================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία

⍆Το βλέπουμε παντού, στους ανθρώπους που περνούν δίπλα μας στο δρόμο,...
στα άτομα που συναντούμε και στους δικούς μας ανθρώπους όταν καθόμαστε να πούμε μια κουβέντα – κυρίως όμως στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τα προβλήματα πολλά και ο τρόπος που συνήθως τα αντιμετωπίζουμε, δεν μας αφήνει να δούμε τα γεγονότα από μια πιο αντικειμενική σκοπιά και να βρούμε τα θετικά μέσα στην όλη κατάσταση.

 Στο παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο της Christine Lewicki, «Νίκησε την γκρίνια» από τις Εκδόσεις Πεδίο, στο άρθρο του enallaktikidrasi.com, περιγράφεται μια εξαιρετική άσκηση που μας μαθαίνει πώς να μετατρέψουμε ένα πρόβλημα σε ευκαιρία.

Όλοι βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με αναποδιές, προβλήματα, εμπόδια, άσχημα νέα, σκοτούρες κλπ. Όλα αυτά, μας αναστατώνουν, μας επιβραδύνουν, μας νευριάζουν και μας κάνουν να γκρινιάζουμε.

Η άσκηση αυτή θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι στη ζωή «όλα είναι τέλεια» και ότι κάθε πρόβλημα που συναντάτε μπορείτε να το δείτε με θετικό τρόπο και να το μετατρέψετε σε ευκαιρία.

Φάση 1

Σκεφτείτε ένα συγκεκριμένο γεγονός που σας σημάδεψε και σας έκανε πραγματικά να γκρινιάξετε. Αυτό το γεγονός μπορεί να συνέβη πριν από πέντε χρόνια ή σήμερα, δεν έχει σημασία. Εξηγήστε τι έγινε και γράψτε όλα όσα αναμασάτε σε σχέση με αυτό. Πείτε με λεπτομέρειες τι σας νευρίασε, σας τάραξε και σας δημιούργησε πρόβλημα. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του θύματος αυτής της τραγωδίας, όπως κάθε ανθρώπινο ον ξέρει τόσο καλά να κάνει. Χρησιμοποιήστε λόγια δραματοποίησης, όπως «πάντα», «αδύνατον»…

Παράδειγμα: «Με απέλυσαν σαν να ήμουν άχρηστος/άχρηστη. Δούλευα σαν σκλάβος/σκλάβα στην ίδια βιοτεχνία επί πέντε χρόνια. Η αφεντικίνα ήταν θεότρελη και ό,τι κι αν έκανα δεν έμενε ποτέ ευχαριστημένη. Μια μέρα με φώναξε στο γραφείο της κι έτσι ξαφνικά, χωρίς αιτία, μου είπε ότι απολύομαι. Όπως και να ‘ναι, όλοι οι εργοδότες είναι εγωιστές. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και δεν τους καίγεται καρφί για τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτούς. Όλοι και παντού είναι ίδιοι»

Εσείς τώρα! Δεν έχετε κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξετε σε αρχαία τραγωδία!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Φάση 2

Τώρα ξαναγράψτε για το ίδιο συμβάν, αλλά αυτή τη φορά περιοριστείτε στα γεγονότα, χωρίς να κρίνετε την κατάσταση. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να είστε απόλυτα αντικειμενικοί.

Παράδειγμα: «Το 2007, ενώ δούλευα σε μια βιοτεχνία για πέντε χρόνια, η αφεντικίνα μου με απέλυσε».

Εσείς τώρα!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στο τέλος αυτής της φάσης θα διαπιστώσετε ότι ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε την κατάσταση δεν είναι ο ίδιος όταν εστιάζετε με αντικειμενικότητα στα γεγονότα. Απελευθερώνεστε από την ευρύτερη «ιστορία» και μπορείτε να δείτε τα γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημά σας παίρνει μικρότερες διαστάσεις.
Φάση 3

Τώρα εξετάστε ξανά αυτό που σας συνέβη και αναζητήστε δύο μάλλον θετικά στοιχεία στο «δράμα» σας, δύο ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από αυτή την κατάσταση. Αν αυτό το θέμα σας αγγίζει τόσο πολύ, δεν είναι για το τίποτα. Λέει κάτι σε εσάς, ενώ άλλα άτομα να μην είχαν πληγεί με τον ίδιο τρόπο από μια ανάλογη κατάσταση. Ο λόγος είναι απλός: Πίσω από αυτό που σας συνέβη κρύβεται μια ευκαιρία, κάτι που έχετε μέσα σας και επιδιώκει να αποκαλυφθεί. Θα έφτανα μάλιστα στο σημείο να πω ότι όσο μεγάλο είναι το δράμα σας, τόσο μεγάλη είναι και η ευκαιρία.

Παράδειγμα: «Αυτό το πρόβλημα μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω ότι χρειάζομαι ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο να με ενθαρρύνουν»

Πρώτη ευκαιρία:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δεύτερη ευκαιρία:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. ΠλουμιστόςΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το καναλι μου στο youtube.com ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία Reviewed by PLOUMISTOS on 2:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.