Το συγκλονιστικό βιβλίο του Λάκη Λαζόπουλου: "Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου…"

Το συγκλονιστικό βιβλίο του Λάκη Λαζόπουλου: "Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου…"

👉Πριν από μερικούς μήνες τον είδαμε στα γραφεία μας. Ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που ξέραμε ως μακρινοί θεατές των παραστάσεών του. Φεύγοντας, μας εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο βιβλίο, που από τον τίτλο και μόνο ξέραμε ότι θα μας συνταράξει. Στην πρώτη σελίδα έγραφε: ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΣΟΥ…

Μια αφήγηση στην οποία η φωνή του αντηχεί σε κάθε γραμμή. Μια ιστορία που δίνει το σκληρότερο μάθημα ζωής. Η στιγμή που όλοι φοβόμαστε.

Πώς θα είναι αυτή η στιγμή; σκέφτηκα. Άναψε πράσινο, σκούπισα τα δάκρυα βιαστικά, όπως συνήθιζα να κάνω τον τελευταίο πολύ καιρό, και έβαλα το χαμόγελο επάνω μου, σαν ξένο ρούχο. Καιρός πολύς που ένιωθα ότι είμαι κάτι σαν άγαλμα, που επειδή οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να με βλέπουν χαμογελαστό, δεν θα έπρεπε εγώ σε καμία περίπτωση να πειράξω τη σχεδόν μαρμάρινη όψη μου, χαραγμένη από μια άλλη συναισθηματική μου πλευρά. Τα δάκρυα δεν υπάκουσαν παρ’ όλα αυτά και έκαναν μια ανθρώπινη βόλτα στο πρόσωπό μου, με χίλιες δυο προφυλάξεις, ώστε να μη με δουν από τα διπλανά αυτοκίνητα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται διάφανος, μοιράζεται τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά και μαζί μας αναψηλαφεί το χρονικό της καταραμένης ασθένειας. Με τα χέρια του σκάβει στην ψυχή του για όλα όσα δεν είπε. Για την παραδοχή και την εξομολόγηση γι’ αυτά που έκανε και κανείς δεν έμαθε. Για τη ζωή που συνέχεια ξεφεύγει από το άγγιγμά μας. Για τα παιχνίδια του μυαλού. Για τον έρωτα.

Τι είναι έρωτας;
Έρωτας είναι δυο άλογα που σέρνουν ένα κάρο μαζί και έτσι τρέχει γρήγορα το κάρο.

Κι αγάπη τι είναι;
Αγάπη είναι όταν φύγουν τα άλογα και πρέπει να κουβαλήσετε το κάρο οι δυο σας, μόνοι σας.

Λοιπόν, το κουβαλήσαμε μαζί το κάρο. Ίσως η ίδια κουράστηκε, αλλά τώρα με βλέπει να κουβαλάω μόνος μου το κάρο της αγάπης μας.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες των τελευταίων δεκαετιών. Όμως παρά τη συνεχή παρουσία του στο θέατρο και στην τηλεόραση, δεν τα έχει πει όλα. Η δική του οικογενειακή πάλη έχει μείνει αθέατη μέχρι σήμερα. Η ιστορία της ασθένειας της συζύγου του, της πολυαγαπημένης Τασούλας. Τη μάχη της με τον καρκίνο και την προσωπική του εμπειρία ως συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος. Παράλληλα, αποκαλύπτει πτυχές της σκέψης του που θα θέσουν φιλοσοφικά ερωτήματα στον αναγνώστη για τον ίδιο του τον εαυτό.

Όλα ξεκίνησαν από την κλήση της Τασούλας που ανήσυχη ήθελε να μοιραστεί μαζί του τα αποτελέσματα των εξετάσεών της. Σαν παγωμένο κύμα τους χτύπησε η αγωνία και γέμισαν μέσα τους την ανάγκη να πιστέψουν ότι όλα θα πάνε καλά. Τα περιστατικά τού σήμερα διαδέχονται αναδρομές στο παρελθόν, όταν οι δυο τους ήταν ένα νεαρό ζευγάρι φοιτητών με στιγμές γεμάτες αγάπη και αισιοδοξία αλλά και πληγές, πόνο και μοναξιά. Η αφήγηση στιγματίζεται από θεραπευτές που πουλάνε ελπίδα, δυσοίωνες προβλέψεις, μάχες των γιατρών και προσωπικές στιγμές θάρρους και αυταπάρνησης.

Ο αγώνας για να βρουν γιατρειά για το θηρίο συνεχίζεται, ακόμα κι όταν όλες οι ελπίδες είναι χαμένες.

Κι ένα καλοκαίρι, όταν το τέλος έρχεται, η τρυφερότητα είναι το μόνο που μπορεί κανείς να πάρει και να δώσει τις στιγμές αυτές.

Τότε έρχεται και η πιο συγκλονιστική στιγμή του βιβλίου: Ο Λάκης βρίσκει στην ντουλάπα της Τασούλας ένα κουτί. Ένα κουτί γεμάτο γράμματά της προς εκείνον, προορισμένα να τα βρει μετά το τέλος. Να διαβάσει για όλα όσα δεν του είπε όταν θα έπρεπε κι όλα όσα έμειναν μέσα της. Για όλα τα ανείπωτα της κοινής τους ζωής. Και τα φουστάνια της, που άλλες γυναίκες πια θα φοράνε.

Το Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου… κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Το βιβλίο περιλαμβάνει πίνακες που δημιούργησε ο συγγραφέας και ο καθένας από αυτούς έχει κάτι σημαντικό από τη ζωή του.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Το συγκλονιστικό βιβλίο του Λάκη Λαζόπουλου: "Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου…"
Το συγκλονιστικό βιβλίο του Λάκη Λαζόπουλου: "Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου…"
Το συγκλονιστικό βιβλίο του Λάκη Λαζόπουλου: "Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου…"
https://www.topontiki.gr/wp-content/uploads/2019/12/lakis_lazopoulos.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_48.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_48.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content