Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα το μυστήριο για την ανάπτυξη εξωγήινης ζωής στην Ευρώπη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα το μυστήριο για την ανάπτυξη εξωγήινης ζωής στην Ευρώπη

Εάν υπάρχει ένα μέρος στο ηλιακό μας σύστημα, πέρα από τη Γη, όπου είναι πιο πιθανό
να υπάρχει (ή να υπάρξει) ζωή, αυτό είναι το ουράνιο σώμα με το όνομα Ευρώπη (Europa) που περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη Δία. Γνωστή ήδη από τον 17ο αιώνα ως ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του Δία, η Ευρώπη διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, ενέργεια, μέταλλα, πετρώματα, οξυγόνο κ.ά. Διαθέτει, κοινώς, όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν ζωή.

«Στη Γη η ζωή εντοπίζεται εκεί όπου υπάρχει ενέργεια, νερό και θρεπτικά στοιχεία. Υπ' αυτήν την έννοια εκδηλώνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οποιοδήποτε μέρος ενδεχομένως να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και η Ευρώπη ίσως να είναι ένα από αυτά τα μέρη» δηλώνει ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA στην Ουάσιγκτον.

Εντυπωσιακά στοιχεία
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) παρουσίασε χθες το βράδυ νέα, εντυπωσιακά στοιχεία που έρχονται να υποστηρίξουν αυτό που έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν: ότι, δηλαδή, κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης υπάρχει ένας ωκεανός υγρού νερού, που είναι πολύ πιθανό μάλιστα να μοιάζει εντυπωσιακά με το νερό της Γης.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επιστήμονες της NASA έδωσαν χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες-απεικονίσεις στις οποίες εμφανίζονται πιθανές στήλες υδρατμών και νερού να «αναδύονται» μέσα από σημεία των στρωμάτων πάγου που καλύπτουν την επιφάνεια της Ευρώπης. Οι εν λόγω πίδακες εκτιμάται μάλιστα ότι αναδύονται σε ύψος έως και 200 χλμ. πάνω από την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου προτού επιστρέψουν πίσω στο έδαφος ως «βροχή». Οι παρατηρήσεις βασίζονται σε στοιχεία που συνέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο «Hubble» της NASA το 2014.Η ενδεχόμενη παρουσία πιδάκων, από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί μέσα από σειρά νέων επιστημονικών παρατηρήσεων, είναι εξαιρετικά σημαντική για μια σειρά από λόγους. Φανερώνει ότι το στρώμα πάγου που καλύπτει τον δορυφόρο του Δία ενδεχομένως να μην είναι τόσο παχύ ή συμπαγές όσο πιστευόταν μέχρι πρότινος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μελετήσουν από μακριά το περιεχόμενο του ωκεανού που βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω του τηλεσκοπίου «James Webb» που πιάνει δουλειά το 2018 χωρίς να χρειαστεί να προσεδαφίσουν κάποιο ρομποτικό όχημα για να συλλέξει δείγματα διαπερνώντας χιλιόμετρα πάγου.

Θερμοκρασία -170°C
Η Ευρώπη είναι ένας από τους συνολικά 67 γνωστούς φυσικούς δορυφόρους του Δία. Είναι περίπου τέσσερις φορές μικρότερη από τη Γη και ελαφρώς μικρότερη από τη Σελήνη. Οσο για τη θερμοκρασία στην επιφάνειά της, αυτή κυμαίνεται κοντά στους -170°C. Η Ευρώπη καλύπτεται από ένα κέλυφος πάγου που εκτιμάται ότι μπορεί να έχει πάχος 15-20 χλμ. Κάτω από αυτό το κέλυφος κρύβεται ένας ωκεανός με υγρό νερό, βάθους 60-150 χλμ. Το εν λόγω νερό, που είναι όσο εκείνο των ωκεανών της Γης αλλά επί δύο, βρίσκεται μάλιστα σε επαφή με πετρώματα και φέρεται να έχει άλατα.

Καθώς κινείται σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Δία (χρειάζονται τρεισήμισι ημέρες για να ολοκληρώσει μια περιστροφή), η Ευρώπη διαστέλλεται και συστέλλεται με αποτέλεσμα το εσωτερικό της να θερμαίνεται. Η θερμότητα δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να κάνει την επιφάνεια του πάγου να λιώσει. Είναι ωστόσο αρκετή ώστε να διατηρεί το νερό υγρό κάτω από την παγωμένη επιφάνεια και να το στέλνει 200 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του δορυφόρου.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,422,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1910,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,742,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,49,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,143,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,719,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,43,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,324,Κόσμος,9453,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,44,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,306,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5912,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2548,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,604,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα το μυστήριο για την ανάπτυξη εξωγήινης ζωής στην Ευρώπη
Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα το μυστήριο για την ανάπτυξη εξωγήινης ζωής στην Ευρώπη
Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα το μυστήριο για την ανάπτυξη εξωγήινης ζωής στην Ευρώπη
http://physics4u.gr/blog/wp-content/uploads/2016/05/dyson-sphere.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/09/nasa_27.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/09/nasa_27.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content