«Γιγάντια κοιμισμένα» κοιτάσματα μεθανίου στην Αρκτική προκαλούν έντονη ανησυχία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Γιγάντια κοιμισμένα» κοιτάσματα μεθανίου στην Αρκτική προκαλούν έντονη ανησυχία

👉Υψηλά επίπεδα του ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου έχουν εντοπιστεί σε βάθος ...350 μέτρων της Θάλασσας Λάπτεφ κοντά στη Ρωσία, εγείροντας ανησυχία στους ερευνητές πως μπορεί να πυροδοτήθηκε μια νέα κλιματική αλληλεπίδραση η οποία θα επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη. 

 Τα ιζήματα στην Αρκτική περιέχουν μεγάλη ποσότητα παγωμένου μεθανίου και άλλων αερίων. Το μεθάνιο έχει θερμαντική επίδραση 80 φορές ισχυρότερη από το διοξείδιο του άνθρακα σε διάστημα 20 ετών. 

Η USGS (United States Geological Survey) έχει ήδη καταχωρήσει την αποσταθεροποίηση αυτών των αερίων στην Αρκτική ως ένα από τέσσερα σοβαρότερα σενάρια για την αιφνίδια κλιματική αλλαγή. Η διεθνής ομάδα στο ρωσικό ερευνητικό πλοίο R/V Akademik Keldysh είπε πως οι περισσότερες φυσαλίδες διαλύονταν προς το παρόν στο νερό αλλά τα επίπεδα μεθανίου στην επιφάνεια ήταν τέσσερις με οκτώ φορές μεγαλύτερα από ό,τι ανέμεναν και αυτό εκτονωνόταν στην ατμόσφαιρα. 

 «Αυτή τη στιγμή, είναι απίθανο να υπάρξει τεράστια επίδραση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά το θέμα είναι πως έχει πυροδοτηθεί η διαδικασία και θα συνεχιστεί«, δήλωσε ο Σουηδός επιστήμονας Örjan Gustafsson, από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Οι επιστήμονες υπογράμμισαν πως τα ευρήματα είναι σε πρωταρχικό στάδιο. Η κλίμακα των εκπομπών μεθανίου δεν θα επιβεβαιωθεί μέχρι να επιστρέψουν, να αναλύσουν τα δεδομένα και η έρευνα να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό. Ωστόσο η ανακάλυψη προκαλεί έντονη ανησυχία για τον ρυθμό επιτάχυνσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η Αρκτική θεωρείται σημείο μηδέν στη διαμάχη για την ευαισθησία των παγωμένων κοιτασμάτων μεθανίου στον ωκεανό. 

Με την θερμοκρασία στην Αρκτική να αυξάνεται δυο φορές ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, η ερώτηση πότε - ή ακόμη και αν- θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα αποτελεί σημείο σημαντικής αβεβαιότητας στα υπολογιστικά μοντέλα κλίματος. Η 60μελής ομάδα του Akademik Keldysh πιστεύει πως είναι η πρώτη που επιβεβαιώνει κατόπιν παρατήρησης πως ήδη πραγματοποιείται απελευθέρωση μεθανίου σε μια ευρεία περιοχή της πλαγιάς περίπου 600 χλμ. μακριά από τη ακτή. 


Σε έξι σημεία παρατήρησης μιας περιοχής με μήκος 150 χλμ. και πλάτος 10 χλμ., είδαν σύννεφα από φυσαλίδες να απελευθερώνονται από τα ιζήματα. Σε ένα σημείο της πλαγιάς στη Θάλασσα Λάπτεφ, σε βάθος περίπου 300 μέτρων, βρήκαν συγκεντρώσεις μεθανίου μέχρι και 1600 nanomoles/ λίτρο, που είναι 400 φορές υψηλότερες από το αναμενόμενο αν η θάλασσα και η ατμόσφαιρα ήταν σε ισορροπία.

Ο Igor Semiletov της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, επικεφαλής επιστήμονας του πλοίου, είπε πως οι εκπομπές ήταν «σημαντικά μεγαλύτερες» από ο,τιδήποτε έχει βρεθεί ως σήμερα. «Πρόκειται για μια νέα σελίδα. Δυνητικά μπορεί να έχουν σοβαρές κλιματικές συνέπειες, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα πριν επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο». Η πιθανότερη αιτία αστάθειας είναι θερμών Ατλαντικών ρευμάτων στην ανατολική Αρκτική. Η συγκεκριμένη «Ατλαντικοποίηση» προκαλείται από κλιματικές διαταραχές λόγω ανθρώπινης παρέμβασης. Η πρόσφατη ανακάλυψη ίσως σηματοδοτεί την τρίτη πηγή εκπομπών μεθανίου από την περιοχή.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Semiletov βρήκε σημάδια σαν κρατήρες στα ρηχότερα σημεία της Θάλασσας Λάπτεφ και της Θάλασσας της Ανατολικής Σιβηρίας που απελευθερώνουν φυσαλίδες μεθανίου, οι οποίες φτάνουν στην επιφάνεια σε επίπεδα δέκα έως εκατό φορές μεγαλύτερα από το κανονικό. Η θερμοκρασία στη Σιβηρία ήταν 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το μέσο όρο στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου φέτος, μια ανωμαλία που προκλήθηκε κατά τουλάχιστον 600 φορές πιθανότερα από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου, λόγω ανθρώπινης παρέμβασης. Ο περσινός χειμερινός πάγος της θάλασσας έλιωσε αφύσικα νωρίς. Ο φετινός παγετώνας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ήδη καθυστερημένη έναρξη από οποιαδήποτε άλλη καταγεγραμμένη φορά. 

Το διάβασα στο www.lifo.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1914,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,51,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,730,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,326,Κόσμος,9454,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,308,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5913,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2550,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,607,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: «Γιγάντια κοιμισμένα» κοιτάσματα μεθανίου στην Αρκτική προκαλούν έντονη ανησυχία
«Γιγάντια κοιμισμένα» κοιτάσματα μεθανίου στην Αρκτική προκαλούν έντονη ανησυχία
«Γιγάντια κοιμισμένα» κοιτάσματα μεθανίου στην Αρκτική προκαλούν έντονη ανησυχία
https://www.lifo.gr/icache/870/522/1/1676957_artiki-methanio_1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_52.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_52.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content