Θα δεχόσουν ένα Τσιπ αντί για ταυτότητα και πιστωτική; Ιδού η χορήγηση νανοσωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Η ιδέα της εμφύτευσης ενός μικροτσίπ κάτω από το δέρμα φαντάζει για τους περισσότερους

👉Η ιδέα της εμφύτευσης ενός μικροτσίπ κάτω από το δέρμα φαντάζει για τους περισσότερους τραβηγμένη και βγαλμένη από το απώτερο μέλλον. Κι όμως, η τακτική αυτή έχει προ πολλού ξεφύγει από το εργαστηριακό περιβάλλον και αξιοποιείται από αρκετές επιχειρήσεις και οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το pencilonthemoon.gr το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι κάνουν τη ζωή ευκολότερη και την καθημερινότητα λιγότερο αγχωτική. Ουσιαστικά, το μικροτσίπ τεχνολογίας RFID αντικαθιστά τις κάρτες συναλλαγών, τα μέσα ταυτοποίησης και εισόδου, τα εισιτήρια μεταφορών, ακόμη και τα κλειδιά για το σπίτι ή το αυτοκίνητο. Υλοποιήσεις όπως το BiChip της εταιρείας BEZH επιτρέπουν τη χρήση του chip ως εικονικό πορτοφόλι ακόμη και για κρυπτονομίσματα, ενώ ενσωματώνει και συνδεσιμότητα στο internet.



ΕΝΑ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ

Στη Σουηδία, εκτός από τις επιχειρήσεις, η συγκεκριμένη τακτική έχει ήδη υιοθετηθεί από την τοπική κυβέρνηση. Το εμφύτευμα επέχει τη θέση της ταυτότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες συναλλαγές των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση, αλλά και στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα.

Ήδη, περίπου 5.000 Σουηδοί έχουν δεχθεί την υποδόρια εμφύτευση ενός microchip στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Την υλοποίηση ανέλαβε η Biohax που έχει αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνική, χάρη στην οποία η τεχνολογία NFC που επιτρέπει την επικοινωνία και τη διεπαφή μεταξύ συσκευών, περνάει πλέον και στο ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του εγχειρήματος, το μικροτσίπ μπορεί να αντικαταστήσει τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και τα διάφορα συστήματα αναγνώρισης και ταυτοποίησης, αλλά και να αξιοποιηθεί σε προηγμένες λειτουργίες της εκάστοτε επιχείρησης που απαιτούν ασφάλεια.

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ;

Οι θιασώτες της νέας τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι δεν διευκολύνει απλώς την καθημερινότητά μας, αλλά την κάνει απείρως ασφαλέστερη. Κυρίως γιατί είναι (σχεδόν) αδύνατο να κλαπεί, ενώ η τεχνολογία NFC συνεπάγεται φυσική παρουσία (απαιτείται απόσταση λίγων εκατοστών ανάμεσα στο τσιπ και τον δέκτη) για την ανταλλαγή δεδομένων.

Απομακρύνοντας τους φόβους για την ιδιωτικότητα, ο ιδρυτής της Biohax εστιάζει στην απουσία GPS, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατος ο γεωγραφικός εντοπισμός κάποιου ατόμου που φέρει το τσιπ. Τι θα συμβεί όμως στο άμεσο μέλλον; Ουδείς γνωρίζει.

Γι' αυτό και πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή στην επόμενη μέρα της τεχνολογίας. Ο έλεγχος άλλωστε τόσο ευαίσθητων και απολύτως ιδιωτικών πληροφοριών δεν μπορεί να περνάει στα χέρια μιας ιδιωτικής επιχείρησης, όσο πρωτοποριακή κι αν είναι. Το γεγονός επίσης ότι αρκετές εταιρείες και startups προσφέρουν ήδη δωρεάν αντίστοιχες υπηρεσίες, εγείρει ανησυχίες ότι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν διαφορετικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η εταιρεία Epicenter στην Στοκχόλμη, οι υπάλληλοι μπορούν να μπαίνουν στο κτίριο και να ανοίγουν τις πόρτες, χάρις σε ένα μικροτσίπ που έχει εμφυτευθεί στο χέρι τους.


Το πιο μικρό και ισχυρό μικροτσίπ του κόσμου κατασκεύασε η IBM

Η IBM ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου 2021, πως κατάφερε να κατασκευάσει το μικρότερο και ταυτόχρονα πιο ισχυρό μικροτσίπ του κόσμου.

Το εν λόγω τσιπάκι, με επεξεργαστές μήκους 2 νανομέτρων, είναι πράγματι αρκετά μικρότερο από τα περισσότερα μικροτσίπ που κυκλοφορούν στην αγορά και φέρουν επεξεργαστές μήκους 10, 7 ή, σπανιότερα, 5 νανομέτρων.

