Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης

👉Τον τελευταίο χρόνο ζούμε κάτι πρωτόγνωρο· περιοριστήκαμε στα σπίτια μας, καταστήματα κλείνουν και η κυκλοφορία μειώνεται αισθητά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο κορονοϊός. Προσπαθούμε να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και να σωθούν ζωές.

Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι, οι φοιτητές και οι μαθητές δεν πηγαίνουν στα μαθήματά τους, τα σύνορα πολλών χωρών κλείνουν. Στην προσπάθειά μας αυτή μένουμε στο σπίτι μην έχοντας επαφή με άλλο κόσμο για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν με την οικογένειά τους και άλλοι που μένουν μόνοι τους. Είναι όμως φανερό πως έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κοινωνικής απομόνωσης. Αλλά με αυτή την απόσταση έρχονται και συναισθήματα μοναξιάς. Και γνωρίζουμε ότι η μοναξιά επιβαρύνει την ψυχική μας υγεία, μπορεί και να πυροδοτήσει συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.

Ζούσαμε ήδη μια «επιδημία μοναξιάς» πριν τον κορονοϊό, οπότε τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να προλάβουμε τα αρνητικά συναισθήματα που φέρνει η μοναξιά. Χρειάζεται να πάρουμε τον έλεγχο της κοινωνικής μας ζωής και να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε συνδεδεμένοι με τους άλλους και ότι λαμβάνουμε εκείνα τα επίπεδα ωκυτοκίνης που είναι τόσο σημαντικά για την ψυχική μας υγεία.

Το ίδιο σημαντικό είναι όμως τόσο για εκείνους που μένουν μόνοι όσο και για εκείνους που συμβιώνουν με άλλους. Μπορεί και πάλι να νιώθουμε μοναξιά, ακόμα κι αν περιτριγυριζόμαστε από πολύ κόσμο. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ικανοποιούμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες μέσω πολλών διαφορετικών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων – και όχι μόνο μέσω των ανθρώπων με τους οποίους συμβιώνουμε.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τη μοναξιά στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης

1. Μιλάμε περισσότερο στο τηλέφωνο

Είναι λίγο αυτονόητο αυτό, οπότε αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του, αλλά εδώ προτείνουμε αυτή η επικοινωνία να γίνεται με πρόγραμμα και σκοπό ώστε να μην χάσουμε την επαφή με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε τόσο ανήσυχοι για το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στην καθημερινότητα και στην οικονομία, που ξεχνάμε να μιλήσουμε ποιοτικά με τους φίλους και την οικογένειά μας.

2. Προγραμματίστε τηλε-συναντήσεις

Αν δεν μπορείτε να κάνετε παρέα δια ζώσης με τους φίλους σας, τότε κάντε το ψηφιακά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πιείτε ένα ποτό ή να δειπνήσετε ενώ είστε σε ζωντανή σύνδεση. Θα μπορούσατε ακόμα και να δείτε μαζί μια ταινία ή μια σειρά ώστε παράλληλα να σχολιάζετε. Αν είστε διστακτικοί επειδή έχετε την αίσθηση ότι δεν θα είναι το ίδιο, χρειάζεται να γνωρίζετε κάτι: όσοι έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, το κάνουν συνέχεια. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με τη φυσική παρουσία, αλλά είναι μια καλή λύση σε τέτοιες συνθήκες.

3. Αξιοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τώρα είναι η ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσετε σωστά. Δεν χρειάζεται να μιλάτε σε αυτά μόνο για τον κορονοϊό ή για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Αντιθέτως, γίνετε μέλη σε ομάδες που ασχολούνται με τα χόμπι που σας αρέσουν ή με πιο διασκεδαστικά θέματα της καθημερινότητας και αλληλεπιδράστε σε αυτά. Μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε και τις δικές σας ομάδες και κοινότητες.

4. Αλληλογραφήστε με φίλο/φίλη σας

Το άγχος και ορισμένες φορές και ο πανικός μας καταβάλλουν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Ξεχνάμε πώς είναι να είμαστε δημιουργικοί. Μπορείτε όμως να παλέψετε ενάντια σε αυτό τον φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων. Οργανώστε ένα project με έναν φίλο, όπου στο τέλος της ημέρας θα μοιράζεστε μαζί του μέσω email κάτι ενδιαφέρον που διαβάσατε, είδατε, μάθατε, γράψατε, ζωγραφίσατε. Εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο προς όφελός σας.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης
Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης
Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά στον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης
https://www.healthweb.gr/wp-content/uploads/2020/11/depression.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_39.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_39.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content