Μπαίνει «άγριο» χέρι στα τρόφιμα! Αλλάζει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπαίνει «άγριο» χέρι στα τρόφιμα! Αλλάζει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης

👉Η αλληλέγγυα οικονομία, η οποία θα αντικαταστήσει το υπάρχον οικονομικό σύστημα θα παρέμβει και στην διατροφή.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θεωρεί σε νέο άρθρο του πως η σχέση μας με τα τρόφιμα είναι «επικίνδυνα ανισορροπημένη» και πρέπει να αλλάξει.

Προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως απαιτείται παρέμβαση στο φαγητό κάθε οικογένειας, το WEF αναφέρει: «Παράγουμε αρκετή τροφή, αλλά σχεδόν 1 στα 10 άτομα δεν έχουν ακόμα αρκετό φαγητό, ενώ 3 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να αντέξουν την υγιεινή διατροφή. Ταυτόχρονα, σπαταλάμε το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται μαζί με τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται για την παραγωγή του».

Συνεχίζει το WEF:

«Τα συστήματα τροφίμων και γεωργίας εκτείνονται πέρα ​​από τα όριά τους. Η ποσότητα υπερτερεί της ποιότητας, οδηγώντας τους αγρότες να παράγουν «monocroppings» (γεωργική πρακτική της καλλιέργειας ενός μόνο αγροτικού είδους κάθε χρόνο στην ίδια γη) σε χαμηλές τιμές, χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους που απαιτούνται για την συνεχή παραγωγή και υποβαθμίζουμε την γη, οδηγώντας σε κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα (σ.σ. αναφορά στην υποτιθέμενη υπερθέρμανση).

Ακολούθως το WEF επικαλείται τον κορωνοϊό την αφορμή για όλα όσα επιβάλλονται αδιαμαρτύρητα στους πολίτες:

«Καθώς η κρίση του κορωνοϊού ξεδιπλώθηκε, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πόσο εύθραυστα είναι τα συστήματα διατροφής μας. Είδαμε στις ειδήσεις να καταστρέφονται τα τρόφιμα, το γάλα που απορρίπτεται και τις καλλιέργειες να σαπίζουν στα χωράφια, ενώ οι καταναλωτές έβρισκαν άδεια ράφια. Οι περίπλοκες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού μας δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα στην μεταβαλλόμενη πραγματικότητα (του κορωνοϊού).


Έχουμε μια επιλογή: μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα διατροφής μας με γραμμικό, εκμεταλλευτικό και εξορυκτικό τρόπο ή μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα σύστημα που προωθεί την βιοποικιλότητα, την αναγέννηση, τα θρεπτικά τρόφιμα, την ισότητα και τους υγιείς ανθρώπους (σ.σ. Ισότητα για τα τρόφιμα!!! Η διεθνιστική Ατζέντα 2030 σε εφαρμογή).

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι σαφής. Πρέπει να επιλέξουμε να συνεργαστούμε με τον πλανήτη προς όφελος των πολλών ακολουθώντας αυτές τις παρακάτω αρχές:

1. Αναγεννητική γεωργία

Η αναγεννητική γεωργία οδηγεί σε υγιές έδαφος, ικανό να παράγει υψηλής ποιότητας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Βελτιώνει και δεν υποβαθμίζει την γη και υποστηρίζει παραγωγικές εκμεταλλεύσεις και υγιείς κοινότητες και οικονομίες. Αυτό βοηθά στη διαφύλαξη των βιοτικών πόρων των αγροτών, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε τώρα και στο μέλλον (σ.σ. Οι καλλιέργειες θα γίνονται πλέον κοινοτικά και όχι ατομικά. Θα καλλιεργούνται τα τρόφιμα που ορίζει η όποια εξουσία για το καλό του περιβάλλοντος).

2. Δημιουργήστε ισχυρότερα τοπικά και κυκλικά συστήματα τροφίμων

Η οικοδόμηση ισχυρότερων τοπικών και κυκλικών συστημάτων τροφίμων βοηθά στην διατήρηση πολύτιμων φυσικών πόρων, μετάλλων και θρεπτικών ουσιών. Οι κυκλικές αγροτικές επιχειρήσεις όχι μόνο παρέχουν εξαιρετικές περιβαλλοντικές λύσεις, αλλά δημιουργούν επίσης θέσεις εργασίας και μειώνουν την εξάρτηση των χωρών από τις εισαγωγές.

