Συσκευή ανίχνευσης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε από ερευνητές στην Κρήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συσκευή ανίχνευσης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε από ερευνητές στην Κρήτη

👉Η εταιρεία Biopix-T που αποτελεί δημιούργημα ερευνητών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης είναι έτοιμη να βγάλει στην αγορά πρωτοποριακή συσκευή εντοπισμού του κορωνοϊού που ακούει το όνομα ''Iris'' και είναι μία έγκυρη και μη κοστοβόρα λύση για τον εντοπισμό περιστατικών.

Έμπνευση των εφευρετών για το όνομά της ήταν η θεότητα του ουράνιου τόξου, που ακούει στο όνομα Ιρις, κάτι που προέκυψε από τις χρωματομετρικές αναλύσεις που διεξάγει η συσκευή κατά τη διαδικασία ανίχνευσης της COVID-19. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Iris είναι μια φορητή συσκευή για την εκτέλεση μοριακών αναλύσεων (DNA tests) που δημιουργήθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing). Η συσκευή είναι φορητή, μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταχεία ανίχνευση DNA που προέρχεται από ιούς και βακτήρια ή ακόμα και από μεταλλάξεις στον άνθρωπο», αναφέρει στην «Κ» ο δρ Γιώργος Παπαδάκης, ένας από τους εφευρέτες της συσκευής και συνιδρυτής της Biopix-Τ.

«Εν ολίγοις, η συσκευή που έχουμε αναπτύξει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση COVID-19 μέσω της ανίχνευσης του RNA του κορωνοϊού, εντοπίζοντας μόλις σε 30 λεπτά την ύπαρξη ή όχι του ιού», συμπληρώνει.

«H ανίχνευση μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από βιολογικά δείγματα, όπως επιχρίσματα και σάλιο, γεγονός που επιτρέπει την εκτέλεση ενός διαγνωστικού τεστ εκτός εργαστηρίου, σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ιατρεία, ακόμα και στο σπίτι». Μεγάλο «προσόν» της συσκευής –που λειτουργεί ως ένα μικρό εργαστήριο ταχείας διάγνωσης της COVID-19– είναι η εξαιρετικά οικονομική της κατασκευή και το μέγεθός της.

«Η Iris ζυγίζει μόλις 370 γραμμάρια και θα κοστίζει λιγότερο από 1.000 ευρώ. Για την κατασκευή της δεν χρειαζόμαστε ακριβά εξαρτήματα, όπως συμβαίνει με τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη μοριακή ανάλυση PCR. Τα μηχανήματα αυτά ζυγίζουν πάνω από 5 κιλά, κοστίζουν πάνω από 10.000 ευρώ και η ανάλυση του τεστ απαιτεί περισσότερο από 1,5 ώρα», εξηγεί ο κ. Παπαδάκης.

Οπως διαπιστώθηκε, η μοριακή ανίχνευση του ιού μέσω της συσκευής παρέχει το ίδιο αξιόπιστα αποτελέσματα με το κλασικό τεστ κορωνοϊού. «Αυτό επιβεβαιώθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, όπου επανεξετάστηκαν με επιτυχία ορισμένα δείγματα ασθενών.

Δηλαδή από τα 38 θετικά δείγματα που εξέτασε το ινστιτούτο με τη δική του τεχνολογία, εμείς μέσω της Iris βρήκαμε θετικά τα 37, επιδεικνύοντας ευαισθησία πάνω από 97%. Επίσης, διαπιστώσαμε 100% ακρίβεια στα 51 αρνητικά δείγματα».

Ηδη η εταιρεία έχει κρούσεις από πολλές χώρες του κόσμου (Αφρική, Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ) για την αποστολή της συσκευής, ενώ στην Ελλάδα την έχουν προσεγγίσει μόνο ιδιωτικά θεραπευτήρια. «Για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα της Iris (clinical validation), αρχικά η συσκευή θα κατευθυνθεί σε νοσοκομεία, ενώ τα διαγνωστικά κέντρα θα είναι οι πρώτοι επίσημοι πελάτες μας. Επίσης, ήδη μας προσέγγισε μια εταιρεία από την Ιταλία που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση κρουαζιέρας».

Παρότι η εταιρεία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, η ανάπτυξη της συσκευής είχε ξεκινήσει ήδη πριν από την επέλαση της πανδημίας. «Χρόνια ασχολούμασταν με την ανάπτυξη διαγνωστικών συστημάτων. Η τεχνολογία και η μέθοδός μας απλώς προσαρμόστηκαν για τη διάγνωση του κορωνοϊού», εξηγεί ο κ. Παπαδάκης, μιλώντας και για τη συμβολή των υπόλοιπων ιδρυτών της Biopix-T, του δρος Αλέξανδρου Πανταζή, του Νικόλαου Φίκα, του Σέργιου Κατσαρού και της καθηγήτριας Ηλέκτρας Γκιζελή.

Η εταιρεία έχει αντλήσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η Iris ήταν μία από τις 23 προτάσεις σε σύνολο 450 που επιλέχθηκαν από την Κομισιόν όταν ζήτησε, στις αρχές της πανδημίας, καινοτόμους λύσεις για την αντιμετώπισή της.

Παράλληλα, χρηματοδοτική ενίσχυση για την εμπορευματοποίησή της παρείχε και το εγχώριο fund, Metavallon VC. «2,5 εκατ. είναι η συνολική χρηματοδότηση του μεγάλου ευρωπαϊκού έργου στο οποίο συμμετέχει η εταιρεία. Οι επενδύσεις από ιδιώτες αναμένεται να ανέλθουν τελικά στο 1,4 εκατ. ευρώ και να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Από αυτά η Metavallon θα συνεισφέρει περισσότερο από το 50% και θα συμπληρωθούν από ακόμη ένα fund με έδρα στην περιοχή μας και από ιδιώτες επενδυτές με δραστηριότητες σχετικές με την παροχή υπηρεσιών υγείας», αναφέρει ο Γιώργος Καραντώνης, συνέταιρος στο Metavallon VC.
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,409,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1846,ΑΠΟΨΕΙΣ,33,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,100,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,677,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,113,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,727,ΒΙΝΤΕΟ,176,ΒΟΛΟΣ,31,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,133,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,619,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,123,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,21,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,240,Κόσμος,9411,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,38,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,247,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1505,Πολιτική,6779,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5873,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1059,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2503,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,28,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,584,Eco-News,2726,GP - info,5,voice healing therapy,24,
ltr
item
Ploumistos.com: Συσκευή ανίχνευσης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε από ερευνητές στην Κρήτη
Συσκευή ανίχνευσης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε από ερευνητές στην Κρήτη
Συσκευή ανίχνευσης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε από ερευνητές στην Κρήτη
https://www.ekathimerini.com/resources/2020-11/iris_web.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_287.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_287.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content