Αν δεν θα είχες σπαταλήσει τόσο χρόνο και ενέργεια σε λάθος επιλογές...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αν δεν θα είχες σπαταλήσει τόσο χρόνο και ενέργεια σε λάθος επιλογές...

👉Αν όλα αυτά τα ήξερες πολλά χρόνια πριν, δεν θα είχες σπαταλήσει τόσο χρόνο και ενέργεια σε λάθος επιλογές.

1.Να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις

Έχω δουλέψει με εκατοντάδες ενήλικες σε όλο τον κόσμο που τους συμπεριφέρονταν άσχημα και τους χειραγωγούσαν συναισθηματικά όταν ήταν παιδιά. Όταν συμβαίνει αυτό κατά την παιδική σου ηλικία, η ανάπτυξή σου επηρεάζεται και είναι πολύ δύσκολο για εσένα να καλλιεργήσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Δεν ζεις την δική σου ζωή, αλλά εκείνη που θέλουν οι άλλοι για εσένα και δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Πρέπει να βρεις το θάρρος και να αποφασίσεις το ποιος θέλεις να είσαι και το τι θέλεις να κάνεις, πριν είναι πολύ αργά. Είναι ώρα να σταματήσεις να ανέχεσαι ότι σε ενοχλεί. Πάρε σήμερα την απόφαση να γίνεις το άτομο, για το οποίο θα είσαι περήφανος. Σκέψου όλα εκείνα για τα οποία θέλεις να αγωνιστείς, ξεκινώντας από σήμερα.

2.Μην κάνεις ποτέ συμβιβασμούς που αφορούν στην ψυχή σου

Ίσως υπάρχουν κάποια μικρά και απλά πράγματα για τα οποία μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά στην ψυχική σου υγεία. Γι’ αυτό μην σταματάς να καλλιεργείς την πνευματική σου ευεξία και μην ξεχνάς τις αξίες σου.

Αυτά που έχουν σημασία είναι η αλήθεια, η διαφάνεια, η συμπόνοια, η δύναμη και η εντιμότητα. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να εκφράζω ελεύθερα τίποτα από όλα αυτά. Συνειδητοποίησα όμως ότι αν δεν υπάρχουν όλα αυτά στη δουλειά ή τις σχέσεις μου, νιώθω να μαραζώνω και αισθάνομαι ότι αποτυγχάνω. Τώρα όμως ξέρω τι χρειάζεται για να φροντίζω την ψυχή μου και δεν θα κάνω ποτέ ξανά συμβιβασμό. Εσύ; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις ζωντανό το πνεύμα σου;

3.Χρησιμοποίησε τη λογική και τη διορατικότητά σου, όταν αποφασίζεις ποιον θα αγαπήσεις και θα εμπιστευτείς

Τα άτομα με τα οποία έχεις οποιοδήποτε είδος σχέσης, είτε πρόκειται για γάμο, είτε για φιλία, είτε για επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες, θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σου και την ζωή σου γενικά. Αντιμετώπισε λοιπόν τους αρνητικούς ανθρώπους και μην αφήνεις στη ζωή σου άτομα που θα σε βλάπτουν, σε μειώνουν και σε κακομεταχείζονται. Να είσαι πολύ προσεκτικός όταν αποφασίζεις ποιον θα εμπιστευτείς. Και αν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη σου και τον σεβασμό σου, απομάκρυνέ τον από τη ζωή σου. Για σκέψου λοιπόν, υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που πρέπει να τον βγάλεις από αυτήν;

4.Μην περιμένεις ούτε ένα λεπτό ακόμα για να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου

Για πολλά χρόνια, δεν με θεωρούσα δημιουργική και πίστευα ότι άλλα άτομα στην οικογένεια και την ζωή μου ήταν δημιουργικά. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το λάθος μου ήταν ότι δεν είχα επιτρέψει στον εαυτό μου να δει τι υπάρχει μέσα μου. Ή για να το θέσω πιο σωστά δεν άφηνα να βγουν στην επιφάνεια οι δημιουργικές μου ικανότητες και φυσικά δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο πολύτιμες ήταν. Όταν όμως άρχισα να τις φροντίζω, ο κόσμος άλλαξε σε μία νύχτα! Ακόμα και η δουλειά μου έγινε το μέσο με το οποίο μπορούσα επιτέλους να τις εκφράσω.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις επάγγελμα για να καλλιεργήσεις την δημιουργικότητά σου. Κάνε αυτό που είσαι ικανός να κάνεις. Απλά σκέψου πώς μπορείς να γίνεις δημιουργικός σήμερα;

5.Ζήτα βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι

Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου, βρες τους βοηθούς γύρω σου. Μην περιμένεις. Απευθύνσου σε ένα φίλο σου ή σε κάποιον που σε εκτιμά, σε σέβεται και μοιράζεται μαζί σου το όραμά σου. Μπορεί να μην έχεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, αλλά με την κατάλληλη βοήθεια θα τα καταφέρεις. Επομένως σκέψου, τι είδους βοήθεια μπορείς να ζητήσεις αυτή τη στιγμή για να πας εκεί που πραγματικά θέλεις;

6.Μην κάνεις κακό στον εαυτό σου

Για πολλά χρόνια έμενα κολλημένη σε καταστάσεις που δεν μου έκαναν καλό, είτε ήταν δουλειές είτε σχέσεις, γιατί δεν ήθελα να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα, ότι δηλαδή χρειαζόταν να αλλάξω δραστικά την ζωή μου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμουν τον κόσμο, αν ήθελα να είμαι ευτυχισμένη.

