Η «κατάρα» του 2016... ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ο αριθμός θανάτων!!

Η «κατάρα» του 2016... ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ο αριθμός θανάτων!!

Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, «έφυγαν» ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Άλαν Ρίκμαν, ο Γκλεν Φρέι,
ο Ετόρε Σκόλα αλλά και ο μεγάλος Ουμπέρτο Έκο.

Ο ελληνικός καλλιτεχνικός κόσμος έγινε φτωχότερος μετά την απώλεια των Άννα Συνοδινού, Γιάννη Βόγλη, Παντελή Παντελίδη αλλά και της Νατάσας Μανίσαλη.

«Φτάνει 2016» γράφουν εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου στους λογαριασμούς τους στο Twitter και το facebook ενώ άλλοι αναρωτιούνται εάν ο «Χάρος» τα έχει βάλει φέτος με την Τέχνη.

Η «κατάρα» του 2016 απασχόλησε και την βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», που για να επεξηγήσει το «θανατικό» παραθέτει πέντε σενάρια.

1. Πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι;

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το σενάριο αυτό είναι μάλλον απίθανο, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο πλανήτης δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια πανδημία ούτε υπήρξε κάποια ιδιαίτερη έξαρση γρίπης τον χειμώνα.

Η Βρετανική Υπηρεσία Στατιστικών στοιχείων, που καταγράφει τους θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία ανά εβδομάδα, αναφέρει ότι από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τις 8 Απριλίου πέθαναν 156.041 άνθρωποι, 3% πάνω από τον μέσο όρο των περασμένων πέντε ετών. «Παρόλα αυτά είναι μέσα στα όρια του φυσιολογικού» δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας.

2. Οι διάσημοι είναι «καταραμένοι»;


Πιθανώς απαντάει η εφημερίδα, που σπεύδει να επεξηγήσει ότι οι σταρ της δεκαετίας του '60 και του '70 έζησαν ιδιαίτερα… έντονα. Το ελεύθερο σεξ, τα ναρκωτικά και ο «rock&roll» τρόπος ζωής σίγουρα άφησαν τα σημάδια τους.

Μάλιστα, λέγεται ότι για έναν ολόκληρο χρόνο ο Ντέιβιντ Μπάουι έπινε μόνο γάλα, έτρωγε κόκκινες πιπεριές και έκανε χρήση… κοκαΐνης. «Είναι πιθανό περισσότεροι pop stars να γίνονται πλέον 60 και 70 ετών. Ακόμα και αν διόρθωσαν αργότερα τον τρόπο ζωής τους, τα χρόνια καταχρήσεων μπορεί να τους έχουν κάνει πιο ευάλωτους στον θάνατο τώρα» αναφέρει ο Άντριου Μπράουν, ο δημοσιογράφος που γράφει τους επικήδειους στην βρετανική εφημερίδα.

Σε αυτή τη θεωρία φαίνεται ότι συνηγορεί και πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, η οποία έδειξε ότι οι αστέρες της ροκ και της ποπ πεθαίνουν κατά μέσο όρο 25 χρόνια νωρίτερα από τον μέσο άνθρωπο.

3. Πρόκειται απλώς για μια στατιστική ανωμαλία

Ο Άντριου Μπράουν, πάντως, φαίνεται να πιστεύει ότι πρόκειται απλώς για μια «στατιστική ανωμαλία», που θα διορθωθεί στην πορεία του 2016.

4. Οι διασημότητες είναι περισσότερες


Αδιαμφισβήτητα οι σταρ είναι πλέον περισσότεροι. «Ο Ντέιβιντ Γκεστ ήταν γνωστός ως ο τέταρτος σύζυγος της Λάιζα Μινέλι και επειδή συμμετείχε στο ριάλιτι “I'm a Celebrity, Get me Out of Here” (Είμαι διασημότητα, πάρτε με από εδώ). Για αυτούς τους λόγους, η Telegraph έγραψε 1.120 λέξεις όταν πέθανε. Παρότι η εφημερίδα μας είχε πάντα μια τάση να επικροτεί τoυς ιδιότροπους χαρακτήρες, η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο άρθρο δεν θα είχε εμφανιστεί πριν από μια δεκαετία» γράφει η ίδια η εφημερίδα.

