Οι σκληροί της ιεραρχίας που κηρύσσουν τον διχασμό

Οι σκληροί της ιεραρχίας που κηρύσσουν τον διχασμό

Η πρόσφατη παρέμβαση του μητροπολίτη Γλυφάδας, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει... αντιχριστιανικό το ζίου ζίτσου, το καράτε και όλες τις πολεμικές τέχνες που προέρχονται από την Ανατολή, προκάλεσε έκπληξη στους πολίτες.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο «άγιος» της Γλυφάδας μαζί με μία ομάδα ιεραρχών προβαίνουν σε δηλώσεις, που αφορούν την πολιτική κατάσταση στη χώρα, βλέπουν με θετικό μάτι τη Χρυσή Αυγή και προκαλούν έκπληξη με τις αντισημιτικές και ομοφοβικές δηλώσεις τους. Στους σκληρούς της Ιεραρχίας μαζί με τον μητροπολίτη Γλυφάδας στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι μητροπολίτες Κονίτσης, Σπάρτης και Καλαβρύτων, ενώ πλούσια δράση έχουν επιδείξει ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος και ο Πειραιώς Σεραφείμ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι μητροπολίτες συνδυάζουν με έναν πρωτότυπο τρόπο την παροχή σημαντικού φιλανθρωπικού έργου στις μητροπόλεις τους με έναν διχαστικό λόγο για κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι ομοφυλόφιλοι ή ακόμα και οι μετανάστες.

ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Εστειλε το καράτε στο πυρ το εξώτερον

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος πριν από λίγες ημέρες κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να μην παραχωρεί άδεια εισόδου για εκπαίδευση πολεμικών τεχνών και κυρίως ζίου ζίτσου σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Γλυφάδας αναφέρεται ότι οι πολεμικές τέχνες «βασίζονται σε ανατολικές φιλοσοφίες ή θρησκείες, ιδιαιτέρως στον Ταοϊσμό και τον Βουδισμό Ζεν. Το ζίου ζίτσoυ, το καράτε, το κιούντο και το κέμπο είναι έντονα επηρεασμένα από τον Βουδισμό Ζεν». Παράλληλα η Μητρόπολη Γλυφάδας αναφέρει ότι «ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από το άνοιγμα στον αποκρυφισμό. Στους κινδύνους να προσθέσουμε την άμβλυνση του ορθοδόξου φρονήματος...». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2013 ο Γλυφάδας Παύλος είχε δηλώσει για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που προφυλακίζονταν ότι «βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες». Είχε προσθέσει χαρακτηριστικά ότι «είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα...». Εκτός από την προσπάθεια υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, ο μητροπολίτης Γλυφάδας είχε επιτεθεί τότε στην πολιτεία για την πολιτική της στο μεταναστευτικό εκφράζοντας την επιθυμία να γυρίσουν οι μετανάστες στις χώρες τους.


ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΠύρινοι λόγοι κατά των κομμουνιστών

Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας έχει έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση με βουλευτές της Αριστεράς που τον έχουν κατηγορήσει για κηρύγματα μίσους και αντικομμουνιστικό μένος. Το 2012 παραβρέθηκε στη γιορτή μίσους στον Γράμμο στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χ. Παππάς. Στην ομιλία του ζήτησε να τιμηθούν «όσοι έπεσαν μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών κατά των ξενοκίνητων ανταρτών την περίοδο του Εμφυλίου 1946-’49». Δέχτηκε επίθεση από τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο οποίος τον κατηγόρησε για κήρυγμα μίσους. Τότε ο μητροπολίτης Κονίτσης απάντησε: «Δεν μας φοβίζει κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΚΚΕ... είχαν μάλιστα το θράσος να γράψουν στους τοίχους πριν από μερικές μέρες τιμή και δόξα στον Δημοκρατικό Στρατό». Εχει ταχθεί κατά της κάρτας του Πολίτη καθώς και του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δηλώνοντας ότι «όσοι βουλευτές ψήφισαν αυτόν τον κατάπτυστο νόμο δεν θα γίνονται δεκτοί στην ακριτική μητρόπολή μου. Τελεία και παύλα».


ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Στο στόχαστρο και τα παιδιά του Αλ. Τσίπρα


