Σχέδιο Ερντογάν για να αποκόψει τη συνέχεια της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ

Σχέδιο Ερντογάν για να αποκόψει τη συνέχεια της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ

👉Προαποφασιμένο σχέδιο η ανακοπή της συνέχειας των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου; - Ειδική ανάλυση

Μήπως τελικά δεν προμηθευόμαστε τις γαλλικές φρεγάτες με τους πυραύλους cruise SCALP Naval που έχουν βεληνεκές 1000 χιλιόμετρα, αφού είναι προαποφασισμένη η ΑΟΖ που θα πάρει η Τουρκία στη ΝΑ Μεσόγειο, και η οποία θα αποκόπτει και θα διαχωρίζει τη συνέχεια των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η γαλλική NAVAL GROUP κατέθεσε νέα πρόταση στο ΠΝ για την προμήθεια 4 νέων φρεγατών FDI Belh@rra με δυνατότητα ναυπήγησής τους στην Ελλάδα, χωρίς όμως τους πυραύλους cruise SCALP Naval που έχουν βεληνεκές 1000 χιλιόμετρα.

Εφόσον η Ελλάδα έπαιρνε τις παραπάνω φρεγάτες πλήρως εξοπλισμένες με τους πυραύλους cruise SCALP Naval θα είχε τη δυνατότητα αφενός προβολής ισχύος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, υλοποιώντας το «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα» Ελλάδας-Κύπρου, καθώς και της προσβολής στρατηγικών στόχων σε πολύ μεγάλο βάθος στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η Τουρκία εσχάτως παρενέβη δραστικά στις εκλογές του ψευδοκράτους με αποτέλεσμα τη νίκη του ανθρώπου του Ερντογάν του σκληροπυρηνικού Τατάρ, ο οποίος είναι υπέρ της λύσης των δύο κρατών, αυτών του Ελληνοκυπριακού και Τουρκοκυπριακού κράτους αντίστοιχα.

Στόχος της Τουρκίας είναι κατά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η κατάργηση στην πράξη της Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος και ο διαμοιρασμός των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη βάση των δύο κρατών.

Στο άρθρο με τίτλο «Οι στόχοι της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο: Σχέδιο αποκοπής της Κύπρου από την Ελλάδα» στις 4/11/2020 έγραφα χαρακτηριστικά:

Η Τουρκία επιχειρεί να αποκόψει τη συνέχεια Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ

Επανέρχομαι στο γεγονός ότι η Τουρκία θα θελήσει μέσω της οριοθέτησης της ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας μαζί μας στη ΝΑ Μεσόγειο, να διασπάσει τη συνέχεια της Ελληνικής με την Κυπριακή ΑΟΖ, βάζοντας την τουρκική ΑΟΖ μεταξύ τους προκειμένου να τις διαχωρίσει.

Η Ελληνική με την Κυπριακή ΑΟΖ γειτνιάζουν λόγω του συμπλέγματος των νήσων του Καστελόριζου.
Με μειωμένη επήρεια του Καστελόριζου στην χάραξη της ΑΟΖ μας με την Τουρκία, η Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ δεν θα γειτνιάζουν, αφού θα υπάρχει μεταξύ τους η Τουρκική ΑΟΖ.

Έτσι θα διακόπτεται και η θαλάσσια συνέχεια Ελλάδας και Κύπρου και συνεπώς το «Ενιαίο αμυντικό δόγμα» δεν θα υφίσταται, αλλά θα μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Παράλληλα θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου.

Ουσιαστικά θα μιλάμε για οριστική αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα

Αυτό θα ήταν απαράδεκτο και θα πρέπει να αποτελέσει όντως «κόκκινη γραμμή» για Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτόν τον ρόλο της εγγυήτριας δύναμης της Κύπρου, τον προτάσσει η Τουρκία συνεχώς προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που πράττει στο όνομα των τουρκοκυπρίων.

Οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο

Ας δούμε τώρα τις δύο πρόσφατες συμφωνίες μας με Ιταλία και Αίγυπτο αναφορικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ μας μαζί τους

Παρακολουθώντας τις λεπτομέρειες των δύο συμφωνιών μας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μας με Ιταλία και Αίγυπτο, διαπιστώνουμε κάτι κοινό.

