Χειραγώγηση: Ψυχολογικό μέσο βίας των ισχυρών ανθρώπων - 15 Τρόποι Αντιμετώπισης

Χειραγώγηση: Ψυχολογικό μέσο βίας των ισχυρών ανθρώπων - 15 Τρόποι Αντιμετώπισης

⍆Η χειραγώγηση σήμερα αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν ψυχολογικό μέσο βίας των ισχυρών ανθρώπων,...
οι οποίοι προσπαθούν να επιβληθούν ελέγχοντας τους πιο αδύναμους. Θεωρείται μια άκρως προσβλητική συμπεριφορά για την ανθρώπινη προσωπικότητα και δυστυχώς τα κρούσματα τέτοιων φαινομένων πολλαπλασιάζονται στις μέρες μας, γιατί οι άνθρωποι έχουν γίνει θηρία που κατασπαράζουν ο ένας τον άλλο.

Έχει παρατηρηθεί τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ότι όταν προσπαθούμε να κάνουμε αλλαγές που αφορούν την βελτίωση και την ποιότητα της ζωής μας, συναντούμε εμπόδια κυρίως από γνωστούς μας ανθρώπους, οι οποίοι αισθάνονται ότι απειλούνται και προσπαθούν με κάθε μέσο να αποτρέψουν την όποια αλλαγή, κλονίζοντας και την εμπιστοσύνη μας και υπονομεύοντας σε τελικό στάδιο την μεταξύ μας σχέση.

Δυστυχώς, αυτό δείχνει το μέγεθος της πολιτισμικής κρίσης που διερχόμαστε γιατί κανένας δεν χαίρεται με την ευτυχία ή την πρόοδο του άλλου.

Σε κάθε περίπτωση είναι ηθική υποχρέωση του καθενός μας να αντισταθούμε ακόμη και αν χρειαστεί να εναντιωθούμε, δείχνοντας την δική μας διαφορετικότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ο καθένας τη ζωή του σήμερα.

Ζυγίζοντας πάντα τα υπέρ και τα κατά σε μια κατάσταση που προκύπτει, θα μας βοηθήσει να επανακτήσουμε τον έλεγχο και την αυτοπεποίθηση μας στο βαθμό που πραγματικά αντιπροσωπεύει εμάς και τις δυνατότητες που γνωρίζουμε ότι έχουμε ήδη για να προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζονται.

Πρώτα απ’ όλα σε αντίθεση με κάθε έντονη κριτική που μας ασκείται, θα πρέπει να αξιολογούμε τόσο τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας, όσο και αυτά που ακούμε από αυτούς που νοιάζονται για μας και πραγματικά μας αγαπούν ενθαρρύνοντας μας και υποστηρίζοντας μας να προχωρήσουμε στις επιλογές που έχουμε ήδη αποφασίσει.

Ποιες πιέσεις μπορεί να δεχθείτε;

Η μεγαλύτερη αντίσταση που μπορεί να συναντήσετε σε κάθε αλλαγή είναι η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς των άλλων, είτε μέσω της σταδιακής απομάκρυνσης δείχνοντας ότι δεν συμφωνεί με τις επιλογές σας, είτε μέσω της σιωπής. Αυτό είναι και το πρώτο στάδιο αλλαγής που δεν γίνεται συνειδητά, όμως με την πάροδο του χρόνου αποτελεί πλέον μια διαμορφωμένη αντίληψη που εκφράζεται κυρίως μέσω αρνητικών σχολίων.

Υπάρχουν σχόλια του τύπου που συναντούμε στις επαφές μας με τον έξω κόσμο “όπως πραγματικά νομίζετε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε;” προσπαθώντας να σας απογοητεύσουν και ενίοτε να σας εκφοβίσουν για να εγκαταλείψετε την μάχη ότι δεν είστε ικανοί ή και σε προσωπικό επίπεδο του τύπου “ανησυχώ για σένα με την συμπεριφορά σου;” Στη μία περίπτωση δείχνει σημάδια ανησυχίας και προσπαθεί να σας προστατεύσει και από την άλλη να σας αποθαρρύνει να προχωρήσετε μπροστά στη νέα σας πρόκληση.

