Βόλος: Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης νεαρών κρατουμένων υποσχέθηκε ο Ν. Φίλης

Βόλος: Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης νεαρών κρατουμένων υποσχέθηκε ο Ν. Φίλης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις δομές εκπαίδευσης που ήδη υπάρχουν σε καταστήματα Κράτησης Νέων και Ανηλίκων της χώρας, παράλληλα με τη δημιουργία ανάλογων δομών εκεί που δεν υπάρχουν, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, κ. Νίκος Φίλης, κηρύσσοντας σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα, την έναρξη του τριήμερου Συνεδρίου με θέμα «Η εκπαίδευση των νεαρών παραβατών: Εμπειρίες, Προβλήματα και Προοπτικές» που διοργανώνεται στο Βόλο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Συνήγορο του Πολίτη –Συνήγορο του Παιδιού, την ΕΠΑΝΟΔΟ (ΝΠΙΔ-Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων), τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και το παράρτημα στην Ελλάδα της European Prison Education Association (E.P.E.A. HELLAS).

Η ομιλία του υπουργού πάντως, έγινε υπό συχνές διακοπές από μικρή ομάδα νεαρών που ανήκουν στην Ενιαία Ανεξάρτητη Κίνηση (ΕΑΑΚ) Βόλου, οι οποίοι ανάρτησαν πανώ μέσα στην αίθουσα του κτηρίου Τσαλαπάτα όπου διεξάγεται το Συνέδριο και καταφέρθηκαν εναντίον του διαλόγου για την Παιδεία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση.


Στους νεαρούς, ο κ. Φίλης απάντησε διά του βήματος, επισημαίνοντας πως ο διάλογος για την Παιδεία δεν θα διακοπεί και χαρακτηρίζοντας ακόμη και αυτές τις διαμαρτυρίες ως έναν «ιδιότυπο» διάλογο που διεξάγεται ωστόσο, με αυταρχικό τρόπο από την πλευρά ολιγάριθμων ομάδων.

Με αφορμή την έναρξη του Συνεδρίου, ο υπουργός Παιδείας βρέθηκε από το πρωί σήμερα στην περιοχή της Μαγνησίας και επισκέφθηκε και τα τρία Σωφρονιστικά Καταστήματα Νέων που λειτουργούν στην περιοχή, ήτοι τις Φυλακές Κασσαβέτειας, τις Φυλακές Κράτησης Νέων και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων όπου λειτουργούν εκπαιδευτικές δομές. Ο κ. Φίλης μάλιστα, εξήρε το έργο που γίνεται και χαρακτήρισε χρέος της πολιτείας να στηρίξει περαιτέρω τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι νεαροί κρατούμενοι.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσω με πόσο αγώνα χτίζουν αυτά τα παιδιά την αυτοπεποίθησή τους, πάνω στην οποία θα στηρίζουν το μέλλον τους. Είδα ακόμη το έργο που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πάντως, δεν μου έθεσαν προβλήματα επαγγελματικής υφής, παρότι υπάρχουν» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη, στο νόμο που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των φυλακών από ανηλίκους και για την επίθεση που δέχθηκε τότε, από την αντιπολίτευση, η οποία ισχυριζόταν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι εγκληματίες.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι θα κοιτάξουν να ικανοποιήσουν αιτήματα που του τέθηκαν σήμερα, κατά την επίσκεψή του στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, όπως κάποια που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα στις φυλακές. Όπως είπε, όλα αυτά τα εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία, χωρίς να υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.

Το διάβασα στο ert.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,595,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,227,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1110,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,282,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1309,ΒΙΝΤΕΟ,893,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,335,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,160,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,135,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1605,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6359,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,89,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1352,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3487,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,933,Eco-News,3017,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Βόλος: Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης νεαρών κρατουμένων υποσχέθηκε ο Ν. Φίλης
Βόλος: Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης νεαρών κρατουμένων υποσχέθηκε ο Ν. Φίλης
Βόλος: Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης νεαρών κρατουμένων υποσχέθηκε ο Ν. Φίλης
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/01/20160122_182811-864x400_c.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/01/volos-enischisi-ton-domon-ekpedefsis-nearon-kratoumenon-iposchethike-o-n-filis.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/01/volos-enischisi-ton-domon-ekpedefsis-nearon-kratoumenon-iposchethike-o-n-filis.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content