Και στις δύο περιπτώσεις η ΑΟΖ καθορίστηκε με συντεταγμένες όπως ακριβώς προβλέπεται στο κυρίως κείμενο, πλην όμως υπάρχει ένα «παράθυρο» το οποίο ουσιαστικά καταργεί την οριοθέτηση με την αυστηρή έννοια της. Και εξηγώ:

Στην μεν περίπτωση οριοθέτησης της ΑΟΖ μας με την Ιταλία, δίνεται η δυνατότητα αλίευσης στα ιταλικά αλιευτικά σκάφη σε μερικά σημεία εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Συνεπώς ναι μεν η ΑΟΖ μας έχει καθορισμένα όρια, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει σε κάποια σημεία αυτά που γράφονται στη συνθήκη, αφού επιτρέπει την οικονομική εκμετάλλευση των Ιταλών εντός της ΑΟΖ μας.

Στην περίπτωση οριοθέτησης της ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο, στο άρθρο 2 της «Συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των 2 κρατών» αναγράφεται:

«Σε περίπτωση που υπάρχουν φυσικοί πόροι, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης υδρογονανθράκων, οι οποίοι εκτείνονται από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός Μέρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του άλλου Μέρους, τα δύο Μέρη θα συνεργαστούν προκειμένου να επιτύχουν συμφωνία ως προς τους τρόπους εκμετάλλευσης αυτών των πόρων.

Δηλαδή ναι μεν η ΑΟΖ μας έχει καθορισμένα όρια, αλλά προκειμένου για λεκάνη υδρογονανθράκων που θα υπάρχει στη δική μας ΑΟΖ θα έχει λόγο για τον τρόπο εκμετάλλευσης της και συνεπώς οικονομικό όφελος και η Αίγυπτος.

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου και της οριοθέτησής της με την Τουρκία, το οποίο αποτελεί και την «καυτή πατάτα»

Έχοντας ως δεδομένη την ανάλυση των δύο ανωτέρω συμφωνιών μας με Ιταλία και Αίγυπτο, θα μπορούσαμε να προβούμε σε οριοθέτηση της ΑΟΖ μας με την Τουρκία, με τον όρο ότι σε περίπτωση ανεύρεσης υδρογονανθράκων προς εκμετάλλευση στην ΑΟΖ του ενός εκ των δύο, τότε να υπάρχει πρόβλεψη ότι τα δύο κράτη θα συνεργαστούν, προκειμένου να επιτύχουν συμφωνία ως προς τους τρόπους εκμετάλλευσης αυτών των πόρων και συνεπώς να έχει η Τουρκία οικονομικό όφελος, κατά τα πρότυπα του άρθρο 2 της Συμφωνίας μας με την Αίγυπτο που αναλύσαμε παραπάνω;

Αυτό είναι ή δεν είναι η επιτομή του win-win των ΗΠΑ ή το kazan-kazan των Τούρκων; Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε την υποστήριξη της Γερμανίας, της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ.

Επίσης η μερική επήρεια των νησιών μας στη χάραξη της ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο, την οποία και αποδεχθήκαμε, υπογράφοντας τη Συμφωνία μαζί της, αποτελεί ή όχι ισχυρό όπλο και παρακαταθήκη για την Τουρκία, ακόμη και στην πολύ απίθανη για εμένα περίπτωση που η Τουρκία δεχθεί να πάει στη Χάγη προκειμένου να επιλύσει την διαφορά που έχουμε για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα;

Μήπως τελικά δεν προμηθευόμαστε τις γαλλικές φρεγάτες με τους πυραύλους cruise SCALP Naval που έχουν βεληνεκές 1000 χιλιόμετρα, αφού είναι προαποφασισμένη η ΑΟΖ που θα πάρει η Τουρκία στη ΝΑ Μεσόγειο, και η οποία θα αποκόπτει και θα διαχωρίζει τη συνέχεια των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου;

Ο χρόνος είναι εκείνος που θα αποδείξει αν οι παραπάνω συνειρμοί ευσταθούν, γεγονός το οποίο όλοι απευχόμαστε.
 

Το διάβασα στο pentapostagma.gr
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9746,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,455,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Σχέδιο Ερντογάν για να αποκόψει τη συνέχεια της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ
Σχέδιο Ερντογάν για να αποκόψει τη συνέχεια της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ
Σχέδιο Ερντογάν για να αποκόψει τη συνέχεια της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-11/ellas.jpg?itok=KxKeaXhP
https://i.ytimg.com/vi/ba_m2kZLncA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_626.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_626.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content