Η απαγόρευση συναθροίσεων προκαλεί αντιδράσεις και συγκρούσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

👉Φωτιά σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, βάζει η πρωινή και ξαφνική απόφαση του Αρχηγού

👉Φωτιά σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, βάζει η πρωινή και ξαφνική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή δικαιολογείται –και προφανώς έγινε μετά και από εισήγηση των ειδικών- για λόγους δημοσίου συμφέροντος που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό.

Αν και αυτή είναι η επίσημη θέση, ουσιαστικά η απαγόρευση αφορά τις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη από φοιτητικούς συλλόγους, κι όχι μόνο, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Λίγη ώρα μετά την έκδοση της απόφασης από την Αστυνομία, ήρθαν και οι αναμενόμενες διευκρινίσεις καθώς ξεκίνησε από το πρωί μια έντονη φημολογία σχετικά με το τι εννοούν όταν μιλούν για «δημόσιες συναθροίσεις».

Όπως τόνιζαν πηγές της Αστυνομίας, η Απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ. Πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη Απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι (100) άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Σβήνει ή ανάβει φωτιά;

Με τη διευκρίνιση αυτή επιχειρήθηκε να σβήσει μια φωτιά που αφορούσε την κίνηση στα καταστήματα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει σκηνικό σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης.

Όταν όλοι είδαν τις εικόνες μεγάλου συνωστισμού στην οδό Ερμού και άλλους εμπορικούς δρόμους, όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι ταυτόχρονα, εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις με πολιτικό χαρακτήρα (συλλαλητήρια), αλλά δεν θα απαγορευτεί η μαζική μεταφορά κόσμου στα εμπορικά καταστήματα.

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν αφορά τα ψώνια αυτή η απόφαση, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα και για την ΕΛ.ΑΣ. και για την κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι πώς θα δικαιολογηθεί το «μπλόκο» στα φοιτητικά συλλαλητήρια ή σε συγκεντρώσεις κομμάτων την Πέμπτη, με άνω των 100 ατόμων, όταν την ίδια στιγμή θα υπάρχουν ουρές έξω από εμπορικά.

Η αντιπολίτευση και άλλοι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και φοιτητικές οργανώσεις, αναμένεται να αντιδράσουν έντονα σε αυτή την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την «φωτογραφική» ενόψει των κινητοποιήσεων της Πέμπτης.

Και φυσικά δεν αποκλείεται να δούμε εικόνες σαν κι αυτές στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο ή για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δηλαδή να υπάρξουν δημόσιες συναθροίσεις, να επιχειρηθούν και πορείες οι οποίες επί της ουσίας θα «σπάσουν» αυτή την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όμως, από την άλλη είναι δεδομένο ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κατηγορήσουν την κυβέρνηση για αυταρχικά μέτρα και για «πρόβα» απαγόρευσης διαδηλώσεων με πρόσχημα τα μέτρα κατά του κοροναϊού. Τα επιχειρήματά τους θα κινηθούν στο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την κίνηση στους δρόμους και στα καταστήματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται εκατοντάδες πολίτες θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Γιατί να επιτρέπεται ο συνωστισμός εκατοντάδων έξω από εμπορικές αλυσίδες, και θα απαγορευτεί ένα φοιτητικό συλλαλητήριο; Και γιατί δεν υπάρχει εδώ και μήνες πρόβλεψη για το στρίμωγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά για ακόμη μια φορά στοχοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες και οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης;»

Τι θα γίνει την Πέμπτη;

Αυτό τονίζουν πηγές της αντιπολίτευσης και σίγουρα η ημέρα θα είναι έντονα πολιτικά φορτισμένη ενώ εκφράζονται φόβοι και για το τι θα συμβεί την Πέμπτη αν αποφασιστούν συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση.

Επίσης, τονίζουν ότι ακόμη κι αν το μπλόκο στις δημόσιες συναθροίσεις πετύχει μεθαύριο, τι θα συμβεί αν οργανωθούν συγκεντρώσεις την επόμενη Πέμπτη. Θα υπάρξει νέα απαγόρευση; Και θα εκδίδονται συνεχώς αποφάσεις της Αστυνομίας για απαγορεύσεις συγκεντρώσεων;

Γι’ αυτό ήδη γίνεται λόγος για αυταρχικό μέτρο που στόχο έχει να εμποδίσει την εκδήλωση αντιδράσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Ένα νομοσχέδιο που έτσι κι αλλιώς έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως σε ό,τι αφορά την «πανεπιστημιακή αστυνομία».

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι επίσης ότι μέχρι σήμερα υπάρχει απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους και πλέον θα επιτρέπεται για… 99 άτομα.

Από εδώ και στο εξής αναμένεται να υπάρξει κόντρα κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης γι’ αυτήν την ξαφνική, πρωινή απόφαση που είχε και διευκρινίσεις καθώς αρχικά προκάλεσε πολλά ερωτήματα.

Η εξήγηση ότι δεν αφορά προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, αλλά μέχρι 100 άτομα μπορεί να επιτρέπει εκδηλώσεις την Πέμπτη, αλλά είναι αδύνατον να υπάρξουν «γκρουπ» των 100 ατόμων ξεχωριστά που θα κάνουν διαδήλωση.

Επομένως, η Πέμπτη θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη καθώς εκτιμάται ότι πολλοί που βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση θα «πατήσουν» πάνω σ’ αυτή την απόφαση για οξύτατη αντιπολιτευτική ρητορική.

Αν και όλοι αναγνωρίζουν ότι δυναμώνουν οι φόβοι για έκρηξη των κρουσμάτων του κοροναϊού, από την άλλη ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για αποφάσεις που λαμβάνει. Οπως π.χ. για όσα γίνονται στα εμπορικά καταστήματα ή στα Μέσα Μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται με την απόφαση για την απαγόρευση συγκεντρώσεων:

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Το διάβασα στο in.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Η απαγόρευση συναθροίσεων προκαλεί αντιδράσεις και συγκρούσεις
Η απαγόρευση συναθροίσεων προκαλεί αντιδράσεις και συγκρούσεις
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/01/apagoreusi_sinathriseon_elas.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_338.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_338.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content