Με ανεπίτρεπτες αναφορές στα παιδιά του πρωθυπουργού και ομοφοβικές ευχές υποδέχτηκε το 2016 ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Στον καθεδρικό ναό του Αγ. Παύλου, στις 3 Ιανουαρίου, ο μητροπολίτης Διονύσιος αναφερόμενος στο Σύμφωνο Συμβίωσης επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας: «Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα, να σε αξιώσει ο Θεός αφού έφερες τόσο μεγάλη πρόοδο, να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου, τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι, με κατηγορείς; Ακριβώς αυτό του λέω. Οτι πρέπει να σεβόμαστε μερικά πράγματα στη ζωή μας και να δίνουμε καλά παραδείγματα. Δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από κοινωνικές οργανώσεις. Την επόμενη μέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίστηκε αμετανόητος δηλώνοντας: «Δεν έχω να ανασκευάσω τίποτα. Δεν στοχοποίησα τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αν το εξέλαβαν έτσι, δυσκολεύομαι να ζητήσω συγνώμη? Δεν ξέρω αν ήταν επιτυχημένο το παράδειγμα. Το χρησιμοποίησα για να τον σοκάρω. Του είπα 'για βάλε το πρόβλημα στο σπίτι σου με σεβασμό και αγάπη'», σημείωσε ο μητροπολίτης Κορίνθου.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Παραλήρημα για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και για τους πολιτικούς που το ψήφισαν. Σε ένα πρωτοφανές ομοφοβικό παραλήρημα είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία», ανέφερε σε ανάρτησή του. Δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά σε όσους το υπερασπίστηκαν χαρακτηρίζοντάς τους «αποβράσματα, ανθρωπάρια και ξεφτιλισμένους». Ακόμα και με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ανέφερε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία καταργεί τους κληρικούς και έμπλεξε ιεχωβάδες, μασόνους, τέκτονες, Εβραίους, ομοφυλόφιλους, παιδόφιλους, μοιχούς, παράνομη συμβίωση, εκτρώσεις και όλα τα «δαιμόνια» που «αντιστρατεύονται τον νόμο του Θεού», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Λαλίστατοι και λάβροι κατά των ομοφυλοφίλων

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και ο Πειραιώς Σεραφείμ είναι οι ιεράρχες-σταρ που έχουν απασχολήσει συχνότερα τη δημοσιότητα με δηλώσεις που αφορούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με αντισημιτικά και ομοφοβικά μηνύματα.

Τον Ιούνιο του 2015 ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος πραγματοποίησε αγρυπνία κατά της διοργάνωσης του «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki 2015» (Gay Pride). «Δεν θα λησμονήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή και άλλους φοιτητές από άλλες σχολές, καθώς και τα χριστιανικά εκκλησιαστικά σωματεία τα οποία εζήτησαν από την ταπεινότητά μου την έγκριση για την παρούσα αγρυπνία, εξ αφορμής των γνωστών γεγονότων που γνωρίζετε», είπε ο μητροπολίτης. Δεν δίστασε δε να χαρακτηρίσει «παράνομους» τους ομοφυλόφιλους σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.


ΑΝΘΙΜΟΣ

«Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στους αιώνες, διαφήμιση και παρέλαση των ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη. Ο Θεός τον αγαπάει και του δίνει αφορμές για να μετανοήσει. Από εκεί και πέρα έχει την ευθύνη του. Δεν μπορεί όμως να του αναγνωρίσει αυτό που λέμε εμείς ''πολύ καλά κάνει''.

Σαν ανθρώπους τους τιμάμε, τους αγαπάμε, διαφωνούμε με την αμαρτία τους της οποίας δεν δεχόμαστε τη διαφήμιση και μάλιστα εντός του χώρου που για μας είναι πνευματική δικαιοδοσία μας», είχε πει χαρακτηριστικά. Είχε παρέμβει όμως και στο δημοψήφισμα, αφού από άμβωνος κατά τη διάρκεια του κηρύγματος είχε πει: «Προσοχή, προσευχή, ελπίδα. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Εγώ έχω το δικαίωμα μία φορά να πω μια εξομολόγηση. Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη. Εχει τρωτά...» προκαλώντας ένταση στον ναό.


ΣΕΡΑΦΕΙΜ

«Κατηγορώ» για τα Θεοφάνια
Αντίστοιχα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επανήλθε στην επικαιρότητα τα Θεοφάνια και κατήγγειλε την απουσία της κυβέρνησης από τον αγιασμό των υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Μαζί με στελέχη της Χ.Α. τo 2012 είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου Corpus Christi, και λίγο αργότερα κατηγόρησε τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης ως νεοπαγανιστές.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Σύμφωνο Συμβίωσης, ενώ στο δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» με τίτλο «Τα αμαρτήματα του αγίου Πειραιώς» απάντησε η Χρυσή Αυγή με άρθρο της στην ιστοσελίδα της που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε αυτά τα πλαίσια και με φόντο τα γεγονότα πέριξ της υπερψήφισης του Συμφώνου Συμβίωσης από σύσσωμο το ''συνταγματικό τόξο'', οι ταγοί του καθεστώτος αντιλαμβάνονται ότι η πλειοψηφία ενός μεγάλου εκλογικού σώματος θα πλαισιώσει την εθνική αντίσταση στα σχέδιά τους, τη Χρυσή Αυγή», τονίζοντας ότι ενοχλεί η σύμπλευση της οργάνωσης και ορθόδοξων ιεραρχών για το επίμαχο θέμα.

Το διάβασα στο ethnos.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2211,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,976,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,227,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1145,ΒΙΝΤΕΟ,718,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,312,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2212,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,145,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1458,Κόσμος,10368,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,929,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1751,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6320,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3435,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,846,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι σκληροί της ιεραρχίας που κηρύσσουν τον διχασμό
Οι σκληροί της ιεραρχίας που κηρύσσουν τον διχασμό
Οι σκληροί της ιεραρχίας που κηρύσσουν τον διχασμό
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160131/engine/assets_LARGE_t_420_54627317_type12713.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/01/oi-skiroi-tis-ierarxias-pou-kirisoun-ton-dixasmo.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/01/oi-skiroi-tis-ierarxias-pou-kirisoun-ton-dixasmo.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content