Έκανα κακό στον εαυτό μου αντί να αλλάξω κάτι ή να κάνω μικρά βήματα που θα με βοηθούσαν να βγω από λανθασμένες καταστάσεις. Μην κάνεις το ίδιο κι εσύ. Άλλαξε ό,τι δεν σου ταιριάζει. Κάνε μικρά βήματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μία αλλαγή στην ζωή σου και ξεκίνησε από σήμερα κιόλας, αρκεί να σκεφτείς με ποιον τρόπο βλάπτεις τον εαυτό σου.

7.Βελτίωσε τη σχέση σου με τα χρήματα

Κοιτάζοντας πίσω, διαπιστώνω σήμερα πως έχω αναπτύξει κάποιες πολύ αρνητικές σκέψεις για τα χρήματα. Και σε αυτό φταίνε όλα όσα έμαθα να πιστεύω για αυτά, από όταν ήμουν παιδί. Το χειρότερο ήταν ότι σκεφτόμουν πως για να βγάλω πολλά χρήματα, θα έπρεπε να κάνω κάτι ανήθικο, να μισώ ό,τι κάνω και ό,τι κάνουν οι άλλοι και να συμβιβάζομαι για το ποια πραγματικά ήμουνα.

Όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις θα ελέγχουν την σχέση σου με τα χρήματα, εκτός αν την επαναπροσδιορίσεις. Γύρισε πίσω στην παιδική σου ηλικία και ρώτησε τον εαυτό σου “τι μου έμαθε η οικογένειά μου σχετικά με το πώς να αντιμετωπίζω τα χρήματα;

Με δύναμη ή αδυναμία, μυστικοπάθεια ή δεκτικότητα, θάρρος ή φόβο, αγάπη ή μίσος, κακιά ή χαρά; Ποιος έλεγχε τα χρήματα στην οικογένεια και ποιος όχι”; Θα διαπιστώσεις πως όλα όσα έχεις μάθει για τα χρήματα ως παιδί, σε επηρεάζουν ακόμα και σήμερα και σε εμποδίζουν να τα δεις σαν κάτι θετικό. Πώς αντιμετώπιζες τα χρήματα ως παιδί και πώς σε εμποδίζει αυτό από το να έχεις μία υγιή σχέση με αυτά;

8.Μη σπαταλάς τον χρόνο σου στα πρέπει

Υπάρχουν τόσα πολλά πρέπει – τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να είμαστε και πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Όλα αυτά αποτελούσαν περιορισμούς, τόσο επαγγελματικά μου όσο και τα προσωπικά μου. Συνειδητοποίησα πως μεγάλωσα κάνοντας πάντα αυτό που ήθελαν οι άλλοι από εμένα. Γιατί; Για να τους κάνω υπερήφανους ή για να νιώσω ότι με αγαπούν και με αποδέχονται.

Με το να υποκύπτω στα πρέπει της ζωής μου, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των άλλων για το πώς έπρεπε να ζω και να συμπεριφέρομαι, συνειδητοποίησα ότι δεν οδηγούμαι στην ευτυχία.

Γι’ αυτό σταμάτησε να καταπιέζεσαι και άρχισε να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Όχι αυτό που πρέπει.

9.Άφησε τον πόνο, το θυμό και την κακία


Έχω βιώσει πολύ πόνο, θυμό, απογοήτευση, κακία και σύγχυση σε όλη μου την ζωή. Από σχέσεις που με διέλυσαν και δουλειές που με εξουθένωσαν, μέχρι συναδέλφους που με πρόδωσαν. Έχω νιώσει μεγάλη απογοόητευση. Και ξέρω ότι έχεις νιώσει κι εσύ. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες που μπορούν να σε κάνουν να λυγίσεις.

Αλλά την ίδια στιγμή είναι πολύ όμορφη, λαμπερή, αστραφτερή και μπορεί να σε γεμίσει ευγνωμοσύνη. Έμαθα ότι είναι θέμα επιλογής – είτε θα επιλέξεις τον πόνο και το θυμό, είτε θα βρεις έναν τρόπο να τους θεραπεύσεις και να τους απελευθερώσεις.

Έμαθα ότι αν κρατάς τον πόνο και το θυμό σου, χάνεις όλο το νόημα της ζωής. Δεν ήρθαμε στη ζωή για να την σπαταλήσουμε με οργή και απογοήτευση. Ήρθαμε να μάθουμε, να ωριμάσουμε και να ευημερήσουμε.

Είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν θα παραμείνεις κολλημένος στο μίσος ή θα βρεις έναν τρόπο να συγχωρέσεις, να ξεχάσεις και να φτιάξεις μία ζωή γεμάτη νόημα.

Της Kathy Caprino,
σύμβουλος επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης
Το διάβασα στο thriveglobal.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1972,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,135,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,156,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1141,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,147,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,446,Κόσμος,9596,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,413,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6828,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1117,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2705,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,37,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2768,GP - info,5,voice healing therapy,38,
ltr
item
Ploumistos.com: Αν δεν θα είχες σπαταλήσει τόσο χρόνο και ενέργεια σε λάθος επιλογές...
Αν δεν θα είχες σπαταλήσει τόσο χρόνο και ενέργεια σε λάθος επιλογές...
Αν δεν θα είχες σπαταλήσει τόσο χρόνο και ενέργεια σε λάθος επιλογές...
https://www.maxmag.gr/wp-content/uploads/2019/09/woman-3478437_960_720.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_3.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_3.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content