Η πρώτη έκθεση που αφηγείται την ιστορία της γέννησης του Ιησού σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρώτη έκθεση που αφηγείται την ιστορία της γέννησης του Ιησού σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα

👉Η National Gallery θα προσφέρει από την Παρασκευή την πρώτη της έκθεση σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βιώσουν με απίστευτη λεπτομέρεια ένα ολλανδικό αριστούργημα του 16ου αιώνα που αφηγείται την ιστορία της γέννησης του Ιησού και μπορούν να το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα της.

Το The Adoration of the Kings του Jan Gossaert βρισκόταν στο επίκεντρο μιας συναρπαστικής έκθεσης στο μουσείο του Λονδίνου που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο, με τίτλο Sensing the Unseen: Step into Gossaert’s Adoration αλλά αναγκάστηκε να κλείσει μετά από μια εβδομάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εμπειρία του να δει το κοινό ένα έργο στο κινητό του, ζουμάροντας σε κάθε λεπτομέρεια, είναι ένα πείραμα και θα είναι η πρώτη εμπειρία της National Gallery που απευθύνεται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Η έκθεση και η διαδικτυακή έκδοση δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος καινοτομίας του μουσείου. Η Emma McFarland, η οποία ηγείται του προγράμματος, είπε: «Στόχος μας μέσω του προγράμματος καινοτομίας είναι να δημιουργήσουμε ευχάριστες, ουσιαστικές εμπειρίες που προσελκύουν νέο και πιο διαφορετικό κοινό στη συλλογή με διαφορετικούς τρόπους, τοποθετώντας τους επισκέπτες μας στο επίκεντρο της διαδικασίας σχεδιασμού».

Η εμπειρία σε κινητά θα επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση στις λεπτομέρειες. Θα περιλαμβάνει έξι ποιήματα με τη φωνή του Balthasar, του μαύρου βασιλιά που απεικονίζεται στα αριστερά της Μαρίας, με το δώρο του, το μύρο στα χέρια, φορώντας ένα κόκκινο μανδύα με γούνα λύγκα και υπέροχες μπότες με δέρμα τόσο λεπτό που μπορείτε να δείτε τα δάχτυλά του.

Ο πίνακας είναι ένα από τα σπουδαία έργα της βόρειας αναγέννησης που έκανε ο Gossaert από περίπου το 1510 έως το 1515. Βρίσκεται στη συλλογή του μουσείου από το 1911.Οι λεπτομέρειες του πίνακα όπως φαίνονται σε ένα κινητό τηλέφωνο | National Gallery, London

Πρόκειται για μια ελαιογραφία που απεικονίζει την Προσκύνηση των Μάγων και ενώ το όνομα του Gossaert είναι χρυσοκεντημένο στο κάλυμμα που φορά στο κεφάλι του ο Μπαλτάζαρ, ο πίνακας αποδόθηκε περιστασιακά στον Albrecht Dürer τον 17ο και 18ο αιώνα.

Στο κέντρο της σύνθεσης, η Μαντόνα και το θείο βρέφος κάθονται στα ερείπια ενός κτηρίου, λαμβάνουν ένα δώρο από το γονατισμένο Κασπάρ από τα δεξιά. Ο Χριστός παιδί κρατά ένα χρυσό νόμισμα στο αριστερό του χέρι, σχεδόν σαν να προσφέρει στον Κασπάρ την όστια. Έξι βοσκοί, ένας γάιδαρος και μια αγελάδα προσέχουν από πίσω, με έναν γενειοφόρο Ιωσήφ - που απεικονίζεται με μια φωτεινό κόκκινο ρούχο, σε αντίθεση με την παραδοσιακή ενδυμασία της Μαρίας με βαθύ μπλε - στέκεται πίσω από μια στήλη προς τα αριστερά. Περισσότεροι βοσκοί και το κοπάδι τους είναι σχεδόν ορατά στο βάθος.

Στα δεξιά του Κασπάρ στέκεται ο Μελχιόρ κρατώντας ψηλά το δώρο του, συνοδευόμενο από τέσσερις συνοδούς, με περισσότερους συνοδούς να πλησιάζουν από απόσταση με άλογο. Ο Μπαλτάζαρ στέκεται στα αριστερά με το δώρο του και τρεις συνοδούς. Το όνομα του Gossaert εμφανίζεται επίσης σε ένα κολάρο που υπάρχει στο μαύρο τουρμπάνι του Μπαλτάζαρ. Αριστερά, δύο ακόμη συνοδούς με εξωτικά ρολόγια από ένα παράθυρο.

Εννέα άγγελοι (ίσως αντιπροσωπεύουν τις εννέα τάξεις των αγγέλων) κοιτάζουν προς τα κάτω μέσα από τη δομή του ερειπωμένου κτηρίου, ένας κρατώντας έναν κύλινδρο που φέρει τις λέξεις "Gloria in excelcis deo". Ένα πουλί - που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα – αιωρείται στον ουρανό, ενώ το Αστέρι της Βηθλεέμ λάμπει έντονα στην κορυφή του πίνακα. Αρκετά μωρά εμφανίζονται ως διακοσμητικές λεπτομέρειες, στην αρχιτεκτονική ζωφόρο στο χρυσό δοχείο του δώρου του Μπαλτάζαρ . Ένας δέκατος άγγελος - πιθανώς μια αυτοπροσωπογραφία του Gossaert - είναι σχεδόν ορατός, σε μια πόρτα πίσω από το βόδι.

Το διάβασα στο lifo.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1944,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,187,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,840,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,369,Κόσμος,9495,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,358,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2582,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2751,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Η πρώτη έκθεση που αφηγείται την ιστορία της γέννησης του Ιησού σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα
Η πρώτη έκθεση που αφηγείται την ιστορία της γέννησης του Ιησού σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα
Η πρώτη έκθεση που αφηγείται την ιστορία της γέννησης του Ιησού σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα
https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_headers_2_columns_large/public/articles/2021-03-31/Jan_Gossaert_001.jpg?itok=744wHAWX
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content