Όπως κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, οφείλουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα κίνητρα των ανθρώπων που μας προσεγγίζουν και να επαναπροσδιορίζουμε τον εαυτό μας με σκοπό πάντα την ηθική και ψυχική πληρότητα, που θα μας δώσει το έναυσμα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι απαλλαγμένοι από κάθε μικροπρεπή και μικρόψυχη συμπεριφορά.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον επειδή λειτουργούμε πάντα με συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς, σε οτιδήποτε μη σύνηθες υπάρχει πάντα η προσπάθεια εκ μέρους των οικείων μας να προσπαθούν συνεχώς να μας “κρατήσουν πίσω” σε οτιδήποτε καινούριο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το κατά πόσο είμαστε ανοιχτόμυαλοι ή όχι και εκεί ενδεχομένως να υπάρξει σύγκρουση των κυρίαρχων ρόλων που εμφανίζονται κυρίως στα γονεϊκα πρότυπα.

Σε άλλη περίπτωση έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο, οι άνθρωποι προκειμένου να ελέγξουν και να υπονομεύσουν εν τέλει τον ρόλο μας, καταφεύγουν σε γελοιοποίηση και στην υπεραπλούστευση των κοινωνικών προτύπων που όλοι γνωρίζουμε προβάλλοντας σκόπιμα μόνο τα δικά τους χαρίσματα και πάντα με σκοπό να μειώσουν αυτόν που έχουν απέναντι τους.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας σε μια τέτοια παράλογη χειραγώγηση και η οποία προσβάλλει την ανθρώπινη οντότητα μας στο χώρο που ζούμε και κινούμαστε.

Η λαϊκή παροιμία λέει “από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο” και είναι αλήθεια πραγματικά πως οι άνθρωποι με τόση ευκολία γίνονται υποκριτές και θεωρούν τους εαυτούς τους ότι τα ξέρουν όλα.

