Μ. Χατζιδάκις και ο "Βαφτιστικός " του Θ. Σακελλαρίδη στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"

Μ. Χατζιδάκις και ο "Βαφτιστικός " του Θ. Σακελλαρίδη στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"

Ο μεγάλος μας μουσουργός Μάνος Χατζιδάκις και ο "Βαφτιστικός " του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο γνωστή Ελληνική Οπερέτα, είναι η αιτία για να συμπράξουν και πάλι ιστορικοί Φορείς πολιτισμού της πόλης του Βόλου , όπως είναι η Βολιώτικη Χορωδία (πρόεδρος Μπ. Σκυργιάννης) , η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας (πρόεδρος Γ. Τουφεξής) και το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,που ,όπως είναι γνωστό ,είναι η μεγάλη Ομοσπονδία των εβδομήντα (70) Συλλόγων Ελασσονιτών απ' όλο τον κόσμο (πρόεδρος Κων. Σκριάπας) .

Οι Φορείς αυτοί έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν σε μεγάλα αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις (Χατζιδάκις 2010 με τίτλο "Πάμε μια βόλτα στο ...φεγγάρι" ,όπου τιμήθηκε η Μαρία Φαραντούρη ,στη μουσική παράσταση για τον Ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο "ένας ουρανός μ' αστέρια" κ.ά.) ,ενώ έχουν καθιερώσει για το Βόλο την ετήσια εκδήλωση "Δεν πάω σπίτι μου απόψε..!" που αναφέρεται στα τραγούδια της αποκριάς ,του κρασιού και της καντάδας .

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που αφορά τον "οικουμενικό ΄Ελληνα" ,τον πολυβραβευμένο μουσουργό Μάνο Χατζιδάκι ,θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 ,στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη" και θα παρουσιαστούν από τις δύο παραπάνω αναφερόμενες Χορωδίες ,μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Χατζιδάκι ,που σημάδεψαν τα μουσικά πράγματα της χώρας μας.

Στη εκδήλωση αυτή συμμετέχουν οι εξαιρετικοί σολίστες-ερμηνευτές Κατερίνα Αποστολοπούλου και Νίκος Παρθένης ,ενώ η ορχήστρα θα απαρτίζεται από τους καλύτερους μουσικούς της πόλης του Βόλου, σε επιμέλεια Βιντεοπροβολών του μόνιμου συνεργάτη των διοργανωτών κ. Γεώργιο Τζήκα, χορογραφίες ,κείμενα κλπ.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση ,της οποίας οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα χαρακτηρίζεται από ποιότητα και αισθητική ,αντάξια και του μεγάλου μας Μάνου Χατζιδάκι ,όσο και του απαιτητικού κοινού του Βόλου .

Στη δεύτερη μεγάλη μουσική παράσταση που θα αφορά την πιο γνωστή Ελληνική Οπερέτα ,τον "Βαπτιστικό " του Θεόφραστου Σακελλαρίδη , οι προετοιμασίες της οποίας έχουν ,ήδη, αρχίσει από τις αρχές του 2015 και που θα παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου στο τέλος του 2015 , συμπράττει η Βολιώτικη Χορωδία (υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Στάσας Τζάλλα) και το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", για να παρουσιάσουν μέσα σε μια πανδαισία μουσικής ,πρόζας ,χορογραφιών ,ερμηνείας , κοστουμιών εποχής και εξαιρετικών σολίστ , ένα έργο που χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή, την εποχή της άνθησης της Ελληνικής Οπερέτας και που αγαπήθηκε τόσο από το ελληνικό κοινό .

Η συνεργασία ,το μεγάλο μυστικό των επιτυχιών

Αυτό που χαρακτηρίζει τα ΔΣ των παραπάνω Φορέων είναι η εξωστρέφεια , η συνεργασία και το κοινό όραμα ,το οποίο υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο ,υπηρετώντας την τέχνη ,τον άνθρωπο και τον πολιτισμό .Για τον λόγο αυτό οι συνεργασίες τους έχουν μείνει αξέχαστες από όσους τις παρακολούθησαν τα τελευταία χρόνια ,γιατί πρόσφεραν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και υψηλής αισθητικής.

Αξίζει να σημειωθεί το σπουδαίο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που για δεκαετίες προφέρουν στην πόλη του Βόλου οι παραπάνω χορωδίες (Βολιώτικη και Εκπαιδευτικών ) που έχουν κοινή μαέστρο ,την εξαιρετική και πολύ γνωστή στο χώρο της χορωδιακής μουσικής κ. Στάσα Τζάλλα και τις χαρακτηρίζει τόσο η ποιότητα ,όσο και η ποικιλία των μουσικών αναζητήσεων.

Σε ότι αφορά το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" με πρόεδρο τον κ. Κων. Σκριάπα ,αυτό έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη Ομοσπονδία -πρότυπο ,που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού εντός και εκτός Ελλάδος και έχει τιμηθεί επανειλημμένα γι' αυτό ,με Μέλη συλλόγους Ελασσονιτών απ' όλο τον κόσμο , δραστηριοποιείται στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και οι πυλώνες δράσης του είναι ο Πολιτισμός , το Περιβάλλον , η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κάθε δράση του αποσκοπεί στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο πέρυσι διοργάνωσε μεγάλα αφιερώματα στον αξέχαστο Αλέκο Σακελλάριο, στον Γ. Ζαμπέτα , το Νίκο Καββαδία (πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου) ,ενώ τίμησε τον αγαπημένο Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο της Ν. Ιωνίας Βόλου με την παρουσία του συνθέτη ,με τον οποίο υπάρχει στενή σχέση .

Στα άμεσα σχέδιά του είναι η πρόσκληση στο Βόλο και η συνεργασία με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συμμετοχή των καλύτερων ντόπιων καλλιτεχνών ,ενώ προετοιμάζει στο Βόλο (24 -26 Σεπτεμβρίου 2015 ) τη διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ,ενός Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου ,το οποίο προβλέπεται να συγκεντρώσει τους καλύτερους επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης ,που ασχολούνται με τη διάσωση και την Ψηφιοποίηση του Ελληνικού Πολιτισμού . Μια μεγάλη πρωτοβουλία που τη στηρίζει όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα και δεκάδες φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό .
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Μ. Χατζιδάκις και ο "Βαφτιστικός " του Θ. Σακελλαρίδη στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"
Μ. Χατζιδάκις και ο "Βαφτιστικός " του Θ. Σακελλαρίδη στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"
Μ. Χατζιδάκις και ο "Βαφτιστικός " του Θ. Σακελλαρίδη στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"
http://provocateur.gr/storage/photos/master/201406/xatzidakis04.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2015/05/blog-post_498.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2015/05/blog-post_498.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content