Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ για την «απόφαση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί»

Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ για την «απόφαση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί»

Το υπόμνημα σχετικά με την «απόφαση επιβολής από την 1/1/2016 Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί» το οποίο απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Επιθυμούμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας και τις έντονες διαμαρτυρίες των οινοποιητικών επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου για την απόφαση επιβολής από την 1/1/2016 Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Η επιβολή του συγκεκριμένου Φόρου επιβαρύνει ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης, το οποίο ενισχύει σημαντική την αγροτική παραγωγή και πλήττει ένα ολόκληρο παραγωγικό κλάδο που συνεισφέρει πολλαπλά σε φόρους και απασχόληση και αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα.

Κι αυτό διότι, πέραν της αύξησης της τιμής του προϊόντος και της επιβάρυνσης της κατανάλωσης και των πωλήσεων, περιβάλλεται, λόγω της επιδειχθείσας σπουδής αναφορικά με την υιοθέτησή του, από ασάφειες και πλήθος ερωτηματικών ως προς την εφαρμογή για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εν προκειμένω είναι υποχρεωμένες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διαχειριστούν και να προσαρμοστούν στις νέες αυξημένες απαιτήσεις του μέτρου.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα κόστη που συνεπάγεται σε μία περίοδο ισχνής ρευστότητας, δοκιμάζουν τελικά την πρόθεση της Πολιτείας για διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς και επιπλέον θέτουν ζήτημα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να παρέχεται ούτε καν στοιχειώδης χρόνος προετοιμασίας, επιλέγεται ένας παραγωγικός κλάδος για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τη σύσταση φορολογικής αποθήκης, που για τις περισσότερες παραγωγικές μονάδες αποτελεί μια νέα διαδικασία με πλήθος ερωτηματικών ως προς την εφαρμογή, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εγγραφούν στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών και να δηλώνουν καθημερινά τα προϊόντα που τίθενται σε ανάλωση καταβάλλοντας με το κλείσιμο της ημέρας τον αναλογούντα ΕΦΚ.

Στο σημείο, αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σαφώς και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου σε έσοδα και το επιτακτικό να βρεθεί άμεσα μια πηγή από την οποία αυτά θα αντληθούν.

Ωστόσο, σε μια εποχή όπου η ανάγκη αποκατάστασης των κανόνων λειτουργίας της αγοράς, επιβάλλει το συντονισμό των προσπαθειών που οδηγούν στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής δράσης και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής, θεωρούμε τουλάχιστον παράδοξο, αντ’ αυτού να επιλέγονται πρακτικές και ενέργειες αιφνιδιασμού που παρεμβαίνουν ευθέως στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της.

Ειδικά όταν την ίδια στιγμή, για το εκτεταμένο φαινόμενο της παράνομης και ανέλεγκτης διακίνησης του τσίπουρου, από την οποία χάνονται πολλαπλάσια δημόσια έσοδα, τόσα χρόνια, και πλήττεται ο υγιής ανταγωνισμός για τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις του κλάδου, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και τις αντίστοιχες υποσχέσεις, δεν έχει γίνει τίποτα.

Κύριε Υπουργέ,

Η επιβολή ΕΦΚ σε ένα προϊόν, όπως το κρασί, επιβεβαιώνει την αδυναμία του κράτους να κατανοήσει ότι η οργάνωση των αγορών είναι μία σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί αποσαφήνιση, διάρκεια και διαφάνεια στους κανόνες λειτουργίας.

Σήμερα, οι οινοποιητικές επιχειρήσεις που κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επενδύουν, διατηρούν ή και δημιουργούν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, αποδίδουν έσοδα στο κράτος, εξάγουν, τονώνουν το εισόδημα διαφόρων άλλων παραγωγικών ομάδων, προσπαθώντας πάνω απ’ όλα να επιβιώσουν, βιώνουν περισσότερο από ποτέ, το καθεστώς της αβεβαιότητας για το μέλλον, διότι το ελληνικό κράτος αποφεύγει να σταθμίζει τις επιπτώσεις πριν από την επιβολή παρόμοιων εξοντωτικών μέτρων, δυστυχώς αμφίβολης και μειωμένης απόδοσης.

Πιστεύουμε πως και σεις θα συμφωνείτε ότι η εφαρμογή του μέτρου, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει παρά μόνο ενδεχομένως ταμειακές σκοπιμότητες, βραχυπρόθεσμης και χαμηλής απόδοσης, οι οποίες είναι πραγματικά ήσσονος σημασίας σε σχέση με την μεγάλη επιδίωξη της εμπέδωσης ενός θετικού επιχειρηματικού κλίματος που βασίζεται στην δίκαιη κατανομή των βαρών με στόχο την επανάκαμψη της οικονομίας.

Για το λόγο αυτό και για την αποφυγή των δυσμενών επιπτώσεων που θα επιφέρει, προτείνουμε την άμεση επανεξέταση του μέτρου με σκοπό την οριστική κατάργησή του.

Βέβαιοι ότι θα θελήσετε να εξετάσετε θετικά το αίτημά μας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2210,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,214,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,975,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,225,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1141,ΒΙΝΤΕΟ,714,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,311,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2208,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,144,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1455,Κόσμος,10367,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,924,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1750,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6319,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1340,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3433,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,843,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ για την «απόφαση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί»
Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ για την «απόφαση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί»
Υπόμνημα του ΣΒΘΚΕ για την «απόφαση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί»
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/947871/638/399/0x0000000000db9f5f/2/sbthke-sundesmos-biomixanion-thessalias-kai-kentrikis-ellados.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/01/ypomnima.syndesmou.biomixanmiwn.thessalias.gia.to.krasi.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/01/ypomnima.syndesmou.biomixanmiwn.thessalias.gia.to.krasi.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content