Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία

Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία

⍆Το βλέπουμε παντού, στους ανθρώπους που περνούν δίπλα μας στο δρόμο,...
στα άτομα που συναντούμε και στους δικούς μας ανθρώπους όταν καθόμαστε να πούμε μια κουβέντα – κυρίως όμως στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τα προβλήματα πολλά και ο τρόπος που συνήθως τα αντιμετωπίζουμε, δεν μας αφήνει να δούμε τα γεγονότα από μια πιο αντικειμενική σκοπιά και να βρούμε τα θετικά μέσα στην όλη κατάσταση.

 Στο παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο της Christine Lewicki, «Νίκησε την γκρίνια» από τις Εκδόσεις Πεδίο, στο άρθρο του enallaktikidrasi.com, περιγράφεται μια εξαιρετική άσκηση που μας μαθαίνει πώς να μετατρέψουμε ένα πρόβλημα σε ευκαιρία.

Όλοι βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με αναποδιές, προβλήματα, εμπόδια, άσχημα νέα, σκοτούρες κλπ. Όλα αυτά, μας αναστατώνουν, μας επιβραδύνουν, μας νευριάζουν και μας κάνουν να γκρινιάζουμε.

Η άσκηση αυτή θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι στη ζωή «όλα είναι τέλεια» και ότι κάθε πρόβλημα που συναντάτε μπορείτε να το δείτε με θετικό τρόπο και να το μετατρέψετε σε ευκαιρία.

Φάση 1

Σκεφτείτε ένα συγκεκριμένο γεγονός που σας σημάδεψε και σας έκανε πραγματικά να γκρινιάξετε. Αυτό το γεγονός μπορεί να συνέβη πριν από πέντε χρόνια ή σήμερα, δεν έχει σημασία. Εξηγήστε τι έγινε και γράψτε όλα όσα αναμασάτε σε σχέση με αυτό. Πείτε με λεπτομέρειες τι σας νευρίασε, σας τάραξε και σας δημιούργησε πρόβλημα. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του θύματος αυτής της τραγωδίας, όπως κάθε ανθρώπινο ον ξέρει τόσο καλά να κάνει. Χρησιμοποιήστε λόγια δραματοποίησης, όπως «πάντα», «αδύνατον»…

Παράδειγμα: «Με απέλυσαν σαν να ήμουν άχρηστος/άχρηστη. Δούλευα σαν σκλάβος/σκλάβα στην ίδια βιοτεχνία επί πέντε χρόνια. Η αφεντικίνα ήταν θεότρελη και ό,τι κι αν έκανα δεν έμενε ποτέ ευχαριστημένη. Μια μέρα με φώναξε στο γραφείο της κι έτσι ξαφνικά, χωρίς αιτία, μου είπε ότι απολύομαι. Όπως και να ‘ναι, όλοι οι εργοδότες είναι εγωιστές. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και δεν τους καίγεται καρφί για τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτούς. Όλοι και παντού είναι ίδιοι»

Εσείς τώρα! Δεν έχετε κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξετε σε αρχαία τραγωδία!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Φάση 2

Τώρα ξαναγράψτε για το ίδιο συμβάν, αλλά αυτή τη φορά περιοριστείτε στα γεγονότα, χωρίς να κρίνετε την κατάσταση. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να είστε απόλυτα αντικειμενικοί.

Παράδειγμα: «Το 2007, ενώ δούλευα σε μια βιοτεχνία για πέντε χρόνια, η αφεντικίνα μου με απέλυσε».

Εσείς τώρα!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στο τέλος αυτής της φάσης θα διαπιστώσετε ότι ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε την κατάσταση δεν είναι ο ίδιος όταν εστιάζετε με αντικειμενικότητα στα γεγονότα. Απελευθερώνεστε από την ευρύτερη «ιστορία» και μπορείτε να δείτε τα γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημά σας παίρνει μικρότερες διαστάσεις.
Φάση 3

Τώρα εξετάστε ξανά αυτό που σας συνέβη και αναζητήστε δύο μάλλον θετικά στοιχεία στο «δράμα» σας, δύο ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από αυτή την κατάσταση. Αν αυτό το θέμα σας αγγίζει τόσο πολύ, δεν είναι για το τίποτα. Λέει κάτι σε εσάς, ενώ άλλα άτομα να μην είχαν πληγεί με τον ίδιο τρόπο από μια ανάλογη κατάσταση. Ο λόγος είναι απλός: Πίσω από αυτό που σας συνέβη κρύβεται μια ευκαιρία, κάτι που έχετε μέσα σας και επιδιώκει να αποκαλυφθεί. Θα έφτανα μάλιστα στο σημείο να πω ότι όσο μεγάλο είναι το δράμα σας, τόσο μεγάλη είναι και η ευκαιρία.

Παράδειγμα: «Αυτό το πρόβλημα μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω ότι χρειάζομαι ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο να με ενθαρρύνουν»

Πρώτη ευκαιρία:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δεύτερη ευκαιρία:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………



Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. ΠλουμιστόςΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το καναλι μου στο youtube.com ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία
Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία
Πώς μετατρέπω ένα πρόβλημα σε ευκαιρία
https://www.technogenie.com/images/upload/resize/nouvelles/big/les_5_qualites.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_748.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_748.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content