Τολμάμε να αγαπήσουμε και να συνδεθούμε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τολμάμε να αγαπήσουμε και να συνδεθούμε;

👉Η αγάπη είναι παράγοντας συναισθηματικής ευεξίας. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι η ανιδιοτελής αγάπη είναι πηγή ψυχικής ενδυνάμωσης και ώθησης επίτευξης των ονείρων και των στόχων που εμφωλεύουν στην καρδιά μας.

Η τριγωνική θεωρία του Sternberg για την αγάπη

Η αγάπη ορίζεται ως ένα συναίσθημα δυνατής στοργής και δεσίματος. Σύμφωνα με την θεωρία του Sternberg η αγάπη αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: την κοντινότητα, το πάθος και τη δέσμευση.

Η αγάπη αποτελεί ταυτόχρονα τόλμημα και χρειάζεται να είμαστε συναισθηματικά διαθέσιμοι για να μπορούμε να βιώσουμε αυτό το υπέροχο συναίσθημα.

Η συναισθηματική εγγύτητα μας φέρνει αντιμέτωπους με ασυνείδητους φόβους και τραύματα τα οποία μπορεί να έχουμε βιώσει κατά την διάρκεια τόσο της παιδικής μας ηλικίας όσο και τις ενήλικες. Οι περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται πως επιδιώκουν να δημιουργήσουν αληθινές σχέσεις γεμάτες από αποδοχή και στοργή, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο για τους ίδιους χαρακτηρίζεται ως δυσεύρετο.
Ο παράγοντας που μας εμποδίζει να αγγίξουμε την αγάπη

Το μόνο εμπόδιο που χρειάζεται να καταρρίψουμε για να μπορέσουμε αληθινά να χαρούμε αυτό το μοναδικό συναίσθημα είναι η δυσπιστία, η οποία έχει υφάνει τον ιστό της μέσα μας αδιόρατα μεν αλλά πολύ δυνατά. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται να θεραπεύσουμε το κομμάτι του εαυτού μας που μπλοκάρει την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης τόσο προς τον ίδιο μας τον εαυτό όσο και στους ανθρώπους γύρω μας.

Για να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν χρειάζεται προηγουμένως να αποδεχτούμε αληθινά και πραγματικά τον ίδιο μας τον εαυτό δίχως να αυτομαστιγωνόμαστε και να κατηγορούμε τον εαυτό μας για τα στοιχεία, τα οποία δεν μας αρέσουν σε εμάς.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι είμαστε μία οντότητα, η οποία απαρτίζεται τόσο από προτερήματα, ταλέντα, χαρίσματα όσο και από ορισμένα στοιχεία, τα οποία χρειάζονται αγώνα για να μπορέσουν να βελτιωθούν.

Όσο εμείς δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας ουσιαστικά μπλοκάρουμε και παγώνουμε την ίδια μας τη ζωή και ας μην το συνειδητοποιούμε.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε αληθινά στις δυνατότητές μας και κατ’ επέκταση δεν μπορούμε να πιστέψουμε ούτε και στις αγνές και καλοσυνάτες προθέσεις των ανθρώπων που μας πλησιάζουν.

Μοναξιά

Η πλειονότητα των ανθρώπων γύρω μας παραπονιούνται ότι αισθάνονται μοναξιά την ίδια στιγμή που οι ίδιοι αδυνατούν να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν πραγματικά με τον περίγυρό τους. Αυτό το οποίο δεν τους επιτρέπει να δουν τον αληθινό λόγο της βίωσης του αισθήματος της μοναξιάς είναι η συναισθηματική απομόνωση.

Απομονώνομαι σημαίνει αποκόβομαι από τον δικό μου συναισθηματικό κόσμο όσο και από τα συναισθήματα των άλλων. Για να αγαπήσουμε αληθινά χρειάζεται να τολμήσουμε.