Τρόποι Αντιμετώπισης χειραγώγησης 
 1. Αποφύγετε τη σύγκρουση με οποιοδήποτε κόστος γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι έχει ο αντίπαλος σας στα χέρια του.
 2. Εάν έχετε χειραγωγηθεί από ανθρώπους στο παρελθόν μην τους επιτρέψετε να το ξανακάνουν. Γιατί αν συμβεί αυτό, τότε μπορούν πολύ εύκολα να σας εκμεταλλευθούν με την πρώτη ευκαιρία χρησιμοποιώντας την αχίλλειο πτέρνα σας. Σταματήστε να είστε το θύμα δεν ωφελεί.
 3. Απαιτείστε τον σεβασμό που δικαιούστε. Και δείξτε και εσείς τον ανάλογο σεβασμό στους άλλους χωρίς επικρίσεις.
 4. Προσπαθήστε να ελέγξετε κάθε νευρική συμπεριφορά που θα σας βγάλει εκτός εαυτού, πάντα με ηρεμία και νηφαλιότητα προκειμένου να θέσετε εκ νέου τις προθέσεις σας και αυτά που περιμένετε από τους άλλους.
 5. Να είστε σαφείς και περιεκτικοί σχετικά με τις προσδοκίες σας.
 6. Να είστε βέβαιοι ότι οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη.
 7. Προσπαθήστε από την δική σας πλευρά να καταλάβετε τους γύρω σας και να μπείτε λίγο στο ρόλο τους για να καταλάβετε το σκεπτικό της όποιας αντίδρασης. Ίσως μερικά προβλήματα να είναι αντιμετωπίσιμα, αν μπορέσετε να διακρίνετε τι κρύβεται πίσω από το χαμόγελο της απόρριψης ή της αδιαφορίας των άλλων.
 8. Μην περιμένετε να αλλάξουν οι άλλοι εύκολα, στο χέρι σας είναι να τους βοηθήσετε να δουν τα πράγματα και από μια άλλη οπτική γωνία που θεωρούσαν άγνωστη. Να θυμάστε πως είναι δύσκολο να σκέφτονται και να αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο όπως εσείς.
 9. Σε κάθε απόφαση που παίρνετε να δείχνετε σίγουρος και να μην εξωτερικεύεται ποτέ την όποια αβεβαιότητα ακόμη και αν μέσα σας δεν είστε σίγουρος, δεν χρειάζεται γιατί θεωρείται αδυναμία και είναι πολύ εύκολο για τους άλλους να προσπαθήσουν να ελέγξουν την συμπεριφορά σας και τις κινήσεις σας. Και αυτό δεν θα ήταν το καλύτερο.
 10. Μην αφήνετε τους άλλους να σας δημιουργούν ενοχικά συναισθήματα γιατί θέλετε περισσότερα από τη ζωή. Ίσως εκείνοι να μην μπόρεσαν να τα καταφέρουν. Εσείς ακολουθήστε την δική σας πορεία απερίσπαστοι στο στόχο σας.
 11. Να συμβιβάζεστε όταν χρειάζεται και ιδιαίτερα μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον επειδή ζήσατε και μεγαλώσατε μαζί τους αλλά να βάζετε πάντα τα όρια σας.
 12. Για να μπορέσετε να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο, θα πρέπει πρώτα να μπορέσετε να βρείτε τις δικές σας ισορροπίες, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να απαλλαγεί κανείς από τους όποιους φόβους και ανασφάλειές έχει, μετρώντας τα θετικά και αρνητικά στοιχεία προκειμένου να πάρει τις σωστές αποφάσεις.
 13. Να θυμάστε πάντα ότι τα έργα των ανθρώπων είναι πιο δυνατά από τις λέξεις. Ο χρόνος θα δικαιώσει κάθε θέση σας, αρκεί να είστε δίκαιος και να υπερασπίζεστε το καλό και το ωφέλιμο.
 14. Να είστε πάντα σε εγρήγορση γιατί η ζωή μας είναι ένας διαρκής αγώνας. Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος. Ο δρόμος της αρετής που θα χαράξετε με πίστη και τόλμη.
 15. Όσο ανηφορικός και αν είναι, μη σταθείτε ποτέ στα εμπόδια που έρχονται και φεύγουν σαν το κύμα της θάλασσας γιατί κάποια στιγμή θα τα “ξεβράσει” και εσείς θα είστε ευτυχής και με ήσυχη τη συνείδησή σας γιατί θα έχετε βγει νικητής στο ταξίδι της ζωής.
Το διάβασα στο psychology
Τα σημάδια ότι είσαι Ενεργειακός άνθρωπος - Τι πρέπει να γνωρίζεις και τι να κάνεις
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,342,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1679,ΑΠΟΨΕΙΣ,7,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,13,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,536,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,7,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,582,ΒΙΝΤΕΟ,139,ΒΟΛΟΣ,8,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1756,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,16,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΛΛΑΔΑ,52,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,58,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,6,ΕΡΕΥΝΕΣ,9,ΖΩΗ,25,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,1,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,22,Κόσμος,8992,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,10,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1462,Πολιτική,6746,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5638,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,947,Τοπικά,11642,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2218,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,11,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,6,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,398,Eco-News,2620,GP - info,5,voice healing therapy,10,
ltr
item
Ploumistos.com: Χειραγώγηση: Ψυχολογικό μέσο βίας των ισχυρών ανθρώπων - 15 Τρόποι Αντιμετώπισης
Χειραγώγηση: Ψυχολογικό μέσο βίας των ισχυρών ανθρώπων - 15 Τρόποι Αντιμετώπισης
Χειραγώγηση: Ψυχολογικό μέσο βίας των ισχυρών ανθρώπων - 15 Τρόποι Αντιμετώπισης
https://chronographimata.gr/wp-content/uploads/2019/06/XEIRISTIKOI.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content