Εάν έχεις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις κάθε μέρα τότε... υπάρχει λύση!!

Εάν έχεις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις κάθε μέρα τότε... υπάρχει λύση!!

⍆Υπολογίζεται πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περίπου έως και 70.000 σκέψεις την ημέρα.
Το 95% αυτών των σκέψεων είναι ίδιες με τις σκέψεις που κάναμε την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα αυτές οι επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες σκέψεις να δημιουργούν στον εγκέφαλο ‘‘νευρολογικά μονοπάτια’’, που χτίζονται με την μορφή των πεποιθήσεων.

Τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε και η πίστη μας γίνεται πεποίθηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ;

Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί. Είναι η εσωτερική μας βεβαίωση ότι αυτό που βλέπουμε, κάνουμε και αισθανόμαστε είναι αληθινό και ουσιώδες.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ;


Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και δρα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που φιλοξενεί, προσαρμόζοντας τα πάντα γύρω από αυτές.

Εάν για παράδειγμα σε κάποιον, έχει περάσει η πεποίθηση πως δεν είναι ικανός να πετύχει σε τίποτα, τότε ο νους του, κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την πίστη του αυτή, μέχρι που το πετυχαίνει. Τότε οι πεποιθήσεις του, επηρεάζουν αλλά και κατευθύνουν άμεσα την κρίση και τις σκέψεις του, σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο όλη την ζωή του.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που έχουνε γίνει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει δύο διαφορετικές σκέψεις ταυτόχρονα. Δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι ευχάριστο και δυσάρεστο την ίδια χρονική στιγμή.

Οπότε χρειάζεται να επιλέξει κάποιο είδος σκέψης.

Το ερώτημα είναι : Τι είδους σκέψεις και πληροφορίες θέλεις να κρατήσεις;

Εδώ χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας στο αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε.

Εάν θες να πέτυχεις στην δουλειά σου, δεν θα σε βοηθήσει η σκέψη, πως δεν είσαι καλός , πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Και εάν δυσκολεύεσαι να διώξεις αυτήν την αρνητική σκέψη, προτίμησε να μην σκέφτεσαι τίποτα.

Όταν σταματάς να τρέφεις την σκέψη σου αρνητικά, τότε δημιουργείς και τις κατάλληλες προδιαγραφές για να κάνεις θετικές σκέψεις.

Όποιες σκέψεις και αν επιλέξεις, αυτές πλέον θα καθοδηγήσουν την ζωή σου.

Τα λόγια σου, τα όνειρα σου και οι σκέψεις σου έχουν την δύναμη να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις στην ζωή σου.

7 τρόποι να απαλλαχτείτε από επίμονες αρνητικές σκέψεις

Μέσα από έρευνες και μελέτες που έγιναν σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, θα δείτε μερικά παραδείγματα που ίσως είναι αποτελεσματικά και για εσάς.

1. Βγείτε από την πόρτα του χώρου που βρίσκεστε

Σε όλους μας έχει συμβεί όταν πηγαίνουμε σε ένα άλλο δωμάτιο να ξεχνάμε για ποιο λόγο βρεθήκαμε εκεί. Μελετητές του πανεπιστημίου Notre Dame λένε ότι, το να περάσεις μέσα από μια πόρτα, λειτουργεί σαν ένα αρχέτυπο που πληροφορεί τον εγκέφαλο ότι έχει τελειώσει με ότι έκανε πριν και πρέπει να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Οπότε, τελειώστε ότι εργασίες έχετε στο χώρο που βρίσκεστε, βγείτε και επιστρέψτε μόνο όταν είναι απαραίτητο.

2. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι


Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Michigan ανακάλυψαν ότι, το να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι και νερό, πολλές φορές βοηθά στο να σταματήσεις να επικρίνεις και να αμφισβητείς. Οι συγγραφείς του άρθρου λένε ότι η πράξη αυτή λειτουργεί σαν μια ισχυρή παρομοίωση νέας αρχής, όπου μας βοηθά να ‘’ξεπλύνουμε’’ ενδοιασμούς και αμφιβολίες.

3. Δώστε στην προσοχή σας ένα δόλωμα

Μπορεί να κάνετε μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσετε ένα άσχημο γεγονός, όμως, ακόμα και αν το καταφέρετε προς στιγμήν, αυτό μπορεί να επανέρχεται. Μια μέθοδος που δοκίμασαν δύο Βρετανοί επιστήμονες, ο Michael Anderson και ο Roland Benoit, ήταν η αντικατάσταση. Όταν λοιπόν βασανίζεστε από κάποια σκέψη και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, σκεφτείτε τις τελευταίες διακοπές που πήγατε, ή θυμηθείτε κάθε μπουκιά από το τελευταίο γεύμα που απολαύσατε. Έτσι, τα κέντρα του εγκεφάλου που ασχολούνται με την ανάκληση μνημών θα επιφορτιστούν με 2 ανταγωνιστικές σκέψεις για την προσοχή σας, όμως το ότι η μία είναι ευχάριστη για εσάς είναι αρκετό για να την κάνει να υπερισχύσει.