Φόβος εμπιστοσύνης

Η Αγάπη θέλει αρετή τόλμη και θάρρος. Αντίπαλος εχθρός της αγάπης είναι η δειλία αλλά κι ο φόβος. Φοβάμαι να εμπιστευτώ σημαίνει ουσιαστικά φοβάμαι να συνδεθώ αληθινά και να αγαπήσω. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η αγάπη δεν σχετίζεται με την ανταποδοτικότητα δεν περιμένουμε δηλαδή να μας αγαπήσουν για να αγαπήσουμε οι ίδιοι.

Ξεκινάμε με αγαθή πρόθεση να συνδεθούμε με ενσυναίσθηση με τον άνθρωπο κοντά μας, να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας, να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο. Να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να εκδηλωθεί δίχως να πιεζόμαστε να δείξουμε έναν τέλειο εαυτό και μία τέλεια προσωπικότητα.

Ανασφάλεια και τελειότητα

Η τελειότητα είναι ταυτόχρονα κίνδυνος συνάμα και ουτοπία.

Το να αγωνίζομαι να δείξω ότι είμαι τέλεια σημαίνει ουσιαστικά ότι αισθάνομαι ανασφάλεια για αυτό που πραγματικά είμαι.

Δεν τολμώ να δείξω αυτό που πραγματικά αισθάνομαι και προσπαθώ να προσαρμοστώ σε αυτό το οποίο μου δείχνει ο άλλος για να κερδίσω την συμπάθεια, την εύνοια ή και την αποδοχή του. Και εν τέλει την αγάπη του. Ο,τιδήποτε είναι ψεύτικο όμως είναι και εφήμερο.
Επένδυση στην αυθεντική επικοινωνία

Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα ο αληθινός μου εαυτός, ο οποίος καταπιέζεται και δεν του επιτρέπω να εκδηλωθεί θα μου δημιουργήσει μία αρνητική συναισθηματική κατάσταση η οποία δε θα μου επιτρέψει να χαρώ πραγματικά την επικοινωνία.

Σε μία εποχή που τα πάντα γίνονται γρήγορα και εύκολα η αληθινή επικοινωνία που οδηγεί στην πραγματική αγάπη χρειάζεται χρόνο, υπομονή αλλά και χαρούμενη διάθεση.

Δεν γίνεται να συνδεθούμε αμέσως με έναν άνθρωπο εάν πρώτα δεν επενδύσουμε σε αυτή την επικοινωνία και δεν φροντίσουμε να την χτίσουμε βήμα-βήμα σταδιακά. Ο,τιδήποτε χτίζεται αργά μεν αλλά σταθερά έχει και περισσότερο μόνιμα αποτελέσματα.

Χρειάζεται να εξασκηθούμε στην ενεργητική ακρόαση να προσπαθήσουμε να ακούσουμε τι πραγματικά έχει να μας πει ο άλλος, χωρίς να προτρέχουμε και να μιλάμε δίχως να επιτρέπουμε στον άλλον να επικοινωνήσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του. Η αγάπη χρειάζεται δουλειά. Δεν χρειάζεται να μας φοβίζει το να δουλέψουμε τις οικογενειακές, κοινωνικές ,φιλικές ή συντροφικές σχέσεις γιατί αυτό μας οδηγεί και στην αληθινή ανακάλυψη του εαυτού μας.

Από τη μοναξιά στην αγάπη

Η μοναξιά χαρακτηρίζεται από περιχαράκωση. Ας φανταστούμε ένα κάστρο το οποίο παραμένει ερμητικά κλειστό. Σε αυτό το κάστρο κανείς δεν μπορεί να μπει και οι κάτοικοι του παρατηρούν τη φύση και τους ανθρώπους μέσα από τα παράθυρα του κάστρου αυτού. Σκεπτόμαστε λοιπόν ότι δημιουργούν μία ιδεατή εικόνα του κόσμου γύρω τους, η οποία δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

Για να μπορέσουν να ανακαλύψουν αληθινά τον κόσμο που τους περιβάλλει χρειάζεται οι ίδιοι να κάνουν το βήμα να εγκαταλείψουν το κάστρο και να βγουν στην έξω ζωή. Αυτή είναι και η αλληγορία του τολμήματος της αγάπης.