Το μικρότερο μέγεθος των επεξεργαστών πάει χέρι- χέρι με την επεξεργαστική τους ισχύ, γεγονός που καθιστά την δημιουργία του νέου μικροτσίπ της IBM επανάσταση στην τεχνολογία, αφού τα τσιπάκια χρησιμοποιούνται πλέον σε πάμπολλες πτυχές της καθημερινότητάς μας, από τα smartphone ως τους υπερυπολογιστές και τα μέσα ιδιωτικής ή μαζικής μεταφοράς.

«Οι περισσότερες πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί να είναι θετικές, ωστόσο λίγες φέρνουν πραγματικά μεγάλη αλλαγή», λέει ο διευθυντής του ερευνητικού τμήματος της IBM, Ντάριο Τζιλ. «Το τσιπ μας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία».

Ο κύριος τρόπος βελτίωσης της ισχύος ενός μικροτσίπ είναι η αύξηση του αριθμού των τρανζίστορ που περιέχουν, δηλαδή των βασικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία δεδομένων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευάστριες εταιρείες είναι η αύξηση των τρανζίστορ, χωρίς την συνεπακόλουθη αύξηση του συνολικού μεγέθους του εκάστοτε μικροτσίπ.

Το τσιπάκι 2 νανομέτρων της IBM έχει περίπου το μέγεθος ενός μικρού ανθρώπινου χεριού, περιέχοντας, ταυτόχρονα, 50 δις τρανζίστορ, το καθένα από τα οποία έχει μέγεθος ίσο με αυτό δύο κλώνων του DNA.

Η προσθήκη περισσότερων τρανζίστορ θα επιτρέπει στα τσιπάκια αυτά την προσθήκη και άλλων χαρακτηριστικών, που θα τα κάνουν αποτελεσματικότερα σε εφαρμογές όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κωδικοποίηση.

«Όταν βλέπουμε ότι τα κινητά μας, τα κομπιούτερ μας και τα αυτοκίνητα γίνονται καλύτερα, αυτό σημαίνει ότι τα τρανζίστορ των τσιπ τους έχουν βελτιωθεί και αυξηθεί», εξηγεί ο Τζιλ.

Το νέο μικροτσίπ αναμένεται να έχει 45% μεγαλύτερη αποδοτικότητα και να χρησιμοποιεί 75% λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με τα μικροτσίπ 7 νανομέτρων που χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως.

Με τα μικροτσίπ των 2 νανομέτρων, οι μπαταρίες των smartphone θα μπορούν να «αντέξουν» τέσσερις φορές παραπάνω, τα λάπτοπ να γίνουν γρηγορότερα και οι εταιρείες που αξιοποιούν τα τσιπ κατά κόρον θα μειώσουν κατά πολύ το αποτύπωμα του άνθρακά τους.

Τα πρωτοποριακά αυτά τσιπάκια, ωστόσο, δεν προβλέπεται να παραχθούν μαζικά πριν τα τέλη του 2024, καθώς η IBM δεν πραγματοποιεί πλέον η ίδια μαζικές παραγωγές.

Αντιθέτως, θα υπογραφεί συμβόλαιο με εταιρείες κατασκευής τσιπ, οι οποίες θα λάβουν την πατέντα για να παραγάγουν τα τσιπ σε μεγάλες ποσότητες.

Παράλληλα, η IBM θα επιδιώξει την ενσωμάτωση των νέων τσιπ σε άλλα τεχνολογικά προϊόντα δικού της σχεδιασμού.

«Με την νέα μας δημιουργία έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να ηγηθούμε στη συγκεκριμένη αγορά, ωστόσο κανείς δεν παραμένει στάσιμος, σε αυτό τον τομέα. Μαζί και εμείς θα συνεχίσουμε να προχωράμε», λέει ο Τζιλ.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο δείχνει το πρόγραμμα χορήγησης νανοσωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα και τι λειτουργίες του θα επηρεάζει.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Θα δεχόσουν ένα Τσιπ αντί για ταυτότητα και πιστωτική; Ιδού η χορήγηση νανοσωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα (ΒΙΝΤΕΟ)
Θα δεχόσουν ένα Τσιπ αντί για ταυτότητα και πιστωτική; Ιδού η χορήγηση νανοσωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα (ΒΙΝΤΕΟ)
https://pic.36krcnd.com/201904/16032429/kvxda0tefihu5qxf!heading
https://i.ytimg.com/vi/YQJXszqrf3E/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/06/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/06/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content