4. Γράψτε το πρόβλημά σας σε χαρτί

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταραγμένοι άνθρωποι γράφουν για το πρόβλημά τους σε χαρτί, όπως ανακάλυψε ο ψυχολόγος Richard Petty και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ohio. Όταν ζητήθηκε από μαθητές λύκειο να γράψουν σε χαρτί σκέψεις σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση και μετά να την αξιολογήσουν, επηρεάστηκαν μόνο αυτοί που κράτησαν το χαρτί και το ξαναδιάβασαν. Αυτοί που πέταξαν το χαρτί στο καλάθι των απορριμμάτων δεν έδειξαν μεταβολές στην αξιολόγηση για το σώμα τους.

5. Επιλέξτε το σωστό είδος άσκησης

Υπάρχουν πολλοί που αγαπούν το τρέξιμο γιατί μέσω αυτού σταμάτησαν κακές συνήθειες, ή χρόνια κατάθλιψη, και έρευνες έχουν δείξει ότι η έντονη σωματική δραστηριότητα αυξάνει τη ντοπαμίνη, τη σεροτονίνη και μειώνει το στρες. Το κολύμπι, η ποδηλασία και το τρέξιμο μπορούν να βελτιώσουν την πνευματική σας διάθεση, όμως αυτά τα μοναχικά επαναλαμβανόμενα αθλήματα μπορεί να είναι ο χειρότερος σύμμαχος στη διατήρηση και ενίσχυση αρνητικών μοτίβων σκέψης. Ίσως, λοιπόν, είναι καλύτερα να αναζητήσετε ένα είδος άσκησης που θα απασχολεί το μυαλό σας όσο και το σώμα σας, όπως μια ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, μαθήματα χορού ή γιόγκα, ομάδα κωπηλασίας, αναρρίχησης ή ποδηλασίας, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ικανότητές σας. Μια άλλη επιλογή όταν τρέχετε μόνοι σας είναι να επικεντρώνεστε στην αναπνοή σας ή τους διασκελισμούς σας ώστε να μην υπάρχει χώρος στην προσοχή σας για αρνητικές σκέψεις.

6. Επαναλάβετε μέχρι να γίνει ασήμαντο

Σίγουρα κάποια στιγμή παίξατε το παιχνίδι του να επαναλαμβάνετε συνεχώς μια λέξη μέχρι το σημείο να χάνεται το νόημά της. Για παράδειγμα: νερό νερό νερόνε ρονε…. Η συνεχής επανάληψη, λοιπόν, αποδυναμώνει μία έννοια στην αντίληψή μας. Με παρόμοιο τρόπο, κάποιοι θεραπευτές εφαρμόζουν κλινική ψυχολογία σε περιπτώσεις που άνθρωποι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ή να ξεπεράσουν μια ανατροπή στη ζωή τους. Τα άτομα αυτά προκαλούν επιπλέον πόνο με το να ‘’αναμασούν’’ πόσο λάθος ήταν αυτό που συνέβη, πόσο δείχνει ότι είναι κακοί άνθρωποι ή πόσο άδικη είναι η ζωή μαζί τους. Μια τεχνική που εφαρμόζεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γνωστική εκτόνωση, το οποίο σημαίνει ότι επαναλαμβάνω τη λέξη ή τη φράση που με ανησυχεί για ένα λεπτό τουλάχιστον. Έτσι, μειώνεται το ‘’βάρος’’ της και παραμένει μόνο η ηχητική επίδραση, όχι η ψυχοσυναισθηματική.

7. Ασχοληθείτε με μία πρόκληση

Όπως υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια Rebecca Gladding, το να ασχολείσαι με κάτι με το οποίο είσαι αρκετά εξοικειωμένος ενεργοποιεί τα κέντρα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη συνήθεια. Έτσι, η τοξική σκέψη επανέρχεται στο προσκήνιο και συνεχίζετε να ταλαιπωρήστε. Άρα, λοιπόν, πρέπει να ασχοληθείτε με κάτι καινούργιο που συνιστά πρόκληση για εσάς. Ξεκινήστε να εκτελέσετε μια δύσκολη συνταγή μαγειρικής, παίξτε παντομίμα ή ταμπού με τους φίλους σας ή ακόμα ξεκινήστε μια κατασκευή. Κινηθείτε γρήγορα γιατί όσο περνάει ο χρόνος, τόσο εδραιώνεται η αρνητική διάθεση.

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. Πλουμιστός
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Εάν έχεις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις κάθε μέρα τότε... υπάρχει λύση!!
Εάν έχεις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις κάθε μέρα τότε... υπάρχει λύση!!
Εάν έχεις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις κάθε μέρα τότε... υπάρχει λύση!!
https://addicted2success.com/wp-content/uploads/2014/12/Negative-thoughts-lead-to-a-negative-toxic-mind.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/04/blog-post_17.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/04/blog-post_17.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content