Για να μπορέσουμε να βιώσουμε την αγάπη χρειάζεται να βγούμε από το κάστρο της μοναξιάς, της ζήλιας, του φόβου το οποίο μας πνίγει και να τρέξουμε προς την αληθινή ζωή έχοντας σαν εφόδια την ενσυναίσθηση, την ενεργητική ακρόαση και την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων.

Χρειάζεται να μπορούμε να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους γύρω μας και όχι να δηλητηριάζουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα από αρνητικές σκέψεις, αμφιβολίες και απορριπτικά συναισθήματα.

Για να μπορέσουμε όμως να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε πρώτα τον εαυτό μας, και ασφαλής πλοηγός σε αυτό είναι η δική μας ψυχική και συναισθηματική ενδυνάμωση. Εκείνος ο οποίος μπορεί να αγαπήσει αληθινά, αυτός που τολμά να δίνει χωρίς να περιμένει να λάβει. Δεν γνωρίζουμε την ανταπόκριση των συναισθημάτων μας αλλά τη χαρά να τολμάμε να τα επικοινωνήσουμε.

Συναισθηματική απορροή

Η αγάπη χαρακτηρίζεται από Ελευθερία.

Τολμώ να ανοίξω την καρδιά μου, να ανοίξω το συναισθηματικό μου κόσμο σημαίνει ουσιαστικά τολμώ να ζήσω όντας παρόν στην ίδια μου τη ζωή. Αρκετοί άνθρωποι ζουν μία ζωή που χαρακτηρίζεται από συναισθηματική απορροή.

Τι σημαίνει όμως συναισθηματική απορροή;

Σημαίνει ότι προχωρώ στη ζωή μου αλλά αισθάνομαι μέσα μου έλλειψη θετικών συναισθημάτων και χαράς. Δεν μπορούν δηλαδή να απολαύσουν τη ζωή ως ένα δώρο Θεού το οποίο ήρθε να μας δώσει συναισθηματική πληρότητα και ευεξία.

Η μοναξιά στην ουσία είναι η δική μας απομόνωση και περιχαράκωση. Μόλις τολμήσουμε να βγούμε από το κάστρο του ιδανικού κόσμου που έχουμε δημιουργήσει τότε οι αληθινές σχέσεις θα μας συναντήσουν από μόνες τους.

Και αυτό γιατί θα είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε με αυθεντικότητα και να επιλέξουμε τον άνθρωπο που πραγματικά ταιριάζει σε εμάς και μας εκφράζει. Η αγάπη είναι τέχνη και χρειάζεται να ενδυναμώσουμε την ψυχή μας στο να μπορούμε να να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους ανθρώπους γύρω μας αυτό το πολύτιμο δώρο. Η αγάπη στην απλότητα της είναι μεγαλειώδης.

Έχει την δύναμη να μας αναγεννήσει και να μας οδηγήσει στον ήλιο που θα ζεστάνει την ψυχή μας και θα μας γεμίσει χαρά, πληρότητα και ευτυχία.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου
Ολυμπία Μαρία Ποντίκη
Νομικός, Σύμβουλος Γάμου και Οικογένειας, Life and Business Coaching, Mcs Ποιμαντική Ψυχολογία.
Το διάβασα στο psychology.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Τολμάμε να αγαπήσουμε και να συνδεθούμε;
Τολμάμε να αγαπήσουμε και να συνδεθούμε;
Τολμάμε να αγαπήσουμε και να συνδεθούμε;
https://www.psychology.gr/images/stories/photo_articles7/couple.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_546.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_546.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content