανησυχιών και φόβων, οι οποίοι παρουσιάζονται ως εικόνες παρά ως λέξεις. Κανονικά, ο «αριστερός» εγκέφαλός σας, αφού λάβει το συναισθηματικό «τόνο» από τον «δεξιό» εγκέφαλο αρχίζει να εκφράζει με λέξεις το συναίσθημα που εισπράττει από το «δεξιό» ημισφαίριο. Για αυτό και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθορίζουν τη διάσταση που δίνουμε στη ζωή και πως την αντιλαμβανόμαστε.

Όταν θέλουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας σε κάποιο στόχο, κάθε φορά που συγκεντρωνόμαστε σε αυτόν, μιλάμε στον εαυτό μας με ένα βέβαιο, καθησυχαστικό και σταθερό τόνο. Με αυτό τον τρόπο θα αισθανθούμε καλύτερα και θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε την κρυμμένη αυτοπεποίθησή μας. Ας σκεφτούμε από το αριστερό (λογικό) ημισφαίριο μας με κατεύθυνση προς το δεξί (συναισθηματικό) ημισφαίριο.

Η θετική στάση ζωής είναι το μόνο που χρειάζεστε για να σας αλλάξει η διάθεση και οι σκέψεις μπορούν να σας φτιάξουν τη μέρα!

Κάνατε κάποιον να γελάσει
Εάν νιώθετε τη διάθεσή σας πεσμένη, φέρτε στο μυαλό σας μία από τις φορές που κάνατε κάποιον να γελάσει τόσο πολύ που πόνεσε η κοιλιά του. Δεν είναι υπέροχο να γνωρίζεις ότι έχει φέρει σε κάποιον τόση μεγάλη χαρά; Άλλωστε, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο μειώνει το άγχος και ενισχύει τη μνήμη.

Είστε ο καλύτερος φίλος κάποιου

Είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν αληθινό φίλο, αλλά όταν συμβεί δημιουργείται ένας υπέροχος δεσμός. Ποιος σας ξέρει καλύτερα από τον καλύτερό σας φίλο; Οι φίλοι βοηθούν στη μείωση του άγχους, δημιουργούν συναισθήματα ευτυχίας και βοηθούν στη μακροζωία.

Τα έχετε καταφέρει μετά από μεγάλες αλλαγές
Το να ξεπερνάει κανείς προκλήσεις και να τα βγάζει πέρα είναι μέρος της ζωής και κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη καταφέρει να βγείτε αλώβητοι από δυσκολίες και αλλαγές που σας έχουν συμβεί. Εάν βιώνετε μία αποτυχία, τίποτα δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα από την υπενθύμιση ότι πρόκειται για μία παροδική κατάσταση, την οποία και θα ξεπεράσετε.

Ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσετε κάτι καινούριο
Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Μπορεί ο Μότσαρτ να ήταν μόνο 5 χρονών όταν έμαθε να παίζει βιολί, αλλά ο Ντα Βίντσι ήταν 51 ετών όταν ζωγράφισε τη Μόνα Λίσα. Η επιτυχία δεν έχει ημερομηνία λήξης και το ίδιο ισχύει και για τα όνειρά σας.

Είστε υπεύθυνοι για την ευτυχία σας

Μπορεί να νομίζετε ότι η ζωή είναι ένα αδιάκοπο κυνήγι της ευτυχίας, αλλά εμείς σας έχουμε καλά νέα! Η ευτυχία δεν είναι τόσο άπιαστο αγαθό, όσο πιστεύετε. Αντί να περιμένετε την ευτυχία να έρθει σε εσάς, οι ειδικοί πιστεύουν ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να το καταφέρουμε.

Πάντα υπάρχει ένα καλό πράγμα μέσα στην ημέρα σας
Ακόμα κι όταν η κάθε σας μέρα είναι χάλια και νομίζετε ότι δεν σας συμβαίνει τίποτα καλό μπορείτε να βρείτε κάτι θετικό. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως το να προλαβαίνετε το τρένο την τελευταία στιγμή ή να περνάτε χρόνο με τον σκύλο σας. Επιπλέον, σκεπτόμενοι όλα όσα για τα οποία είστε ευγνώμονες αυξάνει τα θετικά συναισθήματα και την αισιοδοξία σας.

Έχετε τη δύναμη να βελτιώσετε τη διάθεση κάποιου

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά για να φτιάξετε τη διάθεση του γκρινιάρη που στέκεται δίπλα σας. Έρευνα έχει δείξει ότι ένα μόνο χαμόγελο αρκεί για να νιώσει ακόμα και ένας άγνωστος καλύτερα. Επιπλέον, θα βελτιώσει και τη δική σας διάθεση.

Ζείτε σε έναν κόσμο που υπάρχει καλοσύνη
Αντί να επικεντρωθείτε στα αρνητικά αυτού του κόσμου, σκεφτείτε ότι η γενναιοδωρία υπάρχει εκεί έξω! Κάθε μέρα, άνθρωποι προσφέρουν στους συνανθρώπους τους φαγητό, φάρμακα ή υποστήριξη, χωρίς να ζητούν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Κάποιος σας αγαπάει ακριβώς γι' αυτό που είστε
Είτε πρόκειται για τους γονείς σας, το άλλο σας μισό, τους φίλους σας ή ακόμα και το κατοικίδιό σας, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που σας αγαπάει και σας αποδέχεται γι' αυτό που πραγματικά είστε.

Στ. Πλουμιστός
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Στ. Πλουμιστός: Πως να φτιάξετε σκέψεις που μπορούν να αλλάξουν την διάθεση σας Reviewed by PLOUMISTOS on 9:13 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.