Τα λύματα, για παράδειγμα, μπορούν να υποστούν επεξεργασία για την εξαγωγή σημαντικών πεπερασμένων ορυκτών όπως τα φωσφορικά άλατα. Η απώλεια τροφίμων και τα απόβλητα μπορούν να λιπασματοποιηθούν, έτσι ώστε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά να επιστρέψουν στο έδαφος αντί να πεταχτούν. Και τα οργανικά απόβλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βιοενέργεια για την τροφοδοσία σπιτιών και αγροτικών επιχειρήσεων (σ.σ. ανακύκλωση και στην γεωργία. Φυσικά για όλα αυτά απαιτείται η κατάλληλη τεχνολογία. Θα μπορέσουν να την αποκτήσουν οι αγρότες από μόνοι τους ή θα αναλάβουν οι πολυεθνικές;;;)

3. Παγκόσμια αναγεννητική επανάσταση – Avanti popolo


Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ θα εξαρτηθούν από τους αγρότες για τροφή. Πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε τους αγρότες να να βρεθούν στην πρώτη γραμμή μιας παγκόσμιας αναγεννητικής επανάστασης, καθιστώντας τους αναπόσπαστο μέρος των συζητήσεων πολιτικής (σ.σ. Με βάση τα λεγόμενα, ένας ορισμένος αριθμός αγροτών θα κληθεί να ζητήσει επανάσταση στην γεωργία, όπως ζήτησαν επανάσταση οι προλετάριοι στην Σοβιετική Ένωση. Τι θα συμβεί μετά;;;)

4. Μετακίνηση από χαμηλό κόστος σε πραγματικό κόστος

Παραδόξως, το φτηνό φαγητό είναι ακριβό για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Μας κρατά κλειδωμένο σε ένα μη βιώσιμο σύστημα τροφίμων που κοστίζει σημαντικά ποσά χρημάτων στην παγκόσμια οικονομία. Η τρέχουσα τιμή των τροφίμων δεν λαμβάνει υπόψη τον λογαριασμό υγείας που δημιουργείται από ανθυγιεινές δίαιτες ή το κόστος της υποβάθμισης της γης και της απώλειας βιοποικιλότητας (σ.σ. Στο στόχαστρο το φθηνό φαγητό. Πώς θα τρώνε όσοι δεν έχουν πολλά λεφτά).

ΠΗΓΗ: WEFΧρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και δημόσιες πολιτικές που εκτιμούν τις θρεπτικές δίαιτες, ένα υγιές περιβάλλον και τους αγρότες που ασκούν την αναγεννητική γεωργία.

5. Προώθηση ριζικής συνεργασίας

Αν και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, τελειώνει γρήγορα ο χρόνος (σ.σ. Το αιώνιο άγχος της παγκόσμιας αρχής που ορίζει τον διεθνισμό). Πρέπει επειγόντως να καταργήσουμε τα εμπόδια που μας εμποδίζουν να αλλάξουμε τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων (σ.σ. Έρχονται άμεσα μέτρα ισοπέδωσης μαζί με τα τρόφιμα εργαστηρίου που ήδη έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως). Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή νοοτροπίας, την δοκιμή νέων πραγμάτων και την γρήγορη μάθηση.

Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να το κάνουμε τώρα. Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της συνεργασίας μεταξύ αγροτών, καταναλωτών, χρηματοδοτών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ.

Μαζί, μπορούμε να εργαστούμε για ένα σύστημα διατροφής που όχι μόνο μας τροφοδοτεί αλλά και γιορτάζει την ζωή. Θα θρέφει τους ανθρώπους (σ.σ. η παγκόσμια εξουσία), θα προσθέτει χρώμα και γεύση στα πιάτα και τους ουρανίσκους μας και, το πιο σημαντικό, θα διασφαλίζει ένα μέλλον για εμάς σε αυτόν τον πλανήτη.


Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1944,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,187,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,840,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,369,Κόσμος,9495,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,358,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2582,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2751,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Μπαίνει «άγριο» χέρι στα τρόφιμα! Αλλάζει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης
Μπαίνει «άγριο» χέρι στα τρόφιμα! Αλλάζει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης
Μπαίνει «άγριο» χέρι στα τρόφιμα! Αλλάζει ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/03/trofima1-1024x502.jpg
https://i.ytimg.com/vi/5gOui1zDwyE/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_53.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_53.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content