Η άνθηση της pop μουσικής την δεκαετία του 1960 και η «εισβολή» της τηλεόρασης λίγα χρόνια νωρίτερα αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των αναγνωρίσιμων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Έτσι, ο όρος σταρ πήρε μια ευρύτερη έννοια και εκπροσωπεί πλέον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Φυσικά, στη λίστα αυτή έρχονται να προστεθούν και οι εκατοντάδες celebrities του Youtube, του Νetflix και λοιπών κοινωνικών δικτύων.

5. Τα κοινωνικά δίκτυα ενισχύουν την απήχηση των θανάτων

Μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεωρία. «Παλαιότερα, ο θάνατος μιας διασημότητας γνωστοποιείτο μέσω ραδιοφώνου ή κάποιας εφημερίδας. Ακούγαμε τα νέα μόνοι μας. Τώρα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την ανακοίνωση κάποιου θανάτου οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν με επικήδειους, το hashtag #RIP (Αναπαύσου εν ειρήνη) και οι χρήστες προσπαθούν να “κερδίσουν” τον αγώνα δημόσιας έκφρασης πόνου και θλίψης» εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, που τονίζει ότι πλέον ο πλανήτης ενημερώνεται για τα πάντα όπως το θάνατο ενός Αμερικανού αθλητή του φούτμπολ -το όνομα του οποίου δεν έχει ξανακούσει- ή ακόμα και κάποιου σταρ αισθησιακών ταινιών. Παρότι η εφημερίδα παραθέτει το εν λόγω σενάριο, αυτό δεν φαίνεται να επεξηγεί τους θανάτους του 2016, καθώς αυτοί αφορούν πραγματικά αξιοσημείωτες προσωπικότητες.

Και ποιος είναι ο πραγματικός λόγος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, για τον αυξημένο αριθμό θανάτων του 2016;

Το πιθανότερο «σενάριο» είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω.

Ότι δηλαδή υπάρχουν όντως περισσότερες διασημότητες, και ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους «υιοθέτησαν» ιδιαίτερα κακό τρόπο ζωής.

Θα συνεχιστεί αυτό;


Το BBC επιχειρεί να απαντήσει και σε ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα… Η παγκόσμια κοινότητα θα συνεχίσει να θρηνεί «θρύλους» και το επόμενο διάστημα; «Ναι. Αυτό είναι το πιθανότερο» απαντάει ο δημοσιογράφος Νικ Σέρπελ, και συνεχίζει: «Τα επόμενα δέκα χρόνια, οι baby boomers θα αρχίσουν να γίνονται 80 ετών και η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί πιθανώς σε αυτά τα επίπεδα… Και αυτό μη λαμβάνοντας υπόψη τους αιφνίδιους θανάτους, όταν πεθαίνουν άνθρωποι πρόωρα».

ΒΒC, Τhe Telegraph
Το διάβασα στο ethnos.gr
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,462,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1999,ΑΠΟΨΕΙΣ,77,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,115,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,733,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,145,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,772,ΒΙΝΤΕΟ,201,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1473,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,30,ΕΡΕΥΝΕΣ,55,ΖΩΗ,179,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,53,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,559,Κόσμος,9758,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,463,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1568,Πολιτική,6881,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6058,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1160,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2918,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,51,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,98,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,653,Eco-News,2805,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Η «κατάρα» του 2016... ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ο αριθμός θανάτων!!
Η «κατάρα» του 2016... ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ο αριθμός θανάτων!!
Η «κατάρα» του 2016... ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ο αριθμός θανάτων!!
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160422/engine/newego_LARGE_t_1101_54667363_type13145.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/04/H-KATARA-TOU-2016-AYXANETAI-O-ARITHMOS-THANATWN.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/04/H-KATARA-TOU-2016-AYXANETAI-O-ARITHMOS-THANATWN.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content