H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας

H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας

H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι σε λίγες ώρες θα ξέρουν την τελική επιλογή των ψηφοφόρων-μελών του κόμματος που αναμένεται με τη συμμετοχή τους να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην εσωκομματική αναμέτρηση.

Όσοι από τους 404.000 ψηφοφόρους προσέλθουν στις κάλπες του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών (σ.σ. η αποχή εκτιμάται από 15-20%) έχουν την ευκαιρία να σηματοδοτήσουν οι ίδιοι τη νέα εποχή στο κόμμα τους και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις και να δώσουν την πολιτική νομιμοποίηση που χρειάζεται ο νέος αρχηγός.

Η αξιωματική αντιπολίτευση φθάνει στο τέλος μιας επίπονης και μακράς προεκλογικής διαδικασίας που κούρασε τους πάντες στη Ν.Δ. από την κορυφή έως τη βάση, ενώ η εκκρεμότητα στο ζήτημα της ηγεσίας άφησε βαθύ αποτύπωμα ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα.

Η εκλογή στη Ν.Δ. θεωρείται καταλύτης πολιτικών εξελίξεων, καθώς από το αποτέλεσμα των εκλογών της θα εξαρτηθούν πολλά στο πολιτικό σκηνικό: το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση, πως θα σταθεί απέναντί της ο νέος αρχηγός της Ν.Δ., τι είδους, ύφους και ποιότητας αντιπολίτευση θα ασκήσει η Ν.Δ., τι θα πράξει σε κρίσιμα νομοσχέδια στη Βουλή, τι αλλαγές θα γίνουν στο κόμμα και τι ιδεολογικό στίγμα θα έχει, κ.α.

Σε μια περίοδο που καταγράφεται σημαντική πτώση στη δημοφιλία της κυβέρνησης, από τη στρατηγική της Ν.Δ. και τους χειρισμούς της νέας της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα (π.χ. από την κυβερνητική πρόταση που θα διατυπώσει ως την ανανέωση που θα γίνει σε διάφορες θέσεις) θα εξαρτηθεί και κατά πόσο θα μπορέσει να κερδίσει τη θετική στήριξη των πολιτών.

Κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ευδιάκριτες οι ιδεολογικές διαφορές των δυο υποψηφίων, οι οποίοι αν και κινούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς, εντούτοις έχουν αποκλίσεις σε μια σειρά ζητημάτων, ενώ εκφράζουν και διαφορετικές πολιτικές σχολές.

Παράλληλα, η παρούσα εσωκομματική αναμέτρηση ήταν και το πεδίο σύγκρουσης δυο διαφορετικών «κόσμων» στη Ν.Δ.: των «καραμανλικών» και των «αντικαραμανλικών» δυνάμεων.

Από τη μια πλευρά, συντάχθηκαν με τον κ. Μεϊμαράκη τον οποίο στηρίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στελέχη, βουλευτές και παράγοντες του καραμανλισμού, τα πρωτεία του οποίου αμφισβητούνται.

Από την άλλη πλευρά συνασπίστηκαν ετερόκλητες ομάδες, υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη, «μητσοτακικοί» από παλαιές εποχές, «σαμαρικοί» και γενικά όσοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν ως στόχο την σταδιακή αποκαραμανλοποίηση της Ν.Δ.

Αυτή την ύστατη στιγμή, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η μάχη είναι κυριολεκτικά «πόρτα-πόρτα» και «τηλέφωνο-τηλέφωνο» και από τα δυο επιτελεία είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού των μελών της Ν.Δ.

Το γεγονός ότι υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι δίνει ένα επιπλέον όπλο στα γραφεία των δυο υποψήφιων που «τρέχουν»«, ενώ τις τελευταίες ώρες έγιναν και δηλώσεις στήριξης που επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες, όπως π.χ. στα Τρίκαλα, του βουλευτή και πρώην υπουργού, του Κώστα Σκρέκα που ήταν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τώρα συντάσσεται με τον κ. Μεϊμαράκη που δίνει σημασία στο γεγονός ότι φθάνει στο δεύτερο γύρο με τη διαφορά των 11,3 μονάδων του πρώτου γύρου.

Ο κ. Μητσοτάκης, εν αντιθέσει με το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη που θεωρούν ότι θα κερδίσει ο πρώην πρόεδρος, εκτιμά ότι έχουν δημιουργηθεί συνθήκες μιας μεγάλης εσωκομματικής ανατροπής, με το επιχείρημα ότι υπάρχει το 60% της βάσης που ζήτησε στον πρώτο γύρο την ανανέωση και αυτό θα καταγραφεί, όπως λέει, και την Κυριακή.

Μένει να φανεί όμως πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το εκλογικό σώμα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 55 χρόνια και η μάχη των δυο επιτελείων αφορά το μέτωπο της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας και της συμμετοχής (σ.σ. η αποχή ευνοεί τον πρώτο του πρώτου γύρου κ. Μεϊμαράκη).

Καθοριστικός παράγοντας είναι η πολιτική προίκα του κ. Τζιτζικώστα (σ.σ. μίλησε για ψήφο κατά συνείδηση, αλλά έκλινε ελαφρά προς τον κ. Μητσοτάκη) και του Άδωνι Γεωργιάδηπου συντάσσεται ανοικτά με τον κ. Μητσοτάκη.

Ενόψει των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης μέσω twitter, σημείωσε ότι από τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. «Το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση…Η Ν.Δ. είναι μία. Είναι κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, σύγχρονο, φιλελεύθερο»» ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την ψήφο των πολιτών με μήνυμά του, στο οποίο υπάρχει ο τίτλος «ψηφίζουμε Πρωθυπουργό». «Ζητώ την ψήφο σου για να κάνουμε πάλι τη Ν.Δ. μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Ιδιαίτερη σημασία είχε, στη σκιά της στήριξης των καραμανλικών προς τον κ. Μεϊμαράκη η αναφορά του, ότι αγωνίζεται από τα 15 του χρόνια στις τάξεις της Ν.Δ., έχοντας ως όπλο την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ναι είμαι χρήσιμος στη χώρα μου και να διαφυλάξω την ευρωπαϊκή της πορεία».

Το διάβασα στο tovima.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2210,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,214,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,975,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,225,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1141,ΒΙΝΤΕΟ,714,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,311,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2208,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,144,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1455,Κόσμος,10367,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,924,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1750,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6319,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1340,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3433,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,843,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας
H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας
H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/21/ypopsifioi-NDb-864x400_c-630x400-660x440.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/01/h.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/01/h.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content