Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι αποκαλυπτικά...

Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι αποκαλυπτικά...

Είναι γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στον πλανήτη. 

Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι άκρως αποκαλυπτικά:
  • το 74% των ηγετικών θέσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. καλύπτεται από άνδρες, ενώ μόλις το 26% από γυναίκες
  • οι άνδρες υπερτερούν κατά πολύ σε σύγκριση με τις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το 39% των γυναικών σε θέσεις senior management και το 29% των γυναικών στη μεσαία κλιμάκια ιεραρχίας, έναντι του 71% των ανδρών συναδέλφων τους
  • μόλις το 24% των ατόμων που συμμετέχουν σε συνεντεύξεις και λοιπές εκπομπές λόγου και γνώμης στα Μ.Μ.Ε. είναι γένους θηλυκού. 
Η εγκυρότητα των συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων είναι αδιαμφισβήτητη, δεδομένου ότι η εν λόγω Παγκόσμια Συμμαχία λειτουργεί στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) και περιλαμβάνει άνω των οκτακοσίων οργανώσεων, δικτύων και ιδιωτών με ενασχόληση σε ζητήματα φύλου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Εθνών, στη Γενεύη, διεθνής συνάντηση αναπτυξιακής συνεργασίας στον τομέα "Φύλο και Μ.Μ.Ε.", ενώ στις 9-10 Δεκεμβρίου 2015 έλαβε χώρα η πρώτη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας συνέπεσαν με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (10η Δεκεμβρίου).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην υλοποίηση του θεματικού πεδίου "Γυναίκες και Μ.Μ.Ε." της Διακήρυξης και του Προγράμματος Δράσης της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες (Πεκίνο, Σεπτέμβριος 1995).

Το «Πλαίσιο της Γενεύης» φιλοδοξεί να καταστεί σημείο αναφοράς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στα Μ.Μ.Ε., αλλά και μέσω των Μ.Μ.Ε.

Είναι άκρως ενθαρρυντικό ότι οι εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου συνδιοργανώθηκαν από την UNESCO, την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο, το Υπουργείο Πληροφόρησης του Λιβάνου και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της Ελλάδας. Έτσι, για άλλη μία φορά, η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, επιβεβαιώνοντας, και πάλι, την προσήλωσή της στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών ("Women's Rights are Human Rights").

Άλλωστε, στην ομιλία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κατά την έναρξη της διεθνούς συνάντησης, στις 7-12-2015, υπάρχουν σαφείς αναφορές στο έμψυχο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας με βάση το φύλο, στα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου της Ε.Ρ.Τ. και στη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την ένταξη της διάστασης του φύλου στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

Από την άλλη, τα Μ.Μ.Ε. συχνά αναπαράγουν στερεότυπες αντιλήψεις για τους ρόλους και την εικόνα των δύο φύλων στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή, ώστε η επιρροή τους στην κοινή γνώμη καθιστά δύσκολο και απαιτητικό τον αγώνα όλων μας για την ουσιαστική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Ενδεικτικά, η πρόσφατη δημοσίευση χιουμοριστικών σκίτσων με σαρκαστική απεικόνιση των «διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών», αποτελεί μια περίπτωση απεικόνισης των δυο φύλων, όπως αυτή προκύπτει μέσω της προβολής από τα Μ.Μ.Ε. Οι άνδρες παρουσιάζονται ως άξεστοι, με σεξουαλικά κίνητρα και οι γυναίκες ως αφελείς υπάρξεις, όπου το βασικό ενδιαφέρον τους είναι η εξωτερική τους εμφάνιση. Τα εν λόγω σκίτσα έλαβαν θετική ανταπόκριση από μεγάλη μερίδα του κοινού, ενώ δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά ηλεκτρονικά έντυπα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποσυνείδητα, όμως, παρά το χιουμοριστικό τους μανδύα, επικυρώνουν στερεότυπες αντιλήψεις και αποτελούν τροχοπέδη στην αρχή της ισότητας των φύλων:

http://brightside.me/article/men-women-we-are-so-different-64555/ .
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2210,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,214,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,975,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,225,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1141,ΒΙΝΤΕΟ,714,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,311,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2208,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,144,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1455,Κόσμος,10367,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,924,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1750,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6319,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1340,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3433,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,843,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι αποκαλυπτικά...
Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι αποκαλυπτικά...
Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι αποκαλυπτικά...
http://files.brightside.me/files/news/part_6/64555/153005-650-1451024376-cart11.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/01/gamag.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/01/gamag.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content