Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Λάρισας Κων.Γουργουλιάνης: «Οχι στον μαζικό εμβολιασμό - Λάθος η Μύκονος»

Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Λάρισας Κων.Γουργουλιάνης: «Οχι στον μαζικό εμβολιασμό - Λάθος η Μύκονος»

👉Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης χαρακτηρίζει «επιπόλαια» τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στη Μύκονο, τάσσεται αναφανδόν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κάνει λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» στην υπερβολική ενασχόληση με τα κρούσματα.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103.6, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο μίλησε για «άσκοπες καραντίνες» που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού μέσα στα σπίτια αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση προκαλώντας άγχος στους πολίτες.Τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται (σ.σ. μην ξεχνάμε τα τεστ που αυξήθηκαν κατά χιλιάδες λόγω της υποχρεωτικότητας στα ταξίδια) ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών φαίνεται να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. «Αυτό που ζούμε με τον υπερβολικό αριθμό των μολύνσεων, από μόνο του δε λέει τίποτα. Δεν έχουμε δει αύξηση στις νοσηλείες. Δεν πρέπει να συνδέουμε τις μολύνσεις, πρέπει να βλέπουμε τα δεδομένα» τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης προσθέτοντας ότι «κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις».

To παράδειγμα του Ισραήλ και της Βρετανίας

Ο ίδιος μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Βρετανία: «Κάτι ανάλογο παρατηρείται στη Βρετανία, στο Ισραήλ και στην Πορτογαλία, όπου παρότι εντοπίζονται χιλιάδες κρούσματα, οι θάνατοι είναι ελάχιστοι, το ίδιο και οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, συνεπώς αυτό το ευρωπαϊκό πανδημικό κύμα δεν ακολουθείται από νοσηλείες και θανάτους» τόνισε.

«Δεν θα έδινα οδηγίες για μαζικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες»

Ο κ. Γουργουλιάνης σχολίασε την πίεση της κυβέρνησης στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν και τόνισε ότι οι νεαρές ηλικίες θα περάσουν τη νόσο ελαφρά και ότι δεν είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν: «Μια μεγάλη κατηγορία από αυτά τα κρούσματα που ανησυχούν είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι όμως θα το περάσουν στο πόδι, πάρα πολύ ήπια, χωρίς συμπτώματα. Προσωπικά δεν θα έδινα οδηγίες για μαζικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να διασκεδάσουν άφοβα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής μιλώντας στο iatronet.gr, χαρακτήρισε βιαστικά και επιπόλαια τα μέτρα που λήφθηκαν στη Μύκονο, καθώς στέλνουν λανθασμένο μήνυμα στους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα, ενώ πλήττουν ταυτόχρονα την εικόνα της διαχείρισης της πανδημίας.

Οι έρευνες σε Μαλεσίνα και Δεσκάτη

O καθηγητής αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της μελέτης του δειγματοληπτικού ελέγχου ανίχνευσης αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, υπό την επίβλεψή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Μαλεσίνα που βρέθηκε να έχει πολλά κρούσματα, νοσηλείες και νεκρούς πριν από μερικούς μήνες, σήμερα έχει καταφέρει να αποκτήσει ποσοστό ανοσίας που φτάνει το 80%.

Από τους ασθενείς με θετική ανοσιακή απάντηση, το 47% είχαν προηγηθείσα επιβεβαιωμένη νόσο, ενώ το 53% ήταν άτομα που είχαν εμβολιασθεί. Περισσότεροι από 9 στους 10 που νόσησαν από κορωνοϊό εμφάνιζαν θετικό έλεγχο αντισωμάτων 3,5 μήνες μετά τη διάγνωση, ενώ όπως αποδείχτηκε ο εμβολιασμός οδήγησε σε υψηλότερο τίτλο αντισωμάτων σε σύγκριση με τη φυσική νόσηση. Παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και στην Δεσκάτη Γρεβενών.

Επιπόλαια τα μέτρα στη Μύκονο


Ο καθηγητής τονίζει ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες έρευνες σε άλλες περιοχές της χώρας και ότι αν υπήρχαν στοιχεία για τη Μύκονο, πιθανόν η κυβέρνηση δεν θα χρειαζόταν να επιβάλλει περιορισμούς στο νησί: «Στη Μύκονο έχουμε 30 μολύνσεις τη μέρα το τελευταίο διάστημα, άρα 200 σε μια εβδομάδα. Ξέραμε ότι στο προηγούμενο κύμα χρειαζόταν να μπουν στο νοσοκομείο οι 5, οι 6, οι 7 από τους 100.

