Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου

Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου

⍆Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε από 9 έως 20 Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αθανάσιο Δαλαμάγκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων κ. Γιάννη Ζορμπά.

Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου κατά την παραμονή τους στην Κύπρο επισκέφθηκαν διαδοχικά:

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και τον επίσκοπο Μεσαωρίας κ. Γρηγόριο όπου συζήτησαν διάφορα θέματα για την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Συναντήθηκαν:

Με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Νίκο Κουγιάλη όπου συζήτησαν την αναδιάρθρωση καλλιεργειών- αρωματικά φυτά – βιολογικά-οικολογικά προϊόντα και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και με τον Λειτουργό Γεωργίας Α΄ - Γραφείο του Υπουργού κ. Σωκράτη Σωκράτους όπου συζήτησαν για την καλλιέργεια του μανιταριού τρούφα στην Κύπρο και από κοινού εκπαίδευση των αγροτών της Κύπρου με σεμινάρια για την καλλιέργεια τους.

Με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου και συζήτησαν θέματα εργασίας και ανεργίας που απασχολούν τις δύο χώρες.

Επίσης και για ενδεχόμενα προγράμματα δωρεάν διακοπών για ανέργους τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Με τον πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Φωτόπουλο Ηλία όπου συζήτησαν διάφορα θέματα προώθησης του Κυπριακού τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για εξαγωγές Πηλιορίτικων προϊόντων στην Κύπρο.

Για το σκοπό αυτό θα οργανωθεί στην Ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο μεγάλη εκδήλωση με Πηλιορίτικα προϊόντα, δεξίωση με Πηλιορίτικα εδέσματα όπου θα καλεστούν όλοι οι Πρέσβεις των ξένων κρατών, οι Tour Operators της Κύπρου και επιχειρηματίες της Κύπρου που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Για τα θέματα αυτά υπήρξε και πολύωρη συνεργασία στην πρεσβεία με την κ. Γιούλη Μπογιατζοπούλου – Σύμβουλο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α’ – Προϊστάμενη Γραφείου Ο.Ε.Υ.


Με την Πατρίσια Χατζησωτηρίου – Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών του Υφυπουργού παρά του Προέδρου κ. Κώσταντίνου Πετρίδη που συζήτησαν διάφορα θέματα και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλη εκδήλωση στο Πήλιο με θέμα «Παγκόσμια Κληρονομιά της Κύπρου : ιστορία , μύθος και θρησκεία»

Στην έκθεση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε φωτογραφίες, συνθέσεις όλων των Εκκλησιών και των αρχαιολογικών χώρων της Κύπρου που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Επίσης συναντήθηκαν με την κ. Αγγελική Νικολαϊδου – Μαυρομάτη – Λειτουργό Τύπου και Πληροφοριών και συζήτησαν διάφορα θέματα για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με κυπριακά βιβλία στο Πήλιο.

Με τον Παύλο Παρασκευά - Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συζήτησαν θέματα που αφορούν την αδελφοποίηση σχολείων μέσης εκπαίδευσης, την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ακόμη, ο πρόεδρος ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τα δύο προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου «Δωρεάν Διακοπές για Όλους» , πρόγραμμα «Βάρναλης» και πρόγραμμα «Λιόντας» (www.pilio.net → προγράμματα).

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άνδρο Κυπριανού όπου συζήτησαν διάφορα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες και ο κ. Άνδρος Κυπριανού αποδέχτηκε πρόσκληση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου και σύντομα θα επισκεφθεί το Πήλιο.

Με την κ. Λυγία Θεοδώρου – Δερματή - Ανώτερο Τουριστικό Λειτουργό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που συζήτησαν θέματα τουρισμού και την φιλοξενία αντιπροσωπείας από την Ελλάδα στην Κύπρο στην τουριστική έκθεση που γίνεται τον Απρίλιο.

Με την κ. Αντιγόνη Πολυνίκη – Λειτουργό της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO που συζήτησαν διάφορα θέματα αναγνώρισης μνημείων του Πηλίου από την UNESCO.

Με τον κ. Γιάννη Μιχαηλίδη – Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) που συζήτησαν διάφορα θέματα για τον τουρισμό.

Με τον κ. Άκη Κελεπέσχη – Εκτελεστικό Πρόεδρο του μεγαλύτερου τουριστικού γραφείου της Κύπρου TOP KINISIS,με την αντιπρόεδρο κ. Ελένη Τάνου , τον κ. Ντίνο Κάκκουρα – Γενικό Διευθυντή του γραφείου και συζήτησαν την προώθηση τουριστών από την Κύπρο στο Πήλιο.

Στο Παραλίμνι συναντήθηκαν με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας -Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.

Επίσης είχαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λεμεσσού κ. Ανδρέα Χρήστου, με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Πυρίλλη Θεόδωρο, με τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου Λεμεσσού κ. Κυριάκο Χατζηττοφή.

Επίσης παρακολούθησαν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που γίνονται στις 18 Δεκεμβρίου 2016 και συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Λατσιών κ. Κυριάκο Παρπούνα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Γιώργο Νικολέττο.

Παρακολούθησαν τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση στα Λατσιά.

Στη Λεμεσσό επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, το κανάλι 6 και συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο ειδήσεων κ. Γιάννη Κωστακόπουλο και με τον κ. Μιχάλη Παπαευαγόρου – Διευθυντή της εταιρίας Διάυλος Επιχειρήσεις Πληροφόρησης ΛΤΔ.

Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Συγκοινωνιών επαρχίας Αμμοχώστου και συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία κ. Λάμπρο Ρακή.

Ακόμη συναντήθηκαν με πολλούς επιχειρηματίες της Κύπρου μεταξύ και των οποίων ο κ. Rami Suleiman.

Επισκέφθηκαν σχολεία και πολλούς συλλόγους της ομογένειας.

Σκοπός της επίσκεψης στην Κύπρο ήταν η ενημέρωση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και οι προοπτικές ένταξης Δήμων και φορέων της Κύπρου σε διακρατικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Πήλιο , προώθηση του κυπριακού τουρισμού στο Πήλιο, εξαγωγή Πηλιορίτικων προϊόντων στην Κύπρο, Ελληνική γαστρονομία και εκδρομές σχολείων από την Ελλάδα στην Κύπρο και από την Κύπρο στην Ελλάδα για να γνωρίσουν οι μαθητές την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,574,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2212,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,981,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,229,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1151,ΒΙΝΤΕΟ,723,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,313,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2215,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,146,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,131,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1463,Κόσμος,10373,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,936,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1754,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6321,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3439,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,849,Eco-News,3008,GP - info,5,voice healing therapy,98,
ltr
item
Ploumistos.com: Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου
Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου
Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου
https://1.bp.blogspot.com/-i9L4ESeCWGM/WGT_VaDf3TI/AAAAAAAAeAg/yLwj-xsbBvcsIyJbgGiHjhxg8LkP6uVZQCLcB/s400/unnamed%2B%25281%2529.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-i9L4ESeCWGM/WGT_VaDf3TI/AAAAAAAAeAg/yLwj-xsbBvcsIyJbgGiHjhxg8LkP6uVZQCLcB/s72-c/unnamed%2B%25281%2529.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/12/blog-post_257.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/12/blog-post_257.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content