Τώρα είναι αρκετοί εμβολιασμένοι και πολλά παιδιά, άρα πιθανότατα να είναι 1 – 2 στους 100 που θα χρειαστούν νοσηλεία, δηλαδή στους 200 θα χρειαστεί να νοσηλευτούν 2 – 3 άτομα.

Λοιπόν, φτιάχνεις τις δομές, προετοιμάζεις το Κέντρο Υγείας για να μπορεί να υποδεχτεί περιστατικά, κάνεις δομή καραντίνας αν χρειαστεί, φροντίζεις να υπάρχει ελικόπτερο για να πάρει τον έναν την εβδομάδα ή το δεκαήμερο που θα χρειαστεί να πάει σε ένα κεντρικό νοσοκομείο και αφήνεις τη ζωή. Αφού η πολιτική σου είναι να ανοίξεις τα νησιά και τα άνοιξες» αναφέρει ο κ. Γουργουλιάνης και χαρακτηρίζει επιπόλαια τα μέτρα:

«Το μεσημέρι ανακοινώνουμε και το κλείνουμε από το βράδυ. Και δεν είναι καν κλείσιμο αυτό που έγινε. Είναι ένα κακό μήνυμα που δίνουμε προς τα έξω. Ότι αποφασίζουμε γρήγορα και επιπόλαια.

Κάποιος που είναι πχ στην Ελβετία και έχει αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα, ακούει ότι κλείσανε τη Μύκονο. Λέει πού να πάω τώρα εκεί, μπορεί να μη μπορώ να γυρίσω, να με βάλουν σε καραντίνα 14 μέρες αν είμαι θετικός. Είναι κακή εικόνα απέναντι σε τακτική που έχουμε αποφασίσει, που είναι να ανοίξουμε τα νησιά» πρόσθεσε.

Υπερβολική η ενασχόληση με τα κρούσματα

Από πλευράς του ο καθηγητής και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κάνει λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» της ελληνικής κυβέρνησης στην υπερβολική ενασχόληση με τα κρούσματα της στιγμή που δεν έχει ουσιαστικά στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Ακούω κάποιους να λένε για 15 χιλιάδες μολύνσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει να φτάσουμε σε δείκτη θετικότητας 15% με 100.000 τεστ την ημέρα. Δεν έχουμε φτάσει ποτέ αυτά τα ποσοστά.

Άλλες εκτιμήσεις μιλούν για 6.000, δηλαδή για 6% θετικότητα στα 100.000 τεστ. Αυτό μπορεί να γίνει. Μου λέει τίποτα αυτό; Αν ήταν η θετικότητα 4% και κάναμε 150.000 τεστ πάλι 6.000 κρούσματα θα έβγαζε. Δεν μου λέει τίποτα από μόνος του ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι» τόνισε.

Τέλος, ο καθηγητής έκανε λόγο για μονοψήφιο αριθμό εισαγωγών με μικρές διακυμάνσεις στο Νοσοκομείο Λάρισας: «Εδώ και ένα μήνα έχουμε μονοψήφιο αριθμό εισαγωγών. Ενδιάμεσα είχαμε κάποιες μέρες που φτάσαμε να μην έχουμε καμία εισαγωγή και τώρα έχουμε πάλι μονοψήφιο αριθμό. Δηλαδή, πριν ένα μήνα βάζαμε 5, 6, 7 περιστατικά, φτάσαμε κάποιες μέρες στο μηδέν ή στη μία εισαγωγή και τώρα φτάσαμε πάλι στις 4, 5, 6. Υπάρχει μια μικρή αύξηση, αλλά δεν έχει επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας. Πρόκειται για νέους ανθρώπους και ανεμβολίαστους», τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Το διάβασα στο pronews.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Λάρισας Κων.Γουργουλιάνης: «Οχι στον μαζικό εμβολιασμό - Λάθος η Μύκονος»
Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Λάρισας Κων.Γουργουλιάνης: «Οχι στον μαζικό εμβολιασμό - Λάθος η Μύκονος»
Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Λάρισας Κων.Γουργουλιάνης: «Οχι στον μαζικό εμβολιασμό - Λάθος η Μύκονος»
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/7/20/gourgoulianis.jpg?itok=tkzDBzOp
https://i.ytimg.com/vi/GpvebPJojsY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_220.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_220.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content